Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

Nadat er weer een rondje gemaaid was op ons grote terrein liet Mart het gras drogen. Hier harkt hij het bij elkaar en gooit het op een hoop om eind mei te gaan gebruiken als mulchlaag tussen de groenteplanten. Dit tegen het uitdrogen van de grond. 

Ik was daar in de fruittuin om even naar de bessen te kijken. Nou, geen klagen, dat belooft wat, heel veel bessen dus heel veel potjes jam en bessensap.

De kruisbes is altijd vroeg, daar zitten de eerste bessen al aan.

We hebben drie rode bessenstruiken en ook nog een zwarte. Ik geloof dat ik nog nooit zoveel bessen aan de struiken heb gezien als dit jaar. Klik op de foto om het dichterbij te zien.

Een terras hoger in de moestuin gaat alles zijn gangetje, de aardappelen zijn bijna allemaal boven de grond. 

De aardbeien hebben het naar hun zin in de Batobakken. Mart heeft een oude druppelleiding over de bakken gelegd, kraan open en ze krijgen allemaal tegelijk wat water. Het nieuwe druppelsysteem hebben we afgelopen week in de border gelegd, hier in de moestuin moet het nog komen.

Ik heb veel sla geplant maar dat beginnen we dan ook te eten als het maar enigzins kan. Dan pluk ik de blaadjes tot ik een maaltje heb, de planten groeien gewoon door. Verder is er nog niet zoveel te zien in de moestuin, de meeste planten worden na IJsheiligen (ongeveer half mei) gepoot, dan weet je zeker dat er geen vorst meer komt.

Vandaag is het 1 mei, de internationale dag van de arbeid. Ook in Nederland viert men op 1 mei de Dag van de Arbeid. Het enige verschil is dat de Fransen op deze dag een nationale vrije dag hebben en er in Nederland gewerkt wordt. Maar wij zijn solidair met jullie in Nederland en werken vandaag gewoon door. 😉

Reacties

Bertiebo zei…
Dat ziet er allemaal fijn uit. Werk-ze vandaag!
Sjoerd zei…
Laat mij nou een rustdag nemen op de dag van de arbeid, ik heb gisteren bij mijn dochter gewerkt.
Judy zei…
Het ziet er geweldig uit allemaal. Handig zo'n druppelsysteem.
Emie zei…
Jullie gaan als een speer! Veelbelovende moestuin, lekker.
Wat zijn jullie alweer goed bezig in de moestuin. Handig dat druppelsysteem en droog gras als mulch.
Edward McDunn zei…
Geweldig om dit allemaal te zien bloeien en groeien,
het wordt dus een super goed bessenjaar.
Jolande zei…
Oh kruisbessen, dat is heel erg lang geleden dat ik die gegeten heb.
Vroeger ging ik bij mijn oom en tante logeren, die hadden een moestuin met kruisbessen, dan plukten we ze en aten ze gelijk op, zo lekker.
In Belgie is 1 mei een vrije dag, dus na 25 jaar zit dat nu wel in mijn systeem :-) Ook hier is het vandaag een Nationale Feestdag: Dia do Trabalhador.
Maar ik wens jullie veel plezier bij het werken :-)
In de weer zei…
Tuinier nog lekker vandaag Marthy, wij gaan zometeen aan ons tweede fietsrondje beginnen en daarna duik ik nog even de tuin in bij onze dochter, want het weer is heerlijk vandaag.
willy zei…
dat schiet aardig op Marthy....


wat 1 mei betreft zijn we niet zo solidair met Nederland

prettige dag
Hier is het ook een vrije dag die we wilden gebruiken om het terras schoon te spuiten, maar de regen plus onweer gooiden roet in het eten
Nou ik vind er al veel te zien in je moestuin, hoor!
Janny zei…
Dat groeit allemaal weer lekker in de moestuin. Vroeger hadden mijn ooms en opa allemaal een hof waar kruisbessen en andere bessen in stonden, vooral de kruisbessen vond ik toen lekker.
Margriet zei…
Bij ons hangen de bessenstruiken ook zo vol. Dit jaar moet ik eraan denken ze op tijd af te dekken anders hebben de duiven en parkieten alles weer op net als vorig jaar! Jullie schieten lekker op
Elizabeth zei…
Ik kijk een beetje 'jaloers' naar alles wat er boven de grond schiet bij jullie... (Bij mij nog maar een enkel sprietje hier en daar)
En ik ga nog veel opsteken van je moestuinverhalen!
Wij werkten deze dag ook heerlijk in de tuin :-)