Doorgaan naar hoofdcontent

Voolopig binnen blijven

Heerlijk geslapen in de Franse slaapkamer. Deze is anders dan in het appartement, een heel stuk groter en als ik dan 's nachts voor de eerste keer naar de toilet ga moet ik mij even oriënteren, waar ben ik. Maar dat gaat snel over. Ik ben nog niet veel buiten geweest vandaag, Het was koud en de zon kwam maar sporadisch kijken. Morgen gaat het een stuk beter worden belooft het weerbericht.

Maar ik nam wel even de tijd om deze prachtig bloeiende euphorbia op de foto te zetten. Zo heb ik verschillende van die toeven over de borderrand hangen. Het voorjaar knalt je tegemoet.

Ik ben de hele dag in huis bezig geweest. Mart ruimde de auto uit en ik zorgde dat de inhoud van tassen en dozen op de daarvoor bestemde plek kwam. Mijn collectie cactussen en vetplantjes ging dit jaar mee, het pastte precies in een krat. Dochter Floor zorgt voor twee grote planten.

Als straks de temperatuur gaat stijgen zoek ik een leuk plekje buiten voor ze op. Er wordt veel zon voorspelt de komende week en dat kan op deze hoogte ook nachtvorst betekenen dus voorlopig blijven de plantjes nog binnen.

Dat leuk bolletje (Albuca Spiralis) wat ik van blogvriend Ton kreeg tijdens de bloggersbijeenkomst  heb ik in bloei gekregen. Als het bolletje uitgebloeid is ga ik het in een grotere pot zetten. Eens zien of het volgend jaar weer bloeit.

Reacties

Marc Dufraing zei…
Cactussen en vetplanten kunnen wel wat vorst verdragen maar geen 'ijsnat' - dus geen sneeuw, hagel ed.... Ik had vroeger in B cactussen buiten staan maar in de winter zette ik er dan een 'dakje' van plexiglas boven
Judy zei…
Wat een knalkleur, die euphorbia, prachtig! Wat heb je heerlijke vensterbanken, daar kun je wel een en ander kwijt.
Emie zei…
Het huis weer 'stylen' is je weer goed gelukt.
Sjoerd zei…
Nachtvorst hadden we hier vannacht ook, maar nu piept er een zonnetje door het wolkendek heen...
In de weer zei…
Je hebt al snel weer sfeer weten te creëren, gezellig Marthy.
John zei…
Hier heeft het niet meer gevroren, maar het is redelijk fris, al vind ik dat niet erg. Laat dat betere weer maar komen.
Elizabeth zei…
Herkenbaar, dat je je even moet oriënteren 's nachts... dat heb ik ook altijd de eerste nacht in de caravan.
Dus bij jullie was het gisteren ook koud! Wij krijgen gelukkig 's middags het zonnetje. Fijn dat jullie alles rustig konden opruimen en een plekje geven, dan voel je je weer geïnstalleerd.
En dan vandaag lekker naar buiten...!
Janny zei…
Prachtig, die euphorbia's. Hopelijk wordt het snel warmer en kan je buiten genieten van al het moois. Binnen ziet het er in ieder geval sfeervol uit.
Het ziet er alweer prachtig uit bij je. Dat plantje van Ton zit bij mij nog in de knop. Zal ik iets verkeerds doen?
Marthy zei…
Hij stond licht bij mij en hij heeft niet veel water gekregen.
miekequilt zei…
Wat een leuke foto’s van de binnenkant van jullie Franse huis.
Annelies zei…
Bij ons twee dagen geleden wat onweer in de verte. In Grignan, een dorp verder, een wit tapijt van hagel. Het stond zelfs in de Dauphiné. Vandaag een zonnetje, maar ook veel wind.
Lies zei…
Het 'thuis'gevoel is er weer!
Hier, zelfs vorige nacht, nog nachtvorst.
Lie(f)s.
Jan uit Perth zei…
Wederom een fijn verblijf gewenst ;-)!
Wat heerlijk, die diepe vensterbanken bij die ramen, daar kun je mooie stillevens maken!
Jolande zei…
En zelfs de paaseitjes ontbreken niet :-)