Een erg lekker recept voor 2 personen, ieder twee grote stukken, daar heb je echt voldoende aan. Zo klaar, even in de oven en dan op je bord.
1 Flammkuchen (zie onderste foto)
125 g
kastanje champignons
1 rode ui
Gruyère kaas
(ik had een mengsel van oud en fondue geraspt)
knoflook
100 g
pancetta, mag wat meer zijn
black truffel mayonnaise
Instructies:
Snij de
champignons ( dikke plakjes). Zet de oven op 220°C.
Beleg de Flammkuchen met plakken pancetta, de champignons en rode ui. Er over de kaas strooien.15 tot 20 minuten in de oven.
Garneer met
rucola en black truffel mayonnaise en serveer op een houten plank. Zo'n grote plank heb ik niet dus dan maar de ovenschaal op tafel.
Reacties
Mooi makkelijk. Ik had nog nooit dat deeg gezien
prettige dag
Handig dat kant en klaar deeg ervoor, dat is hier nog niet uitgevonden :-)
Lie(f)s.
Mijn eerste tarte flambée at ik zo’n 25 jaar geleden in de Elzas,toen die op tafel kwam was mijn eerste gedachte:beetje zuinigjes met beleggen geweest….
Maar inmiddels weet ik beter,flammkuchendeeg niet te royaal beleggen want de dunne bodem moet lekker krokant blijven.