Halverwege de week besloot ik toch maar een kerstcake te bakken, het hoort bij kerst vind ik. Ik ging voor de Engelse versie, een recept wat ik al heel lang heb. Het stond in een oud kookboek van de Libelle, dat groene wat inmiddels al jaren geleden naar de kringloop is gegaan maar niet voordat ik het recept had overgenomen.
De vulling is met rozijnen, krenten en sukade, en dat laatste had ik niet in huis dus dat moest nog snel even gekocht worden. Snel ja, want die vulling moet minstens twee dagen weken in de rum. Gisteren heb ik de cake gebakken en het rook heerlijk in huis. Hij kwam gelukkig heel uit de vorm zodat al die laagjes met wat poedersuiker erop mooi uitkomen.
We hebben gisteravond al een dun plakje geproefd, ik was nieuwgierig hoe die smaakte want ik had deze kerstcake al jaren niet meer gemaakt. Ja hoor, dit is echt de lekkerste, nu weet ik het weer.
Reacties
🎄
🎄🎄
🎄🎄🎄
🎄🎄🎄🎄
🎄🎄🎄🎄🎄
🎄🎄🎄🎄🎄🎄
🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄
Fijne feestdagen.
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
Groetjes Jacqueline & Ferry.
Jullie gaan hem vast in fijn gezelschap opeten!
Fijne Kerst!
Goed gelukt zo te lezen.
Ik vind het echt niet erg wanneer mijn cake soms mislukt,dat zijn vaak de lekkerste.
Ik kan me herinneren dat we vroeger, toen ik nog een kind was, altijd een kersttulband hadden, maar ik vind sucade niet lekker, dus zelf heb ik die nooit gemaakt.
Je postst van de afgelopen weken heb ik wel allemaal gelezen, maar ik ben er niet aan toegekomen om te reageren, hopelijk wordt het nu weer wat rustiger.
Ik wens jullie hele fijne Kerstdagen.
Fijne Kerst,
Lie(f)s.
Een feestje op tafel !