Ik krijg morgen iemand op de koffie die
ontzetten goed taarten kan bakken en die taarten zijn ook nog eens een feest om
naar te kijken. Ik ben daar niet echt goed in, zo'n taart mooi te versieren,
zal wel mijn gebrek aan creativiteit zijn.
Maar ja, een mens wil wel wat op tafel zetten
en daarom maakte ik vanmorgen deze brownies. Een heel makkelijk recept wat ik
laatst vond, waar weet ik niet meer. Hij is niet met chocolade gemaakt, het
hoeft tenslotte allemaal niet zo machtig met dit warme weer.
Recept
125 gr boter, 75 gr cacao, 1 el oploskoffie
3 eieren, 200 gr basterdsuiker, 1 tl vanille
|
|||
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de
boter en roer de cacao en de oploskoffie er goed door. Laat iets afkoelen.
Kluts in een grotere kom de eieren tot een lichtgeel mengsel, voeg dan de
suiker toe. Nog even flink klutsen.
Schenk botermengsel in de kom. Roer het
vanillepoeder en de bloem er losjes door en breng dit mengsel over in een
middelgrote, met zilverfolie beklede ovenschaal. Bestrooi met het zeezout.
Zet 30 tot 35 minuten in de oven. Prik met een lucifer in het midden – als
die er schoon uit komt, zijn de brownies gaar.
|
Reacties
Ik heb vanmorgen uit gemakzucht maar een Zeeuwse bolussencake van de bakker meegenomen.
Die taart van jou ziet er superlekker uit. Zal morgenochtend maar m'n ontbijtje overslaan!