Drop en pepermunt

Wij zijn geen grote snoeperds maar er staat altijd een blik drop in de auto. Niet in huis want we hebben wel zoveel zelfkennis dat we weten dat we daar toch niet van af kunnen blijven. In dat blik  zit bij voorkeur muntdrop en pepermunt, vinden wij een lekkere combinatie. 
Hiervan snoepen wij tijdens lange ritten maar ook na een wandeling, als we dan bij de auto komen is het na wat water gedronken te hebben gewoon erg lekker om op een dropje en pepermuntje te sabbelen.

Meestal neem ik wat zakken drop en pepermunt mee uit Nederland maar soms vergeet ik dat of ik heb te weinig meegenomen en ja, dan is het jammer want dit zijn geen artikelen die je in een Franse supermarkt kan vinden. Maar dat kleine probleempje is ook opgelost want sinds kort hebben we in Privas, vlakbij de supermarkt waar wij altijd onze boodschappen doen een Action. 

Uit nieuwsgierigheid zijn we er eens doorheen gelopen, in Nederland kom ik zelden in zo'n winkel, en laten ze daar nu drop en pepermunt verkopen. 
Ze hebben daar trouwens heel veel Nederlandse artikelen zag ik. Die zal ik niet allemaal nodig hebben want ik ben ondertussen gewend aan de Franse producten, maar goed, het kan weleens makkelijk zijn.


Reacties

 1. Grappig, die Nederlandse producten in het buitenland. Zo verkoopt onze Duitse super hagelslag 😀 En onze jongens in Riga stuurden vaker foto’s door van Nederlandse producten (zelfs ijs van AH huismerk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag, ondanks dat de vakanties voorbij zijn. toch verschillende Nederlandse auto's bij de Action geparkeerd staan. Zou dat allemaal voor de drop zijn?

   Verwijderen
 2. Lekkere combinatie en handig dat je het nu “om de hoek” kunt kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Privas is nog wel een half uurtje rijden, Mieke, maar goed, we komen er iedere week wel een keer.

   Verwijderen
 3. Alleen het zien van die zakken drop doet mij watertanden. Maar ik koop het zelden meer omdat ik me maar moeilijk kan beheersen als het om drop gaat. Wel grappig dat er een Action bij jullie in de buurt is gekomen. Wij kopen er in NL ons printpapier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee, dat printpapier. Ja, wij waren ook totaal verrast toen we die Action winkel zagen, wist helemaal niet dat dat bedrijf op de Franse markt opereerde.

   Verwijderen
 4. Ook bij ons in de auto altijd dropjes, zuurtjes en pepermunt. Voor Leo, ik ben sterk. Ahum..... Nou ja, drop eet ik niet vanwege de bloeddruk en sterk ben ik maar een beetje... soms..... :-) :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In ben zeker niet sterk wat drop betreft dus daarom blijft dat blik in de auto.

   Verwijderen
 5. bij ons bij de Delhaize {Maxi) hebben ze calve pindakaas, wel voor elite prijzen maar toch. ook hebben ze mergpijpjes (koek) maar die koop ik alleen met 50% korting, Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Cisca, leuk dat je reageert. Pindakaas zou ik ook wel willen, toch nog eens goed kijken bij de Action. Wij eten het niet op de boterham maar ik gebruik het weleens in Indische gerechten.

   Verwijderen
  2. Grappig, wij aten ook jarenlang drop en pepermunt in de auto. Maar de laatste tijd zijn we over gegaan op mentos, alles in één. Maar een dropje met pepermuntje vind ik toch lekkerder.

   Verwijderen
  3. Wij namen deze gewoonte jaren geleden over van een zus en zwager en zijn er nooit meer mee gestopt.

   Verwijderen
 6. Die Action, die kom je toch op steeds meer plakken tegen hè, ach net wat je zegt, kan handig zijn. In ieder geval voor de dropjes en pepermuntjes.
  Hier trouwens ook alleen in de auto, niet in huis, want dan blijft zo’n trommeltje niet lang gevuld.
  Fijne zondag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vooral drop is gevaarlijk lekker. Het drop dat ik (iedere) uit Nederland mee naar Frankrijk neem blijft hier ook niet lang liggen. Als de zak eenmaal open is .............

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De jongens van de Action doen het goed in Europa...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij kwamen ook "Zeeman" textiel tegen in Frankrijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Vera, we hebben er ook eentje in Aubenas, vreemde gewaarwording.

   Verwijderen
 10. Twee van mijn zonen zijn ook gek op drop. Bij ons vind ik drop bij Hema.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, jullie hebben ook de Hema, fijne winkel hè. Nederlanders zijn gek op de Hema.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.