Doorgaan naar hoofdcontent

Verjaardag in Scheveningen

Kleinzoon Sebas was afgelopen week jarig en dat werd gistermiddag gevierd. Omdat het mooi weer was reden we een paar uurttjes eerder naar Scheveningen om wat te wandelen. We zetten onze auto op het parkeerterrein van het Zwarte Pad (noordelijk strand) waar het al behoorlijk vol was en vandaar liepen we het strand op.


Het was opkomend tij en daardoor was er weinig hard zand om lekker te lopen. Mijn knieën protesteren in mul zand dus we liepen al snel weer naar een strandopgang om het duin in te lopen. We passeerden hier het mooie gebouw van de Zeilvereniging Scheveningen.

Op dit uitzichtpunt boven het Zwarte Pad staat een luchtwachttoren uit de Koude Oorlog. Deze militaire uitkijktoren met de codenaam 'Cuba 1' is in 1954 gebouwd. Tot 1964 speurden hier vrijwillige luchtwachters het luchtruim af naar vijandelijke Russische vliegtuigen die onder het radarbereik verwacht werden. Er zijn 276 van deze luchttorens gebouwd waarvan er nog 19 overgebleven zijn.

De heuvel onder de toren is eind 1945 aangelegd als puinstort. Het puin is afkomstig van het op 3 maart 1945 gebombardeerde Bezuidenhout en van gesloopte Duitse betonnen verdedigingswerken.

Vanaf het uitzichtpunt hebben we een mooi gezicht op de Scheveningse Pier.

 In het duingebied van Meijendel staat deze oudste nog werkende watertoren van Nederland. De toren is van 1874 en heeft de status van Rijksmonument.


De jarige job met zijn neef Luuk. Sebas is nu 12 jaar geworden en Luuk kwam 9 maanden later. Ze gaan dit jaar alletwee naar de middelbare school, de keuze is al gemaakt. De heren willen niet meer op de foto; of ze gaan gekke bekken trekken of ze houden hun hoofd naar beneden gebogen. Deze foto kon ik snel maken met mijn telefoon.

Reacties

Wietske zei…
Ze blijven leuk die twee! Fijn dat jullie er waren!
Edward McDunn zei…
Wat een mooie foto's, ben je nog in het reuzenrad geweest?
Alsnog gefeliciteerd met de verjaardag van Sebas hoor!
Janny zei…
Mooie foto's aan zee en gefeliciteerd met de kleinzoon.
Emie zei…
Leuk hoor die twee kleinzonen toch weer even samen op de foto! Gefeliciteerd en wat worden de mannen groot, op weg naar de middelbare school.
miekequilt zei…
Gefeliciteerd met Sebas. Jullie waren op een mooie plek op het strand. Heerlijk om even uit te waaien.
Sjoerd zei…
Proficiat met Sebas. En een lekkere wandeling vooraf is nooit weg.
Lies zei…
Mooie wandeling. Stoere knapen!
Lie(f)s.
In de weer zei…
Gefeliciteerd met jullie kleinzoon.
Herkenbaar die watertoren, mooi hè.
Mooi van alle kanten.
Nog gefeliciteerd hoor en ja foto's maken wordt steeds lastiger :-)
bemar zei…
gefeliciteerd met de verjaardag van jullie kleinzoon. Hier beginnen ze al jonger niet meer op de foto te willen. Kleinzoon van drie zegt al: geen foto, oma ☻
Judy zei…
Leuke foto van de kleinzonen!
Gefeliciteerd. En wat een heerlijke wandeling maakten jullie voor die tijd even. Mooi zicht op de zee.
Van harte met jullie kleinzoon en knijp maar in ke handjes met zo'n leuk stel!
Jolande zei…
Gefeliciteerd met jullie kleinzoon. Tja foto's maken en pubers :-) Het is je toch gelukt. Heerlijk zo'n wandeling.