Doorgaan naar hoofdcontent

Veel maar ontzettend duur

We waren er al een keer geweest met onze vrienden maar toen zat de zaak op slot en daarom  had Lilian nu voor de zekerheid even gebeld en reden we naar Le Cheylard om bij deze brocanteur eens binnen te kijken. Het eerste waar mijn oog op viel was de vaas met de bladeren, prachtig maar de prijs was wel ontzettend hoog.

Een grote loods vol spullen, je weet niet waar je kijken moet, zoveel staat er. En echt heel veel fraais maar ook veel wat mijn smaak niet is maar wat toch mooi is.

Alles was geprijsd, iets wat je op een brocantemarkt zelden tegen komt en wat er op die prijsstickertjes stond was niet mis. Mocht je hier iets zien wat je wel aanstaat, deze mooie schaal bijvoorbeeld dan houdt de prijs je wel tegen.


Kasten, tafels, serviezen waaronder hele mooie, er was van alles te koop.

We verwonderden ons over de keur aan spullen maar ook over de prijzen dus we waren eigenlijk gauw uitgekeken. Geef mij maar een brocantemarkt met leuke spulletjes tegen leuke prijsjes. 
Maar er was ook nog een buitenterrein, vonden we daar nog wat van onze gading?
Ik laat het morgen zien.

Reacties

Judy zei…
Heerlijk om alleen al op de foto's rond te kijken! Is afdingen gebruikelijk in Frankrijk? Ik zie het vaak gebeuren in Engelse tv-programma's.
Marthy zei…
Op de markt ding ik bijna altijd af Judy, soms maar één of twee euro, bij grotere dingen misschien vijf euro. Het is een sport. Hier hebben we geen moeite gedaan, de prijzen waren veel te hoog voor ons.
Sjoerd zei…
Veel van die "brocante" zaken weten de prijzen echt wel op te drijven. Sinds verduurzamen in is rijzen de prijzen de pan uit.
Nooit geweten dat daar een brocantezaak zit! Ik heb soms wel eens het idee dat in het toeristenseizoen de prijzen wat hoger liggen dan in de winter. Op 23 juli is trouwens weer de jaarlijkse grote brocantemarkt in Lamastre!
Emie zei…
Oh, die geel-oranje vaas met bladeren, daar zou ik ook voor zijn gevallen. Ik ben reuze benieuwd naar wat je buiten vond ( en kocht).
Mevrouw W. zei…
Jammer dat het allemaal zo duur was. Er zullen toch wel dingen verkocht worden, anders zou de zaak niet kunnen blijven bestaan.
Ik ben ook wel benieuwd naar hoe het er buiten uitzag en of je nog iets leuks gekocht hebt.
Edward McDunn zei…
Mooi allemaal hoor, jammer dat het zo duur is.
Die schaal is echt prachtig.
Luilekkerland, maar jammer van de prijzen.
Jolande zei…
Het ziet er een beetje uit als de tweedehandswinkel hier, alleen daar moet je voor ieder dingetje gaan vragen wat het kost en dan heb ik zoiets van laat maar zitten.
Als we in Nederland zijn ga ik graag naar kringloopwinkels, daar zijn de prijzen, in vergelijking met Belgie en hier tenminste nog leuk.
Ger zei…
Dat van die belachelijk prijzen in Franse rommel en brocante schuren en loodsen hoor ik al jaren van nederlanders die handelen in oud spul,de tijd dat ze op het Franse platteland naar huis terugkeerden met de bus vol is verleden tijd,geen rooie rot cent meer te verdienen.Toen wij jaren terug in alle vroegte naar Frankrijk of België reden was het nog aantrekkelijk,je zou in zo’n loods maar net dat ene dekseltje van kammen bakje vinden wat ontbreekt aan lampetstel waar je al jaren naar opzoek bent of die stapel oude Franse borden voor ‘n prikkie of dat bobéche wat je mist aan antieke petroleum hanglamp met 9 kaarsen,mijn dag kon dan niet meer stuk. Volgende keer meer geluk Marthy tijdens het struinen naar fraaie spullen.
miekequilt zei…
Daar staan zeker mooie spullen tussen. Ik heb even ingezoomd en schrok van de prijzen. Heel jammer, want voor velen is de lol er zo wel vanaf.
Anoniem zei…
Toch ken ik mensen die in frankrijk voor weinig de leukste dingen kopen en die hier in Nederland voor veel hogere prijzen weer verkopen. Maar ook in Nederland zie ik in de kringloop mensen iets kopen en later weer door verkopen in hun brocante winkel.
willy zei…
dat heb ik nu ook Marthy


mooie objecten zijn vaak te duur..

alles heeft nu eenmaal zijn prijs

prettige dag
Elizabeth zei…
Het staat er stampvol, zo te zien. Maar je moet wel een echte liefhebber zijn, wil je er zoveel voor over hebben.
Yova zei…
Het moet wel leuk. Bij sommige zijn zeker te duur. Er staat wel erg op elkaar. Moeilijk om bij te komen om te kijken. Vaak gaan de mensen om kijken voor koopje. Het moet wel treffen of iets te vinden. Fijne avond.
Willy zei…
Daar staan wel mooie spullen tussen. Jammer dan weer van de hoge prijzen.
Lies zei…
Was er niet te 'marchanderen'...?
Lie(f)s.