Doorgaan naar hoofdcontent

Medailles

Als kind had ik deze medaille zeker bewaard, zo mooi met die vuurtoren erop. Eerst zou ik hem trots ergens opgehangen hebben en dan was hij in dat sigarenkistje gegaan waar ik wel meer schatten in bewaarde. Niet dat daar verder veel medailles in zaten want die werden in mijn jeugd niet veel uitgereikt voor zover ik me kan herinneren. 

Toen onze kinderen klein waren was dat wel anders, die hadden in hun lagere schooltijd al heel wat medailles. Vooral van sportclubs maar ook van allerlei andere activiteiten. Floor had ook nog eens een hele rij van die rozetten hangen van dressuur- en springwedstrijden te paard. Ach, andere tijden. En mijn medaille..... die ligt inmiddels in de prullenbak, wat bewaar ik eraan.

Reacties

Judy zei…
Ik geloof dat ik ergens nog medailles heb van de avondvierdaagse. Maar inderdaad, wat moet je ermee. Hoewel, het is toch een herinnering.
anja zei…
Kun je bij zo'n evenement misschien vooraf aangeven dat je geen belang hebt bij een medaille? Dan hoeven die nutteloze medailles niet eens gemaakt te worden. Lijkt me een nog betere oplossing.
Sjoerd zei…
Je hebt gelijk, wat heb je eraan. Maar, door hier een foto te plaatsen, hebt hem wel bewaard.
Bertiebo zei…
Zou hem ook niet hebben bewaard. Ik heb er nog maar een. Mijn Wisselmedaille die ik kreeg toen ik met pensioen ging, op mijn school De Wissel
Emie zei…
Ja, als kind hang je dat op, als volwassene bewaar je alleen de herinnering.
Janny zei…
Vaak moet je bij georganiseerde tochten van tevoren aangeven of je een medaille wilt, je moet hier dan ook voor betalen. Soms krijgt iedereen er één, we hebben een hele stapel in een la liggen. Tja, wat moet je ermee, maar ik weet van andere wandelaars dat ze er speciaal een kast voor hebben!
Marthy zei…
Soms kan je het inderdaad aangeven Janny maar in dit geval kreeg iedereen een medaille. Voor mij hoeft het niet maar toch zijn er mensen die het belangrijk vinden.
In de weer zei…
Mijn medaille van de vierdaagse van Nijmegen, die ik samen met onze dochter heb gelopen bewaar ik nog.
KnutzEls zei…
Ik denk dat die gewoon even een tijdje hier gelegen had, maar ja wat moet je er mee. Dan toch in de kliko.
miekequilt zei…
Ik heb mijn Vierdaagse medailles nog ( van de lagere school hè, niet de echte) . En een paar van mijn optreden op een concours voor pianospelen. En daar ben ik echt trots op. Ik vrees dat ik verder nooit een medaille heb gehad.
Lies zei…
'k Zou 'm nog een tijdje laten slingeren...
Lie(f)s.
John zei…
Ik heb er ook nog ergens een liggen. Een grote zilveren, maar ik hecht er weinig waarde aan. Mss dat ik dat ding eens verpats.