Doorgaan naar hoofdcontent

Tolhuistuin

We liepen gisteren weer een traject uit het boekje Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam. Het was in Amsterdam Noord en dit was de enige muurschildering die ik kon fotograferen maar het is dan ook een mooie. Haarscherp is de vogel afgebeeld.

Tolhuistuin is een cultuurpodium aan de IJ-oever van Amsterdam Noord, een plek voor muziek, beelden, verhalen en lekker eten. Een unieke combinatie: een cultuurpodium in het hart van de stad met verschillende zalen, een grote idyllische tuin, een lange historie als stadspark en laboratorium van de fossiele industrie, en meer dan 25 culturele en maatschappelijke programmapartners die op het terrein hun werkplek hebben. Samen met tientallen organisaties uit Noord maken ze culturele programma’s.

En dit zijn nog maar twee foto's uit een grote reeks die ik maakte op een zonnige dag in Amsterdam. Want echt, over het weer hadden we niets te klagen. De rest volgt deze week.

Reacties

Bertiebo zei…
Bekend terrein, leuk!
Emie zei…
Toepasselijke foto want het is vandaag de nationale vogelteldag!
John zei…
Het lijkt meer een foto dan een schildering. Maar wie weet.
Sjoerd zei…
Een hele mooie mural, ik kon er verder niets over vinden.
Het lijkt gewoon een foto!
In de weer zei…
Niet te missen, prachtig !
Edward McDunn zei…
Een prachtige en knap gemaakte mural hoor.
Jolande zei…
Die vogel lijkt wel een foto, net echt.
miekequilt zei…
Een zonnige dag, heerlijk om te wandelen dus. Fijn dat je weer zulke mooie foto’s laat zien. De vogel steekt wel mooi zijn vinger op
Ah, dat gedeelte van Amsterdam Noord herken ik wel. Onze Tim woont net iets verder, bij de NDSM werf. Als ik bij hem logeer struinen we heerlijk door dat gebied!
Lies zei…
Als de start reeds zo moois..-> ik kijk er naar uit!
Lie(f)s.
KnutzEls zei…
Supermooi en hyperr
ealistisch
Janny zei…
Een mooie mural, heel scherp. Het was inderdaad heerlijk wandelweer gisteren, in tegenstelling tot vandaag.
Elizabeth zei…
Nou, scherp is deze in elk geval! Je zou bijna denken dat de vogel geprojecteerd is met digitale technieken...
Drenthegirl zei…
I love all the murals you post! This one also made me chuckle a bit because, while it is beautiful, I think there’s a hidden message or a double entendre. The bird appears to be giving “the bird”, that is the middle finger, or in this case, claw, which is a gesture in the US that means, to say it politely, to kiss off!