Wandeling in de zuidelijke Ardèche

Er is bijna geen groter verschil in landschap mogelijk dan tussen de bergen van de Ardèche en het zuidelijk deel van dit département. En dan vooral vergeleken met het gebied waar wij vandaag liepen, net boven Ruoms. We begonnen onze wandeling een paar kilometer na Balazuc, een van de mooist gelegen dorpjes van de Ardèche. Mart stopte even zodat ik een foto kon nemen waarna we onze auto parkeerden vlakbij het Croix de Saint-Roch. De foto van dat kruis zal misschien al meer op mijn blog staan maar dat mag, ik heb bijzondere herinneringen aan deze plek.


Hebben we in ons deel van de Ardèche veel grote kastanjebomen, sommige wel meer dan honderd jaar oud, hier zijn de bomen klein, gedrongen, veel eik en ook veel grijsbladige struiken.

Ook de stenen zijn anders en dat is goed te zien in de ruïnes vande weinige huizen die we tegenkwamen. Deze huizen moeten al heel oud zijn, ze bestaan uit niet meer dan een vierkant vertrek en er werd in die tijd nog geen glas voor de ramen gebruikt. 

Dit riviertje wat we volgden wordt langzaam een kloof, het komt steeds dieper in het landschap te liggen. Meestal staat het hier droog maar omdat het verleden week een paar keer flink geregend heeft waren er wat poeltjes met water te zien. Wat is dit landschap toch inmens, daarbij voelt een mens zich erg nietig. Morgen laat ik nog wat zien van onze wandeling.


Reacties

 1. Wat woon jij toch in een prachtige omgeving! Wat een voorrecht. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi toch om te zien dat er zoveel verschillen zijn tussen de Noordelijke- en de Zuidelijke Ardèche, hè! De meeste mensen met wie je aan het praten bent over de Ardèche, weten dat niet. En die verschillen bestaan zowel in de natuur, als het klimaat en natuurlijk ook in de hoeveelheid toeristen! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij kwamen op een wandeling van bijna vijf uur maar vier andere mensen tegen, Annelies maar op de terug weg moesten we door Balazuc en daar was het heel druk. De parkeerterreinen stonden stampvol. En dat kom je hier gelukkig niet tegen.

   Verwijderen
 3. Heel bijzonder om zo even in een andere omgeving te zijn, voor jullie, maar ook voor ons door jouw foto's. En dat Mart dan ook nog stopt voor de foto's, helemaal fijn. Wij waren ook in Balazuc (in 2009), het was er gelukkig niet heel druk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn al vaak in deze streek geweest, Annelies en ook veel gewandeld hier. Leuk om er weer eens te zijn maar geef ons de bergen van de Adèche maar;-)

   Verwijderen
 4. Jij hebt je hart weer opgehaald, al wandelend in die mooie omgeving!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een schitterende omgeving. Mij lijken die huizen ieder voor zich erg groot. Of verbeeld ik me dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi, zo ongerept... En inderdaad doet het veel zuidelijker aan. Balazuc wil ik nog wel eens een keer zien, wat is dat een prachtig dorpje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De rode besjes zijn van de trosvlier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, Vera, Wij vroegen ons al af wat het was, nog nooit eerder gezien. Er stonder daar heel veel van deze struiken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.