Doorgaan naar hoofdcontent

Onderhandelen

Dit staat er op het buitenterrein van de brocanteur in Le Cheylard. Te kust en te keur, in weer en wind want binnen heeft hij er geen plaats meer voor volgens hem. De kippen lopen er lekker tussendoor te scharrelen.

Er staat veel spul bij wat ik dertig jaar geleden nog leuk vond maar nu hoef ik het niet meer, mijn smaak is veranderd.

En serviesgoed heb ik meer dan genoeg, dat hoef ik ook niet.

Dit werd interessant want we zoeken nog een andere bak voor de hosta. De bak waar die nu in staat begint door te roesten. En er stond in deze hoek ook iets waar waar vriendin Lilian haar oog op liet vallen.

We keken nog even verder maar er stond niets bij waar wij gelukkig van werden 
dus we keerden terug naar het oud ijzer.

Na stevig onderhandelen gingen we uiteindelijk met deze koopwaar naar huis. In totaal ging er tien euro van af, niet echt veel voor wat het kostte maar soms moet je dat voor lief nemen als je iets graag wilt hebben. De zinken bak hebben we echt nodig en hij is precies de goede maat en onze vriendin zocht een tafeltje in deze grootte. Het onderstel is origineel en stevig, het blad is wat minder maar dat kan je schilderen, of je legt er een leuk kleedje overheen. Je kan het blad ook zo laten, we zitten tenslotte op het Franse platteland.

De eigenaar van deze loods vond Belgen aardige mensen, ik ben het helemaal met hem eens en Nederlanders vond hij lastig, die bleven maar praten en onderhandelen. 
Ook dat ben ik met hem eens, wij zijn tenslotte van oudsher kooplieden, haha.

Reacties

Judy zei…
Dat is leuk rondkijken daar! Ik zou ook bij het serviesgoed kijken maar niet meer kopen. Prachtige zinken bak en tafeltje!
Mevrouw W. zei…
Bij de eerste foto dacht ik gelijk: hebben hebben hebben :)
Heerlijk om daar rond te kijken.
Zo kwam je toch aan je trekken! Zo leuk!
Sjoerd zei…
dat tafeltje kun je idd heel goed patineren, met een sluitlak. Dan roest het niet verder en houdt het toch zijn authentieke uiterlijk.
Emie zei…
Wat zal je mooie hosta blij zijn met zijn nieuwe onderkomen. En dat het allemaal wat duurder was dan gehoopt, ben je zo weer vergeten.
John zei…
Erg leuk tafeltje, Zou hier niet misstaan in de tuin. Onderhandelen hoort er bij, toch?!
Janny zei…
Fijn dat jullie toch nog geslaagd zijn, goed van je om te onderhandelen.
KnutzEls zei…
Ik zie ineens een Franse Salvage hunters voor me. Dat tafeltje zou ook met een beetje bijenwas opfleuren. Ce hosta heeft weer ruimte om te dijen.
Oooh, mijn hart gaat sneller kloppen van dat mooie bloemetjesservies!
In de weer zei…
Leuk om wat rond te struinen, maar er staat daar wel héél veel.
Dat blauwe serviesgoed zou echt weer wat zijn voor Mieke, die is dol op blauw.
Bertiebo zei…
Ja zo'n bak komt sowieso altijd van pas!
miekequilt zei…
Ik zie heel veel leuks. Zo jammer dat het allemaal duur was. Maar gelukkig zijn jullie allebei goed geslaagd, en dat is toch fijn.
Lies zei…
'Zink' is inderdaad mooi, het tafeltje ook!
Lie(f)s.
Ger zei…
Die brocanteur(hier zouden wij hem Malle Pietje noemen)weet volgens mij precies hoe het menselijk brein werkt.
De ruimte propvol stouwen,stapelen,alles door elkaar,totaal geen overzicht,je weet niet waar je kijken moet en buiten doet hij er nog een schepje bovenop door de spullen regen en wind te laten trotseren.Die scharrelende kippen dragen bij aan de ambiance.Dat geeft de meeste mensen de indruk dat het goedkoop zal zijn.Al die volle kratten waarin je als vanzelf gaat rommelen en snuffelen tot op de bodem want misschien ligt net daar dat vaasje wat je zoekt voor in je verzameling.Je betrapt je er soms op dat je zelfs ook een beetje slordig met een ander zijn spullen om gaat,wanneer oud glas vaasje in geordende brocante winkeltje zou staan op tafeltje samen met sierlijk geslepen borrelglaasjes uit grootmoeders tijd zou je ze heel voorzichtig een voor een op pakken en aan alle kanten bekijken.wanneer je dan de prijs op het stickertje ziet kan die best meevallen. Maar bij deze handelaar die je eerst lekker maakt met al zijn koopwaar moet je paar keer knipperen met je 👀 omdat je denkt de prijs niet goed gezien te hebben.
Maar al met al gingen jullie na afdingen met de prijs akkoord en wat zal je Hosta mooie staan in zinken bak en bistro tafeltje gaat ook nog vele jaren mee,kocht ook zo’n oudje 30 jaar geleden met 4 stoeltjes en het staat er nog steeds
bemar zei…
leuke aankopen!
Jolande zei…
Ik zou daar dus nooit zijn gaan kijken, mijn brein werkt heel anders dan Ger het hier boven zo humoristisch beschrijft, maar ik vind het fijn voor je dat je een goede bak voor je hosta hebt kunnen vinden.
Willy zei…
Ja, leuk verhaal. Kijken en niet kopen hoor je vaak. Maar jullie hebben toch nog iets gekocht daar. Natuurlijk wil je dan ook iets van de prijs af. Veel plezier ermee!
Anoniem zei…
Ohhh die klossen op het tweede plaatje!!
Veel plezier met jullie aankopen.
Gr Berna
De zinken bakken zijn sowieso best duur, ook op brocante markten. Hier in ieder geval wel. Zijn geweldig voor in de tuin!