Doorgaan naar hoofdcontent

Monsieur le Maire

 Gisteren verwonderde Bertie zich erover dat wij gewoon aan de burgemeester kunnen vragen of we ergens hout kunnen kappen. Ja, je kan hier de burgemeester gewoon bellen en hem van alles voorleggen. In het begin vonden wij dat maar vreemd maar nu zijn we er aan gewend geraakt dat de lijnen hier ontzettend kort zijn en je voor ieder probleem het gemeentehuis kan bellen. 

Nou zal die burgemeester van ons ook niet overwerkt raken van zijn inwoners want dat zijn er maar 110. Dat is verdeeld over 24 gehuchten waarvan ik bijna zeker weet dat ons dorpje met zijn vijftien huizen het grootste is. Want iedere plek met een naam wordt een gehucht genoemd en de meeste daarvan bestaan maar uit een paar huizen, soms zelfs maar één. We hebben wel lekker de ruimte, 6.6 inwoners op een vierkante kilometer. 

Onze burgervader ziet er ook wat anders uit dan de gemiddelde burgemeester in Nederland. Hij is boer en ik heb hem nog nooit anders gezien dan in een T-shirt met korte broek, en dan zo'n korte korte broek, haha.

Monsieur le Maire wordt ook altijd eventjes gebeld als je het groenafval wil verbranden. Voor de meeste mensen hier is het niet te doen om al dat afval vanuit de vallei naar boven naar de auto of aanhanger te slepen. 
In ons geval zou Mart vier terrassen omhoog moeten over smalle paadjes. Dus wij laten het zoveel mogelijk inklinken, vaak gaat er wel een winter overheen en dan in het vroege voorjaar of late najaar bellen we even en vragen permissie om vuil te verbranden. Hij zegt altijd ja, hij kent de situatie van iedere inwoner en heeft er begrip voor. 

Reacties

Ik begrijp, dat jullie je daar thuis voelen.
Marthy zei…
Het is hier net zo thuis als thuis in Stolwijk, Jeanne.
Pippa's Hus zei…
Dat klinkt allemaal heerlijk gemoedelijk! Maar op 110 inwoners kan dat. ;-) Stel je voor dat iedereen de burgemeester van Amsterdam zou bellen. Het arme mens zou nooit weer thuiskomen. Hihi. XX Esther
KnutzEls zei…
Jullie burgemeester draagt vast geen ketting op zijn tshirt ....
Marthy zei…
Ik schiet hierbij in een lachstuip, Els.
Marthy zei…
Onze burgemeester zou ook niet in Amsterdam passen, haha.
Sjoerd zei…
Gezellig met de burgemeester aan de telefoon, alleen weet ik nu nog niet of je ergens anders een boompje mag kappen...
Heel apart zulke korte lijntjes
Ivy zei…
Volgens mij is het burgemeesterschap in heel veel landen gewoon een erebaantje, maar ik begrijp wel dat jullie hem te vriend moeten houden, voor het geval je iets gedaan wilt hebben ;-)
Marthy zei…
Nou, een erebaantje is dit niet, hij doet veel. Als hier 's winters een halve meter sneeuw ligt bijvoorbeeld komt de burgemeester met zijn tractor met sneeuwschuiver omhoog. Heel normaal. Maar dat te vriend houden klopt wel, dat is gewoon verstandig.
Emie zei…
Wij horen bij een stad van 40.000 inwoners, dus dat gaat hier dan toch weer net anders. Wij composteren het meest, grote dingen laten we ook inklinken en verbranden het uiteindelijk in een ton, nadat het heeft geregend. Gaat ook prima.
Anoniem zei…
Laat nu in ons dorp de burgemeester ook een boer zijn, toevallig de man van één van de twee toegelaten agriculteurs, dus met andere woorden de man van de boerin waar we wekelijks onze groenten halen. Lut
Bertiebo zei…
Ja ik snap dat het hier niet kan, maar jammer is het wel. Ik hou van heel korte lijntjes en ik zit nu ook te hinniken om de opmerking van Els.
Marthy zei…
Dus lekker vertrouwd en ook heel makkelijk benaderbaar als er eens wat is.
Marthy zei…
Ja, zo'n ton moeten wij ook eens op de kop tikken zeggen wij al jaren.
Marthy zei…
Die Els kan aardig uit de hoek komen;-)
Ageeth Mooij zei…
Ik heb er beeld bij, vooral bij de korte korte broek! Jaren 70 kort waarschijnlijk ;-)