Doorgaan naar hoofdcontent

Een goede en sportieve traditie

Zoals al jaren de gewoonte is maakten we afgelopen zaterdag een wandeling met onze dorpsgenoten. Niet allemaal natuurlijk want degenen die een wandeling van een uur of vier niet meer aan kunnen komen gewoon naar het restaurant 's avonds.

Mart en ik hadden deze wandeling een paar weken geleden al voorgelopen dus het was voor ons een bekende route. In La Rouvière, het verlaten dorp, werd even gestopt voor een rustpauze. 

We bewonderden de prachtige bouw van de huizen, kijk bijvoorbeeld eens naar die hoekstenen, om en om liggend en staand. Kaarsrecht staat dit huis nog! En ik vond dit raampje met daarachter dat gordijntje zo mooi, achtergelaten door een vrouw die hield van haar huis.Vlak voor St. Julien du Gua, ons eindpunt, nam ik deze foto. Er werd gelachen omdat ik "Sur le pont d'Avignon' begon te zingen. Stomverbaasd waren onze vrienden dat ik dat liedje kende. 
Ik heb ze uitgelegd dat ieder kind in Nederland wat voor het eerst Franse les kreeg in die tijd dat liedje leerde.

Reacties

Bertiebo zei…
Ja dat is zo van dat liedje. Ik heb het Anna ook geleerd
Wat een stelletje sportievelingen in dat dorp bij jullie, leuk!
Sjoerd zei…
Wat zonde dat die gebouwen leeg staan en niet meer bewoond zijn. Daar zou je hele mooie vakantiewoningen van kunnen maken
anja zei…
Waarom staan die huizen eigenlijk leeg? Ik begrijp dat mensen wegtrekken uit de streek, of overlijden, maar worden die woningen dan niet verkocht? Zonde hoor, ze zijn zo mooi gebouwd. En wat een leuke mensen toch bij jullie in het dorp, en sportief! Ik begrijp het heel goed, dat jullie je daar thuis voelen.
Onliemie zei…
Een gezellig dorp daar bij jullie! En dat liedje kennen we hier ook maar toch niet van de Franse les denk ik. In ieder geval herinner ik me dat niet. Of misschien lette ik toen net niet goed op? ;-)
Vlimbouter zei…
Ha, ik heb dat liedje in de Provence ook gezongen, toen we de Pont d' Avignon in het echt zagen. Ik ken het niet van de Franse les, maar mijn moeder leerde het me.
Wat een gezelligheid, dat liedje kennen we hier allemaal nog denk ik, dat gaat nooit meer uit je hoofd ;) groetjes
Emie zei…
Dat moet een heerlijke dag zijn geweest, de foto's bewijzen het.
Dat liedje leren ze in België ook! Wat een leuke traditie
Marthy zei…
Ik hoef maar een bruggetje te zien en dat liedje zit al weer in mijn hoofd, Bertie.
Marthy zei…
Een prachtige plek om je vakantie te vieren Sjoerd.
Marthy zei…
Dit dorp ligt erg afgelegen, de openbare weg houdt daar op. Daar zijn nog maar weinig mensen in geïnteresseerd.
Marthy zei…
Ja, dit liedje raak ik nooit meer kwijt.
Leuke groepsfoto. Mooie herinnering.
Vera zei…
Van de zomer de brug nog gezien, toen wij richting Mont Ventoux reden. Kennissen van ons hebben daar een wijn domein en wij wilden weer eens wat proeven. Sindsdien de gehele vakantie dat liedje niet meer uit mijn hoofd geweest. Nu helaas alweer