Doorgaan naar hoofdcontent

Fotograferen en bloggen

In januari al besloten we om de Camino Potugués te gaan lopen en ik was er meteen zeker van dat ik in ieder geval mijn fototoestel mee zou nemen. Ik kon me niet voorstellen dat ik zonder zou gaan. 

In maart liepen we nog een stuk van het Zuiderzeepad met zwager en schoonzus. Zij liepen met volle bepakking, even uit proberen hoe dat ging in de aanloop van hun tocht van bijna drie maanden. Wij besloten om dat ook te doen, eens kijken hoe dat bij ons ging.
Na een weekend met een rugzak gelopen te hebben wist ik twee dingen zeker; die rugzak van mij zou niet zwaarder worden dan vijf kilo en ik nam beslist geen fototoestel mee. Maar ik wilde wel bloggen en mooie foto's laten zien. Hoe ging ik dat doen?

Nou, er moest dus er een nieuwe smartphone komen. Ik had nog een oude Samsung S4 mini waar ik nooit een foto mee nam, gewoon geen kwaliteit vond ik. Na op internet veel recensies gelezen te hebben kwam ik uit bij de Samsung S7, die zou een goed lens hebben waarmee kwalitatief goede foto's gemaakt konden worden. De S9 was nog ietsie beter maar ook ietsie duurder dus die werd het niet. Het is een goede aankoop geweest, absoluut geen spijt van.

Ik moest wel gaan oefenen om te fotograferen met een telefoon, dat deed ik nooit. Ook moest ik me gaan verdiepen in hoe ik die foto's op mijn blog kreeg en daarna die blogpost te maken op een tablet die Mart wel in zijn  rugzak mee wilde sjouwen. Daar was ik blij mee want dat gepiel op zo'n smartphone is niets voor mij, het gaat stukken makkelijker op een tablet.

Op deze manier hoop ik jullie iedere dag iets te vertellen over onze tocht. En mochten jullie een dag niets van me horen dan zijn we niet verdwaald hoor, gewoon een keer geen wifi.  

Reacties

Gaat allemaal goed komen 😀
KnutzEls zei…
Zelfs Leo maakt inmiddels foto's met z'n mobiel. Bloggen via mijn mobiel bij WP lukt ook, maar zo'n tablet typt net wat makkelijker. We mogen dan soms lachen om die digitale jeugdigen, senioren doen er niet voor onder!
Ageeth Mooij zei…
Ik heb voor mijn verjaardag in februari een iPhone 6S gekregen, het ‘oude’ exemplaar van oudste zoon. Als vanouds had ik moeite met iets nieuws, maar ik maakte er al snel al mijn foto’s mee. Ik kan echter niet bloggen op de iPhone en ook niet op de iPad, omdat er geen officiële app voor Blogger is. Lukt dat bij jou wel Marthy?
Mooi toestel hoor. En mijn ervaring is, dat S-amsung hele mooie foto's geeft.
Ben zo benieuwd naar jullie tocht.
Marthy zei…
Ik vind dat wij senioren nog heel wat doen op digitaal gebied. Petje af voor ons zelf!
Marthy zei…
Ik dacht ook dat er geen app voor blogger was tot dat Bertie mij in het voorjaar wijzer maakte. Zoek in de App Store naar de blogger.com app.
Emie zei…
O wat heerlijk voor ons dat je door blijft bloggen. Voor jullie zelf is het vast ook een soort dagboek. Wat heb jij jezelf aan alle kanten goed voorbereid, zeg!
Petra1945 zei…
Als je dat Arabisch door Google Translate slingert (gewoon met kopiëren) krijg je een onderhoudsbedrijf voor zwembaden in Khobar voor je neus...
Afgezien daarvan: alle respect voor de geplande wandeltocht. En hou ons zo veel mogelijk op de hoogte, voor de minder avontuurlijken onder ons is dat super.
Sjoerd zei…
Mmm, ik moet volgend jaar mijn telefoon inleveren, wellicht dat zoiets ervoor in de plaats komt.
Marthy zei…
Ik heb echt zitten oefenen met die telefoon en dat tablet en ik ben er van overtuigd dat het de komende weken nog weleens hopeloos mis kan gaan maar dat vergeven jullie me maar.
Marthy zei…
Bedankt Hermanna, maar ik ben niet nieuwsgierig. Ik verwijder heel makkelijk berichten en e-mails die ik niet vertrouw zonder ook maar een tweede keer te kijken of het werkelijk iets is. Ik vermoed dat ik af en toe weleens te snel ben met weggooien maar dat is dan jammer.
Ageeth Mooij zei…
Blogger heeft ooit een gratis app gehad, maar geeft die niet meer zelf uit. Er zijn apps tegen een kleine vergoeding, maar die hebben geen goede beoordelingen. Ik hoop van harte dat jij een goede app hebt en ben erg benieuwd!
Bertiebo zei…
Super Fijn dat we je zullen kunnen volgen. Echt!
miekequilt zei…
Mooi toestel. Fijn dat wij op afstand kunnen meereizen
Anoniem zei…
Herkenbaar, vorig jaar kocht ik hetzelfde toestel omdat het me niet lukte op de lange wandeltochten de camera mee te nemen, ik gebruik hem nu anderhalf jaar met veel plezier. Veel plezier ermee gewenst. Fijn dat we op deze manier je mogen volgen! Gr Marrian
Onliemie zei…
Ik heb me net, voor de allereerste keer, laten verleiden tot de aankoop van een iphone. Mede omdat we op school nu ook met een apple ipad werken. Alle leerlingen hebben er eentje via de school aangeschaft, moeten aanschaffen eigenlijk. En dus moet ik mee met mijn tijd en dan ook maar ineens zo'n iphone. Echt foto's heb ik er nog niet veel mee gemaakt. Dat wordt nog wat oefenen. Voorlopig bezig met de Nikon voor mijn fotografiecursus. Maar voor zo'n stevige trip laat je het zware geschut best thuis. Ben benieuwd naar je fotoreportage!