Doorgaan naar hoofdcontent

Vegetarische traybake

We oogsten verleden week de laatste twee spitskooltjes en een dag erna nog een mooi bloemkooltje. Op tijd want met die grote hagelstenen waren die kolen zeker aan snot geweest.
Met dat bloemkooltje maakte ik het volgende recept:

Vegetarische traybake met krieltjes

Ingrediënten

400 gram (mini)krieltjes

400 gram bloemkoolroosjes of courgette in stukjes

200 gram cherrytomaten, door midden gesneden

 olijfolie

3 takjes tijm

1 el honing

1 el gerookt paprikapoeder zoet (pimenton dulce)

1/4 tl chipotle vlokken (of chilipoeder)

1/2 tl karwijzaad

100 gram fetakaas

peper en zout naar smaak 

Instructies

Verwarm de oven voor op 200 C. Doe wat olijfolie in een braadslee en daarin de aardappeltjes en bestrooi ze met wat zout en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 15 à 20 minuten in de oven, schud de aardappelen halverwege een keer.

Meng in een kom met wat olie de bloemkool roosjes en/of courgette samen met de paprikapoeder, chipotle en karwijzaad. Oven even terugzetten naar 190 graden. Inhoud van de kom samen met de tomaatjes bij de aardappels in de braadslee en dit weer in de oven.

Na ruim 10 minuten verdeel je de grove stukken feta over de schaal. Maak af met takjes tijm, honing en breng op smaak met peper en zout (let op: de feta is ook al zout, dus je hebt weinig tot geen zout nodig). Bak in nog eens 6 minuten goudbruin.

Hoeveelheden zijn naar eigen inzicht. In Frankrijk zijn er geen zakjes met krieltjes verkrijgbaar maar ik boen onze eigen aardappeltjes schoon en snij ze in niet al te grote stukken, zeker zo lekker. Mart kwam op het laatste moment met nog een gele courgette aan zetten zoals op de bovenste foto en die heb ik er ook maar bij gedaan. Het werd wel een beetje veel maar het is voornamelijk groente, dus heel gezond. 😊 

Eet smakelijk! 

Reacties

Sjoerd zei…
Dat ziet er ook helemaal niet verkeerd uit, lijkt me ook lekker met wat kipblokjes erin...
Judy zei…
Ziet er heerlijk uit! Hoe lang moet alles in totaal in de oven?
Leuk recept, dank je voor het delen.
Marthy zei…
20 + 10 + 6 minuten, staat in het recept Judy.
Emie zei…
Moet heerlijk zijn, vooral ook met die feta erin.
John zei…
Zonder vlees eten doen we hier al bijna 20 jaar. Heerlijk.
Zoek al lang naar zo'n recept, maar deze gaat het worden. Bedankt daarvoor.
KnutzEls zei…
Dat ziet er lekker uit. Ik ga eens kijken of het in de airfryer kan.
Annelies zei…
Ziet er heerlijk uit !
In de weer zei…
Lekker hoor, het zijn allemaal ingrediënten die hier vaak op tafel komen.
miekequilt zei…
Ja, lekker koken kun je wel aan jou overlaten. Ziet er heerlijk uit en zal ongetwijfeld heerlijk gesmaakt hebben. Ik houd erg van die gevulde ovenplaten. Het gaat ook altijd zo lekker ruiken.
Edward McDunn zei…
Dat ziet er goed uit,en natuurlijk super gezond.
Anoniem zei…
Goed bezig met verse groenten uit de moestuin,het genieten begint al tijdens de voorbereiding op de ovenplaat en de geuren die de keuken vullen.Mag aannemen dat je feta gebruikt waar vegetarisch keurmerk op de verpakking staat.Is dat niet het geval is het gerecht niet vegetarisch want bij kaas maken is stremsel nodig,een enzym uit de maag van een kalf.Stremsel is dus afkomstig van een gedood dier en daarom is kaas strikt gezien niet vegetarisch.
Tegenwoordig heb je ook vegetarische kaas gemaakt met microbieel stremsel(alternatief voor dierlijk lebstremsel)
Ger
Janny zei…
Dat ziet er weer lekker uit, traybakes zijn ideaal, en gezond met al die groentes.
Jolande zei…
Ik ben gek op groenten, dit ziet er heerlijk uit.
Heb al 2 x je traybake op tafel gezet! Beide keren met verschillende groentes maar even lekker. Ideaal zo om je groente ‘op’ te maken. De combi van honing met karwijzaad is echt super!
Lies zei…
'k Wil bijschuiven...!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Dat ziet er goed uit! En als ik nu een keertje niet weet wat we weer eens zullen eten....
Dat ziet er heerlijk uit zeg! En nog supergezond ook natuurlijk. Ik houd van dit soort gerechten, ook omdat het makkelijk is om klaar te maken.
Willy zei…
Dat ziet er lekker uit Marthy.
bemar zei…
altijd lekker, zo'n traybake