Doorgaan naar hoofdcontent

Voorbereiding


 
Wat bezielt me om op mijn bijna zeventigste met een niet al te makkelijk lijf een wandeltocht van veertien dagen te willen maken terwijl ik dat nog nooit gedaan hebt. OK, we hebben in het verleden wel twee of drie keer een week lang gelopen maar dat is al weer een poosje geleden. 

Maar goed, er is in mijn ogen niets mooiers dan lopend de wereld te verkennen en daar moet je dan wat voor over hebben. 

Dus wetend wat me te wachten stond ben ik al sinds januari 'in training'. Mijn oefeningen die ik normaal iedere ochtend doe werden uitgebreid met nog wat meer oefeningen voor de voeten en benen. Ook de rug kreeg veel aandacht want die moet iedere dag die rugzak dragen. 

Ik heb goede Leki wandelstokken en die ga ik zeker gebruiken, het ontlast de knieën en zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van vermoeide spieren.


Verder draag ik tijdens de tocht compressiekousen. Ik heb ze al vaker gebruikt tijdens meerdaagse tochten, ze bevallen me goed en vlak voordat we begin april uit Nederland vertrokken heb ik nog nieuwe aan laten meten. 

Ik denk wel dat ik het ga redden, we hebben de ruimte om een of twee rustdagen te nemen en zolang we aan de kust blijven lopen we een vlak traject. 

En zo niet? Dan nemen we de bus terug naar Porto, huren een auto en gaan een stukje Portugal bekijken.

Reacties

En genieten moet boven aan je lijstje staan, wandelend of autorijdend. Veel plezier!
Bertiebo zei…
Het gaat je lukken hoor Marthy! Ik heb vorig jaar zulke enthousiaste mensen gezien en gesproken.Dat helpt ook, inspirerend. En anders inderdaad genieten van Portugal.Want wat een heerlijk land!!!!
In ieder geval genieten: lopend of rijdend in een auto
Erik zei…
WoW...wat stoer en lijkt me gaaf.... wij hebben vorige week 6 dagen in de Algarve gelopen, de dag erna liep ik voor het eerst een kennedymars, ook dat was bijzonder, dit gewoon om te kijken wat kan mijn lijf aan. Veel succes en wandelplezier! Groet Marrian
Annelies zei…
Ha Marthy, de grote tocht gaat beginnen! We wensen jou en Mart een hele mooie en inspirerende wandeltocht toe. We weten zeker dat jullie gaan genieten. Wij gaan dat in ieder geval doen aan de hand van jullie verhalen. Ha ha, dat is een makkelijke manier om met jullie mee te wandelen: gewoon vanuit de luie stoel over jullie belevenissen lezen. Lieve groet, Ernest en Annelies
Emie zei…
Wat jou bezielt? Je houdt er van uitgedaagd te worden. Je vormt samen met Mart een goed team. Je denkt: nu of nooit. Je bereidt je goed voor en dit gaat hoe dan ook een bijzondere reis worden. Go for it, girl.
Wat een heerlijk begin van dit blogbericht, zo leuk geschreven.
En daarna die goede voorbereiding, ik hoop voor jullie dat het gaat lukken.
Sjoerd zei…
Ik denk dat als je het nu niet doet het er ook niet meer van komt. Ik wens jullie veel wandelplezier.
Ineke zei…
OMG, het gaat gebeuren. Veel succes en jullie kunnen het! En bedenk: You never walk alone…...
Vera zei…
Prima voorbereiding van jullie en beiden zijn jullie wel gewend om kuitenbijters de baas te worden! Portugal is prachtig! Heel veel wandel plezier
miekequilt zei…
Wat spannend , Marthy. Aan de voorbereiding kan het niet liggen. Veel sterkte en een behouden reis.
Marc Dufraing zei…
Veel wandelplezier - aangezien je al tochten van een week gelopen hebt zul je praktische ervaring genoeg hebben over het pakken van je rugzak - en vooral over de noodzaak van het beperken van gewicht. Moest je nog wat practische tips nodig hebben laat het gerust weten - of een checklist of iets anders ....
Ageeth Mooij zei…
Ik wens jullie veel om van te genieten ( en te delen)!
Marthy zei…
Bedankt Marc, maar het pakken hebben we onder controle.