Ingrediënten
400 gram
(mini)krieltjes
400 gram
bloemkoolroosjes of courgette in stukjes
200 gram
cherrytomaten, door midden gesneden
olijfolie
3 takjes
tijm
1 el honing
1 el gerookt
paprikapoeder zoet (pimenton dulce)
1/4 tl
chipotle vlokken (of chilipoeder)
1/2 tl
karwijzaad
100 gram
fetakaas
peper en zout naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 C. Doe wat olijfolie in een
braadslee en daarin de aardappeltjes en bestrooi ze met wat zout en hussel
alles goed door elkaar. Zet de braadslee 15 à 20 minuten in de oven, schud de
aardappelen halverwege een keer.
Meng in een kom met wat olie de bloemkool roosjes en/of courgette samen met de paprikapoeder, chipotle en karwijzaad. Oven even terugzetten naar 190 graden. Inhoud van de kom samen met de tomaatjes bij de aardappels in de braadslee en dit weer in de oven.
Na ruim 10 minuten verdeel je de grove stukken feta over de schaal. Maak af met takjes tijm, honing en breng op smaak met peper en zout (let op: de feta is ook al zout, dus je hebt weinig tot geen zout nodig). Bak in nog eens 6 minuten goudbruin.
Hoeveelheden zijn naar eigen inzicht. In Frankrijk zijn er geen zakjes met krieltjes verkrijgbaar maar ik boen onze eigen aardappeltjes schoon en snij ze in niet al te grote stukken, zeker zo lekker. Mart kwam op het laatste moment met nog een gele courgette aan zetten zoals op de bovenste foto en die heb ik er ook maar bij gedaan. Het werd wel een beetje veel maar het is voornamelijk groente, dus heel gezond. 😊
Eet smakelijk!
Reacties
Tegenwoordig heb je ook vegetarische kaas gemaakt met microbieel stremsel(alternatief voor dierlijk lebstremsel)
Ger
Lie(f)s.