Doorgaan naar hoofdcontent

Klus geklaard


Het was een hele klus maar hij is klaar, de muur die Mart opnieuw opgebouwd heeft. Hij is er een groot deel van de zomer mee bezig geweest, niet iedere dag maar het vergt toch heel wat tijd. Iedere steen gaat door je handen, het is werk van passen en meten. 

Al de grond die hier nu weer keurig verspreid ligt was naar beneden gekomen met het inzakken van de muur en dat is voor het opbouwen eerst naar boven gekruid, zwaar werk.

Er wordt vandaag nog graszaad gestrooid en dan maar hopen dat dat aanslaat. De grond blijft hier gelukkig nog lang warm en af en toe wat hemelwater zou fijn zijn.


Klus geklaard en voor volgend jaar heeft de man al weer een nieuw project in zijn hoofd. Wat een energie heeft die man van mij toch.Reacties

Emie zei…
Fantastisch wat een vakwerk. En heerlijk toch dat hij al weer plannen heeft voor volgend jaar? Zo blijft een mens het langst fit. Doe hem de hartelijke groeten, ook van de wijnboer die onder de indruk is.
Echt indrukwekkend! Een prachtige muur geworden.
Annelies zei…
Een Franse "muurtjesmaker" zou jouw Mart zo in dient willen nemen, Marthy! En ik zag zelfs een afvoerpijp voor het grondwater uit de muur steken. Daar is echt over nagedacht. Geef hem maar een dikke pluim van ons.
Anoniem zei…
Prachtig!
Jacek zei…
Mooi weer Pa..!
anja zei…
Zo, je man heeft van zijn werk! Zwaar om te doen, maar wat is het prachtig geworden, mijn complimenten! En wees blij dat hij alweer nieuwe plannen heeft gemaakt, een mens moet bezig blijven hoor. Komen jullie binnenkort weer terug naar Nederland, of laten jullie dat afhangen van het weer? Hier in Nederland is het herfst geworden, bij jullie zal het vast nog warmer zijn. Fijn weekend!
Marthy zei…
Ja, een mens blijft zeker in vorm door bezig te blijven, Emie, daar ben ik van overtuigd.
Marthy zei…
Bedankt voor de complimenten, Annelies. Ja, hij krijgt ondertussen ervaring in muren opbouwen.
Marthy zei…
Het is hier nog prachtig weer, Anja, het kan niet op.
Sjoerd zei…
Dat is super gedaan, aan werken is gelukkig nog nooit iemand doodgegaan. Ik ben er ook weer klaar mee. Einde vakantie, volgende week weer voor de baas aan het werk.
anja zei…
heeft EER van zijn werk, moet daar natuurlijk staan.
Marcia zei…
Ziet er strak uit!
Elizabeth zei…
Inderdaad... wat een energie heeft die man van jou! Het is maar goed dat jullie daar zo wonen, want anders zou hij zich misschien gaan vervelen. Het heeft ook echt wel iets moois om nog zo fit en sterk te zijn. Fijn om zo van het leven en je leefomgeving te genieten en te kunnen doen wat je graag wil doen!
Die muur is schitterend, alsof hij er altijd al gestaan heeft...
Ton zei…
Hoi Marthy, Ziet er strak uit. Prachtig. Met groeten Ton
Marthy zei…
Nog even, Sjoerd en dan kan je klussen zoveel je wilt.
En wat voor een klus! Petje af voor Mart!
Wieneke zei…
Stuk vakwerk van Mart, hoor. Leeftijd is maar een getal, he? Dat zie je maar weer. Ik sluit me graag aan in de rij van bewonderaars ;-)
Vlimbouter zei…
Prachtig, zo'n stoere muur en wat een engelengeduld van je man. Hij is toch écht wel een gouden klusser hoor! Stiekem droom ik ervan om ook zo'n klushulp in huis te hebben, maar het blijft bij dromen ...
Marthy zei…
Ja, Lut, het is een zegen om zo'n handigerd in huis te hebben. Ik hoef maar te kikken…….
Onliemie zei…
Geweldig! Een echte vakman die man van jou!