Doorgaan naar hoofdcontent

Achter de Kerk met Emie

Ik begon met bloggen in maart 2011 en na wat zoeken op mijn blog zag ik dat blogvriendin Emie en ik  al kontakt met elkaar hebben sinds september 2012. Zij is daarmee mijn oudste blogvriendin. Emie en haar man leven voor een deel van het jaar in Italië, wij doen hetzelfde in Frankrijk. Vanaf het begin hebben wij een goede klik met elkaar en ieder jaar zoeken we elkaar een dagje op. Corona kwam er even tussen maar gisteren hebben wij deze goede gewoonte weer opgepakt.

Nadat we eerste even koffie hadden gedronken bij mij thuis zijn we naar Gouda gereden en hebben daar in Museum Gouda een tentoonstelling bekeken, daarover morgen meer. Om bij het museum te komen liepen we achter de Sint Janskerk om, de straat heet ook Achter de Kerk. Dit is wel een van de oudste plekken van Gouda, men begon met de bouw van de kerk al in 1260 en iedere keer als ik hier loop voel ik de historie. 


In deze kerk zijn de wereldberoemde gebrandschilderde Goudse Glazen te bewonderen.

Over dit paadje liepen we naar de ingang van het museum.

Na het bezoek aan de tentoonstelling lunchten we in het Hofje van Jongkind, een ontzetten leuk adresje waar ze heerlijke broodjes serveren. Ik schreef er al meer over, kijk voor mooie foto's van het interieur hier even.

Hier wordt ruwe koffie op ambachtelijke wijze geroosterd. Het koffiebranden is als hobby begonnen. Nu branden ze voor diverse horecazaken en particulieren de koffie. 

Reacties

Judy zei…
Wat gezellig zo'n uitje met een blogvriendin!
Emie zei…
Het was weer supergezellig en wat kunnen wij ook genieten van wat Nederland te bieden heeft!
Sjoerd zei…
Dat was natuurlijk ook een optie geweest...
John zei…
Dat is altijd leuk als je andere bloggers ontmoet en het worden vrienden. Als de klik er is, is het onherroepelijk. Koffie van koffiebonen, zelfgemalen, het heeft wat.
Bertiebo zei…
Echt leuk en ik zei al bij Emie: benieuwd naar morgen. Bij haar is het misschien al vandaag, hahaha.
miekequilt zei…
Wat kunnen er toch leuke vriendschappen via blogland ontstaan. Jullie hadden een leuk uitje. het is alweer een paar jaar geleden dat we in Gouda waren. Maar ik wil er toch graag weer eens heen. Dus bedankt voor de lunchtip.
Janny zei…
Gezellig zo'n uitje, ik ben geloof ik nog nooit in Gouda geweest, maar het ziet er mooi uit.
In de weer zei…
Leuk zo’n uitje !
Jolande zei…
Wat gezellig zo'n uitje met je blogvriendin en wat fijn dat het na de corona toestand weer kan.
Elizabeth zei…
Wat leuk om dit elk jaar te doen! Oh, Gouda... wat ben je toch een mooie stad. In dat koffietentje ben ik nog nooit geweest. Ik ga hem onthouden!
Lies zei…
Ook 'blog'vrienden/vriendinnen zijn niet weg te denken...!
Mooie plek!
Lie(f)s.
Gezellig bloguitje :-)