Doorgaan naar hoofdcontent

Lekker bezig

Er was al heel snel een bed schoongemaakt in de moestuin en daar gingen gistermorgen de aardappels in. Kleintjes deze keer en niet al teveel want 's zomers eten we eigenlijk alleen maar aardappels in salades en gebakken in de oven met zeezout en rozemarijn, dat laatste vaak bij de barbeque.

Op mijn boodschappenbriefje gezet dat we een nieuwe rietmat moeten kopen voor de watertank, ik vind dat witte ding altijd zo'n rot gezicht tegen die mooie oude muur. Ondertussen heeft Mart ook het leidingwerk in orde gemaakt en de tank loopt nu vol met water uit de bron. Het probleem wat we als dorp hebben met de waterleidingmaatschappij over de overloop van de bron is nog steeds niet opgelost maar wij zitten met onze moestuin het laagst van het dorp en vangen daardoor het weinige water wat er door de leiding stroomt en dat is genoeg voor ons. Niet veel druk maar dat wordt opgelost door een pompje bovenop in het vat. Een goedkoop ding van de Lidl maar het werkt uitstekend.

Twee jaar aan het tobben geweest met de rabarber, we dachten zelfs dat we de struiken kwijt waren maar nu staan ze er weer florissant bij.  Om ze wat versneld aan de groei te krijgen zijn de speciekuipen er weer overheen gezet, dat werkt goed.


De klimopheg is gesnoeid. Dat wordt gedaan voordat we in de moestuin beginnen want die ligt hieronder en dan kunnen we eerst al het snoeisel opruimen.

Alleen het stuk heg naast het krentenboompje is nog niet gesnoeid. Er groeit een klimroos doorheen en die mag eerst zijn pracht laten zien voordat er daar gesnoeid wordt.

Alle potten die 's winter in de luwte achter de tuinmuur staan zijn door Mart de trap naar de tuin afgesjouwd en nu is het aan mij om er weer wat fatsoen in te krijgen. Sommige zijn bijna niet meer te herkennen door al het onkruid wat er in gekomen is maar met anderen ben je binnen 10 minuten klaar. En je verliest weleens een plant maar dat hoort bij tuinieren. Ach, kan je weer eens wat anders in de pot zetten.

Reacties

Judy zei…
Het (moes)tuin seizoen is weer begonnen! Interessant wat je allemaal in potten hebt staan. Bij mij komen voorzichtig de vaste planten weer op, maar ik ben er ook een paar kwijt, denk ik.
Sjoerd zei…
dat was dus behoorlijk aanpoten om het maar eens bij het tuinieren te houden. Kun je de tank niet beplanten met klimop of een hegje...
Bertiebo zei…
Zo'n rietmat zal een mooie oplossing zijn.
Marthy zei…
Sjoerd, een hegje of klimop vraagt ook weer onderhoud en dat hebben we al (meer) dan genoeg.
Dat begint er allemaal al weer prachtig uit te zien!
John zei…
Ja, mooi zijn ze niet, die tanks. Hier staat de tank achter mijn werkplaats. Niet zichtbaar vanuit het huis.
Prachtig te zien, hoe jullie praktische aanpak weer tot een waar eldorado gaat leiden. Jullie werkplezier spat er ook af! Heerlijk!
Janny zei…
Fijn dat het nu goed weer is om lekker in de tuin te werken. Bij ons bloeit het krentenboompje nog niet, mooi zo'n hele verzameling potten op het terras!
Edward McDunn zei…
Mooi hoor, zo gaat het de goede kant weer op!
Jolande zei…
Dat witte ding staat inderdaad niet mooi, goede oplossing zo'n rietmat.
In de weer zei…
Dat kun je wel zeggen “lekker bezig”.
Heerlijk !
Wat een fantastische tuin. Mooi om te volgen hoe jullie het aanpakken. Vorig jaar ontdekte ik jouw blog in de zomer. Jullie hebben een geweldig plekje daar in de Ardeche.
Ons krentenboompje zit vol knopjes, maar bloeit nog niet
willy zei…
jullie zijn goed bezig Marthy

zo'n rietmat kan een praktische oplossing zijn

prettige avond
Elizabeth zei…
Fijn dat je man de aardappels doet! En het ziet er allemaal veelbelovend uit.
En dan die strakblauwe lucht... wow...
miekequilt zei…
Heerlijk bezig in het zonnetje. Het komt er weer mooi uit te zien.
bemar zei…
En zo knapt alles langzamerhand weer op. Hier goot het gisteren,maar vandaag zou het beter moeten worden dus ik hoop ook weer verder te kunnen. Het is wel ontzettend nat wat wel jammer is