Doorgaan naar hoofdcontent

Het dorpje Ajoux

Het dorpje Ajoux aan het begin van de avond, we waren hier afgelopen vrijdag voor een muziekfeest. De laatste zonnestralen vallen op een oude schuur aan het begin van het dorp. Hiervandaan heb je een subliem uitzicht op de omgeving.

Tijdens de pauze van het concert loop ik even door het dorp en kom dit bankje tegen met een hele rij komkommers. Zo gaat dat met een eigen moestuin, komkommers en courgettes heb je altijd in overvloed, uitdelen dan maar.

Een van de mooie huizen in het piepkleine dorp. We kennen deze plek goed, hier was vroeger een heel goed restaurant en de eigenaars, Corsicanen, kookten de sterren van de hemel. Wij gingen er vaak met onze kinderen eten. Ik herinner me nog die heerlijke eigengemaakte paté als voorgerecht, opgediend met sla uit eigen tuin. Puur, eerlijk eten.

Aan het eind van het pad nog zo'n prachtig huis. Ik had graag de mooie tuin bekeken maar ga niet verder, dit is privé terrein.

Het is nu wat verwaarloosd maar achter deze muur was het terras van het restaurant. Wat vonden we het jammer dat de eigenaren besloten te stoppen.

De mooie blauwe deur wordt omlijst door de trompetbloem (Campsis) die het daar zo te zien erg naar zijn zin heeft. Een laatste foto waard. 

Reacties

Judy zei…
Prachtige foto's! Haha die komkommers! Maar dat huis, die blauwe deur met die trompetbloem... prachtig. Jammer dat het restaurant er niet meer is.
Sjoerd zei…
Dat zie je wel vaker, gebrek aan opvolgingen de zaak gaat dicht. Jammer, maar zeker begrijpelijk met zo'n beroep.
miekequilt zei…
Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt. Maar ja, met zo'n mooie omgeving kan het niet anders hè.
Emie zei…
Oh, die voordeur! Plaatje!
Ger zei…
Er zijn van die dorpjes die nooit vervelen en waar de mooiste herinneringen liggen,jammer dat jullie lievelings restaurant haar deuren sloot.Zo veranderen vaak dingen in een mensenleven via ‘n natuurlijk verloop.
Het huis met de bloeiende trompet bloemen doet heerlijk zomers aan.
Kan er ook elke dag van genieten omdat deze zelfstandige klimmer de voorgevel van onze buurtjes rijkelijk bedekt en omdat het een jaren 30 huis is met ronde voordeur komt het nog beter tot zijn recht en is het een romantisch plaatje,net als op jou foto.

Jolande zei…
Wat een mooie foto´s. Die blauwe deur in het groen vind ik schitterend.
Janny zei…
Leuk zo'n rij komkommers, en die trompetbloem is schitterend bij de blauwe deur.
willy zei…
vooral die laatste foto spreekt me aan Marthy

groeten
Lies zei…
Sublieme plekjes!
Lie(f)s.
Wat weer een bijzondere plekjes!
fotorantje zei…
bijzonder charmant allemaal
Op die eerste foto, op dat stoeltje stilletjes van de omgeving genieten, het paradijs
John zei…
Zulke dorpjes zijn goud waard. Prachtig.
Willy zei…
Leuk om zo even mee te kijken naar mooie plekjes in dit dorpje.
bemar zei…
Speciaal plaatsje voor je!
Je foto's zijn altijd zo prachtig. Beeldschoon gewoon. Je weet altijd de mooiste dorpjes en plekjes te vinden. Iedere keer opnieuw.