Doorgaan naar hoofdcontent

Rollen

We zijn het nieuwe jaar gisteren van start gegaan met een wandeling rond Stolwijk. Het was droog en er was zo nu en dan zelfs een stuk blauwe lucht zien, dit tegen alle weersvoorspellingen in. We hadden ons eigenlijk al ingesteld op weer een leesdag met een spelletje tussendoor dus dat viel mee. 'Kijk een filmpje' zegt mijn zus dan altijd maar wij hebben de televisie nooit aan voor acht uur. Zo zit dat in ons systeem en we hebben er alle twee geen behoefte om dat te veranderen. En dan gaat dat ding 's avonds ook nog vaak uit en lezen we lekker door.

"s Middags kwam zoon Bas met zijn gezin nog even langs om nieuwjaar te wensen, gezellig. Langzaam rollen we zo dat nieuwe jaar in zonder wilde plannen en goede voornemens en wensen eigenlijk alleen maar dat we op deze manier door mogen rollen.

Reacties

Edward McDunn zei…
Aan goede voornemens,doe ik ook niet hoor, gewoon op de oude voet doorgaan, dat bevalt mij prima.
Jolande zei…
Hier ook geen goede voornemens en weinig tv.
In Capelas hebben we Netflix genomen en daar kijk ik dan 's avonds wel naar omdat ik daar niet zoveel boeken heb.

Ben ook geen mens die de eerste dag van het nieuwe jaar met goede voornemens begint. Gewoon zo goed mogelijk iedere dag je best doen om er een mooie dag van te maken, je dag echt beleven en zonodig aanpassen!
Blijf maar lekker zo doorrollen hoor, Marthy!
Elizabeth zei…
Dat zit gewoon in je systeem hè.. Wij kijken overdag ook nooit iets, alleen als manlief ziek is, wil hij wel eens wat kijken en dan doet hij dat meestal boven.
Net als jullie; om acht uur 's avonds het journaal en meestal blijft Peter dan wel naar iets kijken, maar van mij hoeft het niet...
Plannen maken doen wij meestal een beetje per seizoen, en dat gaat eigenlijk vanzelf. Tja, wat zijn goede voornemens... ook die gaan een beetje per periode..
Leuke uitdrukking; lekker doorrollen of langzaam doorrollen..
Gewoon elke dag kijken waar je nu weer langs rolt! En zoveel mogelijk genieten he!
Judy zei…
Dat lijkt me een goed voornemen, gewoon alles laten doorrollen.
Emie zei…
Ook hier nooit overdag de tv aan. Lekker lezen doen we ook alletwee graag.En tussen de buien door een ommetje hoort er dan bij.
Sjoerd zei…
Vind ik ook, gewoon doorgaan waar je gebleven was...
Janny zei…
Wij kijken ook nooit overdag tv, we hebben genoeg andere dingen te doen. Blijf maar lekker doorrollen, dan kunnen wij weer genieten van alles waar je over schrijft.
Mevrouw W. zei…
Om 20.30 uur drinken we koffie en dan gaat de televisie aan. Of niet, dat gebeurt eigenlijk nog vaker.
In de weer zei…
Hier overdag ook geen tv, behalve met de Tour de France of een andere grote wielerwedstrijd, maar we blijven er niet voor thuis als het goed weer is. Manlief neemt het op en dan stappen we zelf op fiets :-)
bemar zei…
Wij kijken weinig tv, muv het journaal, maar wel series, documentaires. En ja ook wel overdag, lezen doen we ook wel, maar kan ik niet al te lang. Verder heb ik het druk met van alles en nog wat, dus ik rol ook door.Mijn goede voornemen ken je al....dus voordat ik letterlijk te rollen ben....
miekequilt zei…
Een mooi streven, het jaar in rollen. Hier gaat vaak om 17.00 de televisie aan. Kopje koffie of thee, iets te lezen en dan lekker achtergrondgeluid van de tv.
Ik wens jullie en ons en iedereen die je blog leest een goed en gezond 2023.