Doorgaan naar hoofdcontent

Drop en pepermunt

Wij zijn geen grote snoeperds maar er staat altijd een blik drop in de auto. Niet in huis want we hebben wel zoveel zelfkennis dat we weten dat we daar toch niet van af kunnen blijven. In dat blik  zit bij voorkeur muntdrop en pepermunt, vinden wij een lekkere combinatie. 
Hiervan snoepen wij tijdens lange ritten maar ook na een wandeling, als we dan bij de auto komen is het na wat water gedronken te hebben gewoon erg lekker om op een dropje en pepermuntje te sabbelen.

Meestal neem ik wat zakken drop en pepermunt mee uit Nederland maar soms vergeet ik dat of ik heb te weinig meegenomen en ja, dan is het jammer want dit zijn geen artikelen die je in een Franse supermarkt kan vinden. Maar dat kleine probleempje is ook opgelost want sinds kort hebben we in Privas, vlakbij de supermarkt waar wij altijd onze boodschappen doen een Action. 

Uit nieuwsgierigheid zijn we er eens doorheen gelopen, in Nederland kom ik zelden in zo'n winkel, en laten ze daar nu drop en pepermunt verkopen. 
Ze hebben daar trouwens heel veel Nederlandse artikelen zag ik. Die zal ik niet allemaal nodig hebben want ik ben ondertussen gewend aan de Franse producten, maar goed, het kan weleens makkelijk zijn.


Reacties

Grappig, die Nederlandse producten in het buitenland. Zo verkoopt onze Duitse super hagelslag 😀 En onze jongens in Riga stuurden vaker foto’s door van Nederlandse producten (zelfs ijs van AH huismerk)
miekequilt zei…
Lekkere combinatie en handig dat je het nu “om de hoek” kunt kopen.
Emie zei…
Alleen het zien van die zakken drop doet mij watertanden. Maar ik koop het zelden meer omdat ik me maar moeilijk kan beheersen als het om drop gaat. Wel grappig dat er een Action bij jullie in de buurt is gekomen. Wij kopen er in NL ons printpapier.
KnutzEls zei…
Ook bij ons in de auto altijd dropjes, zuurtjes en pepermunt. Voor Leo, ik ben sterk. Ahum..... Nou ja, drop eet ik niet vanwege de bloeddruk en sterk ben ik maar een beetje... soms..... :-) :-) :-)
Anoniem zei…
bij ons bij de Delhaize {Maxi) hebben ze calve pindakaas, wel voor elite prijzen maar toch. ook hebben ze mergpijpjes (koek) maar die koop ik alleen met 50% korting, Cisca Servie
Marthy zei…
Ha Cisca, leuk dat je reageert. Pindakaas zou ik ook wel willen, toch nog eens goed kijken bij de Action. Wij eten het niet op de boterham maar ik gebruik het weleens in Indische gerechten.
Marthy zei…
In ben zeker niet sterk wat drop betreft dus daarom blijft dat blik in de auto.
Marthy zei…
Goed idee, dat printpapier. Ja, wij waren ook totaal verrast toen we die Action winkel zagen, wist helemaal niet dat dat bedrijf op de Franse markt opereerde.
Marthy zei…
Privas is nog wel een half uurtje rijden, Mieke, maar goed, we komen er iedere week wel een keer.
Marthy zei…
Ik zag, ondanks dat de vakanties voorbij zijn. toch verschillende Nederlandse auto's bij de Action geparkeerd staan. Zou dat allemaal voor de drop zijn?
Grappig, wij aten ook jarenlang drop en pepermunt in de auto. Maar de laatste tijd zijn we over gegaan op mentos, alles in één. Maar een dropje met pepermuntje vind ik toch lekkerder.
Marthy zei…
Wij namen deze gewoonte jaren geleden over van een zus en zwager en zijn er nooit meer mee gestopt.
Mirjam zei…
Die Action, die kom je toch op steeds meer plakken tegen hè, ach net wat je zegt, kan handig zijn. In ieder geval voor de dropjes en pepermuntjes.
Hier trouwens ook alleen in de auto, niet in huis, want dan blijft zo’n trommeltje niet lang gevuld.
Fijne zondag,
Liefs,
Mirjam
Vooral drop is gevaarlijk lekker. Het drop dat ik (iedere) uit Nederland mee naar Frankrijk neem blijft hier ook niet lang liggen. Als de zak eenmaal open is .............
Sjoerd zei…
De jongens van de Action doen het goed in Europa...
Vera zei…
Wij kwamen ook "Zeeman" textiel tegen in Frankrijk
Vlimbouter zei…
Twee van mijn zonen zijn ook gek op drop. Bij ons vind ik drop bij Hema.
Marthy zei…
Klopt Vera, we hebben er ook eentje in Aubenas, vreemde gewaarwording.
Marthy zei…
Zo moeilijk om er af te blijven, Mirjam...
Marthy zei…
Dus bij jullie nog geen Action, Alet?
Marthy zei…
Oh, dus ze zitten in heel Europa?
Marthy zei…
Oh ja, jullie hebben ook de Hema, fijne winkel hè. Nederlanders zijn gek op de Hema.