Doorgaan naar hoofdcontent

Een gelukje

Toen we een week geleden naar beneden naar de moestuin liepen om te kijken wat de hagelbui daar had aangericht zagen we dit op het tweede terras. Een glazen fles aan gruzelementen. Het was wat dunner glas dan de fles ernaast maar toch. Zo'n grote hagelsteen hoeft maar op de juiste plek de fles te raken en het is pang.

Laat ik nu net de dag ervoor op de brocantemarkt twee nieuwe flessen gekocht hebben. Ik heb al heel wat van deze flessen gekocht en er veel mensen blij mee gemaakt, onder andere mijn eigen kinderen. Maar de prijzen van ervan zijn de laatste jaren flink gestegen, men vraagt er nu gerust 20 tot 30 euro voor terwijl ik er zo'n vier jaar geleden een paar euro voor betaalde. Ze zijn 'in' mevrouw zeiden de handelaren tegen me als ik klaagde over die hoge prijzen en gelijk hadden ze om meer te vragen. Toen ik op de markt deze twee zag kon ik het niet laten om de prijs te vragen, gewoon uit nieuwsgierigheid. Tot mijn verbazing vroeg de handelaarmaar 10 euro voor de twee, dat zou een koopje zijn. Ik dong nog af naar 8 euro maar daar wilde hij niet van weten. Natuurlijk nam ik ze toch en bij het afrekenen zei ik dat het een keurige prijs was waar ik blij mee was. Dat vond hij leuk.


Kijk, daar staan ze nu, bij de overgebleven fles. Alleen is maar alleen, een mooi setje zo.
Het was even wat werk om ze schoon te krijgen maar daar heb ik ondertussen genoeg handigheid in.

Reacties

johmar zei…
Ik vond er laatst een bij de kringloop voor 2.50 toen ik opmerkte dat je niet vaak een groene ziet zei ze oh tja die houden we meestal zelf. Deze is aan onze aandacht ontglipt. En inderdaad had al gezien dat er een aantal ter decoratie in de winkel stonden. Ze baalde behoorlijk dat een van de andere collegas niet goed opgelet had, maar ja hij was geprijsd dus kon ze niet weigeren hem te verkopen, bij deze kringloop gesubsidieerd door de gemeente valt op hoeveel mooie spulletjes als decoratie dienen en niet verkocht worden. Voor mij reden om de spulletjes die ik wegdoe hier niet meer in te leveren.
Mevrouw W. zei…
Ik heb ook twee groene in de tuin staan. De ene komt nog van mijn moeder en de ander heb ik een keer voor mijn verjaardag gekregen.
John zei…
Wij hebben er ook meerdere voor verschillende doeleinden. Dat ze zo 'in' waren wist ik niet.
Elizabeth zei…
Mooie flessen en ik snap dat veel mensen dat ook vinden! En ja, dat drijft de prijs op...
Wat doe je nu met de kapotte fles? Ik zie er wel een mozaïekje in:)
Judy zei…
Scherven brengen geluk! Dus.
Sjoerd zei…
Met zand en wat soda in de fles en even schudden zijn ze meestal zo schoon. Jammer van die kapotte fles.
Emie zei…
Ze blijven aantrekkelijk om.mee te decoreren. Ik vind ze hier nog steeds gratis haast de glascontainers. Dat schoonmaken is nog een hele klus.
Lot zei…
Ze zijn een tijdje bij tuincentra te koop geweest maar meestal dun glas.

Ik heb er 2 gekocht in 1968 in Amsterdam en in de rand bovenin staat Viresa, die schijnen helemaal gewild te zijn. De vormen zijn ook net wat anders. Het was de tijd van visnetten aan plafond en muren en daar lege flessen in hangen, vooral die van de ros;e Mattheus.
KnutzEls zei…
Ook in trek hier. Kocht laatst een kleinere met het idee er planten in te doen.
Scherven brengen geluk, Marthy (-: Inderdaad zonde van de fles maar voor een prikkie kon je nieuwe kopen. Ik wist niet dat ze weer zo gewild zijn. Het doet er niet toe. Wat mooi is, blijft mooi.
Ger zei…
In Frankrijk heb je natuurlijk veel meer kans om zo’n gewilde gist fles tegen te komen en liggen de prijzen nog aanzienlijk lager dan in Nederland.Ik kocht 30 jaar geleden het type Madame Jeanne met mand tegen stoten er nog omheen in België op rommelmarkt,moest toen al even wennen aan de hoge prijs. Inmiddels is door weer en wind de mand verrot en staat hij zonder jas bij twee kleinere modellen op onderstel van antiek gietijzer naaimachine wat ik meenam uit schuur van oom in Duitsland.
Zal er toch eens aan denken om ze veilig plekje te geven bij extreem weer.
In speciaalzaken waar je spullen kan kopen voor zelf bierbrouwen of wijn maken kan je nog steeds die glazen flessen kopen met mand van plastic.
Jolande zei…
Jammer dat die fles door hagel getroffen is. Gelukkig dat je er nog meer had, ik hou van oneven aantallen, dus ik vind die drie bij elkaar erg mooi staan.
miekequilt zei…
Ik heb er ook eens eentje gekocht, samen met jou. Geen idee wat hij gekost heeft.
willy zei…
een koopje Marthy

prettige dag
Lies zei…
Zie ze blinken! En jij gelukkig...!
Lie(f)s.
Willy zei…
Goed dat je toch maar gevraagd hebt. Ze zijn leuk!
Ik heb er in 1995 twee gekocht in Belgie, bij een Italiaan. Maar er zit aanslag van het water in, dus ik ben wel benieuwd hoe jij ze schoon krijgt.