Doorgaan naar hoofdcontent

Wijnreisje

We wilden nog wat wijn kopen om mee naar Nederland te nemen en reden daarvoor met vrienden naar Ruoms waar we eerst hebben zitten eten.  Dat was voor de tweede keer deze week weer geweldig en er komt zelfs nog een derde keer. Ja, soms heb je van die dagen dat het leven wel heel erg goed is.

De temperatuur in Ruoms passeerde met gemak de dertig graden maar wij zaten op een terras met veel van die grote doeken erboven, dat was om uit te houden.
Toen de menukaart gelezen moest worden haalde onze vriend zijn leesbrilletje tevoorschijn, een pince-nez. Ik moest daar erg om lachen, mocht er een fotootje van maken.


Ons wijnboertje zit in een klein dorp net voor Ruoms. Het was de laatste dag van de vendange (wijnoogst) vertelde hij en er werd nog druk schoongemaakt.


Ja, wijn kopen is een serieuze zaak dus er werd het een en ander geproefd voordat er wat doosjes in de achterbak van de auto verdwenen. Na ook nog een bezoekje aan de cave van Vessaux gebracht te hebben waren we tevreden over onze wintervoorraad en reden we huiswaarts.
Reacties

Zo, jullie zijn wat van plan!
Emie zei…
Wat een relaxte methode om een wijnvoorrad te hebben. Dat zal ik hier ook eens voorstellen :)
KnutzEls zei…
Gezellig de winter in....! 😂👍
Marthy zei…
Laat die man met rust, Emie, hij is zo lekker bezig.
Marthy zei…
We vieren twee verjaardagen 's winters, geven eens een etentje en drinken zelf een glaasje bij het eten. Het gaat wel op komen, hoor Els.
Sjoerd zei…
Dat roept herinneringen in mij op, destijds was het beperkt, het aantal liter wat je over de grens mocht meenemen. Maar de tien dozen Cote de Vivarais van een privé wijnmaker gingen met controle ongezien de grens over...
Marc Dufraing zei…
Ik neem ook steeds wijn terug mee op de terugreis (van de Fronton - van de Gaillac) maar het is mij nog steeds niet duidelijk wat de hoeveelheid is die van het ene land mee naar het andere mag nemen. Vroeger was dit algemeen geweten maar nu .... ??
Weet iemand het misschien?
Marthy zei…
Google is your friend, Marc. Maar ik heb even voor je gegoogled en je mag 90 liter wijn (waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn) en 110 liter bier invoeren vanuit een EU land. Dit is informatie voor Nederland maar aangezien België ook tot de EU behoort zullen de regels hetzelfde zijn.