Doorgaan naar hoofdcontent

Aan de slag

Toen we vrijdagmiddag aankwamen was het hier buiten 13 graden maar toen ik de voordeur opende sloeg de kou me tegemoet. Na een middagje flink stoken voelde het al veel aangenamer 's avonds. Gistermorgen boodschappen gedaan en meteen een nieuwe Michelin wegenatlas van 2024 aangeschaft en daarna een vroege lunch. Toen gingen we heerlijk buiten aan de slag onder een bijna wolkenloze hemel en een aangename temperatuur zorgde ervoor dat ik binnen een ommezien mijn fleecejack uittrok. 

Ik begon met de kamperfoeliehaag te knippen maar toen ik de helft gedaan had merkte ik dat ik mijn knie begon te voelen en dat kwam omdat ik mijn linkerkant meer belastte dan de rechterkant.  Niet erg, er is genoeg ander werk te doen, de volgende dag knip ik de andere helft van die heg wel.

Het is wat vroeg in het jaar maar die border wil ik deze twee weken dat we hier zijn voor een groot deel schoongemaakt hebben. Een hele uitdaging want ik kan per dag niet al te veel doen en had tot nu toe nog niet op mijn geopereerde knie gesteund. Voorzichtig geprobeerd, het lukt aardig als ik het voorzichtig doe.

Op het terras moeten de twee bomen worden gesnoeid maar dat is werk voor Mart.

Voorlopig is hij nog bezig met maaien en harken.

De grote hagen met struikklimop zitten nu nog vol met bessen maar als ze straks gesnoeid zijn is er geen bes meer te zien. Jammer maar deze struiken moeten echt in toom gehouden worden en als ze straks strak geschoren zijn vind ik dat ook weer een mooi gezicht.

Reacties

Goed bezig hoor. Een flinke klus, maar vast fijn dat je weer mee kunt helpen. En dan de zon er bij, heerlijk.
Heerlijk, die klusjes in de zon! Maar rustig aan hé!
In de weer zei…
Fijn Marthy dat het je lukt om, na de operatie, toch weer in de tuin mee kan werken.
Jij luistert goed naar je lichaam, heel slim van je om op tijd te stoppen.
Heerlijk, 13 graden, hier wat lagere temperatuur, maar wel een stralende hemel.
Na lange tijd weer lekker gefietst.
Judy zei…
Het moet allemaal weer gebeuren, en het is goed dat je rustig aan doet met je knie. Heerlijk zonnetje!
Emie zei…
Het zijn van die vertrouwde klussen (en beelden) waar je op je gemak van geniet. Fijne weken gewenst.Over twee weken doen wij hetzelfde!
Bertiebo zei…
Op tijd stoppen, dat lijkt mij moeilijk. Maar ik denk dat jij dat kan!
miekequilt zei…
Wat heerlijk! Lekker weer klussen in en om het huis. Kun je niet op een krukje zitten? Zo'n laag opstapje? Hoe dan ook,, wij gas. Weer twee weken genieten van jullie fijne Franse leven.
En vandaag weer een mooie dag, Marthy! Rustig aan met je knie: mooie dagen genoeg om te klussen, als ik le météo mag geloven! Jullie hebben precies de goede weken uitgekozen.
Edward McDunn zei…
Goed gedaan hoor, maar pas op voor je knie!
Wat zal het allemaal opknappen van twee weken aandacht en liefde van jullie beiden. Noodzakelijk is het natuurlijk ook, een tuin is nooit af, en voor sommige planten is snoeien van levensbelang.
Willy zei…
Fijn om weer in jullie huis en tuin bezig te kunnen zijn. Heerlijk met het zonnetje erbij. Veel plezier de komende tijd.
Ger zei…
Dat gaat zo te lezen weer helemaal goed komen net als al die andere jaren in de winter op jullie geliefde plek.
Zonnetje erbij en nieuwe knie die jij al prima onder controle hebt en goed weet wat wel en niet kan.
Fijne en plezierige weken!
Lies zei…
'k Ben een tikkeltje jaloers..., hier zijn het tuintje en de meeste potten verwoest/vertrappeld door de werken, en er komt maar geen eind aan...
Lie(f)s.
Petra zei…
Ik zou die andere helft van de heg over twee dagen verspreiden. Je hebt de tijd, en dan is het nog minder belastend voor je knie.
Elizabeth zei…
Och, wat kan zo'n huis koud aanvoelen hè... Ik neem aan dat het buiten 13 graden was en dat het binnen een stuk kouder leek..
Meteen aan de slag gaan is de beste remedie tegen kou! En wat is er weer veel te doen, maar rustig aan hoor!