Doorgaan naar hoofdcontent

Op de fiets naar Valence en weer terug

We hadden eigenlijk zondag willen gaan fietsen maar toen werd er 's middags regen voorspeld dus hebben we die dag 's morgens wat in de tuin gewerkt en  in de middag toen het inderdaad regende hebben we Sifan Hassan de Londense marathon zien winnen, wat een kanjer die meid en naar de wielrenners van Luik-Bastenaken-Luik gekeken.

En dan wordt het maandag mooi weer, nou.. dan gaan we dan toch lekker fietsen. Zoveel van die dagen hebben we nog niet gehad dus pakken wat je pakken kan. Auto geparkeerd in Saint-Laurent-du-Pape en naar la Voulte gefietst over een Voie Verte. Daar de Rhône overgestoken en met een mooie route door de landerijen van de Drôme richting Valence gefietst. Onderweg kwamen we dit fraaie poortgebouw tegen van wat ooit een grote boerenhoeve moet zijn geweest.

Nieuwsgierig keek ik om een hoekje en zag daar een mooie waterput met daarachter tegen de muur een oude waterpomp.

De vijg die er stond was beslist al veel verder dan de vijgen van ons.

Buiten op de muur naast de poort deze beeltenis van moeder Maria met kind. De datum die erop staat is augustus 1944, de tweede wereldoorlog dus. Ontroerend mooi.

In juni moeten we deze rit beslist nog eens doen want dan bloeit de lavendel, we zagen heel veel velden met de lekker geurende plant, allemaal netjes in bolletjes geknipt. Achter de lavendelstruiken staan fruitbomen, hectares vol daarvan in de Rhône vallei.

Hier dronken we onze meegebrachte koffie, een prachtplek met dat ruisende water.

Ter hoogte van Valence staken we de Rhône weer over om de Via Rhôna op te pikken, de fietsroute die van Genève naar de Middellandse Zee loopt en waar wij verleden jaar een deel van gefietst hebben.


Het laatste deel van de tocht ter hoogte van de waterkracht centrale en sluis van Beauchastel. Daarna verlieten we de Rhône om af te slaan naar Saint-Laurent-du-Pape waar onze auto stond. Ik nam nog een laatste foto van de euphorbia langs het fietspad. Het geel was vandaag goed vertegenwoordigd in de bermen.

Reacties

John zei…
Ik zag ook Sifan Hassan de marathon rennen. Ze is inderdaad een kanjer.
Judy zei…
Prachtig! Zo'n muur geeft beschutting, maar neemt ook warmte op, dus vandaar dat de vijg veel verder is, denk ik.
Annelies zei…
Een prachtige omgeving ! Wij komen zelden in Valence. We zijn meer gericht op gebieden zuidelijker van ons. (Avignon, Aix, Nimes)
Emie zei…
Elke week een dag er op uit is zo'n goed idee en levert ook nog eens fraaie blogs op!
Janny zei…
Dat was weer een mooie fietstocht, die waterput met de pomp is echt prachtig.
Waar je kijkt, het is overal mooi daar bij jullie!
miekequilt zei…
Wat een prachtige fietstocht. Heerlijk dat het jullie steeds weer lukt om zo'n mooie rit te maken.
Sjoerd zei…
Gelukkig weer een beetje weer, hier was het regen wat de klok sloeg...
Jolande zei…
Groot gelijk dat jullie eropuit gingen. Dat was weer een hele mooie fietstocht.
In de weer zei…
Die vijg is inderdaad al ver, ik ben al blij dat de onze nu blad krijgt.
bemar zei…
Mooie tocht, onze vijg is nog lang niet zover, maar het is hier dan ook nog steeds zo koud. Net in de auto zag ik 8,5 gr