Doorgaan naar hoofdcontent

Kibbeling

Zo'n bakje kibbeling, we eten het niet vaak maar zo nu en dan heb ik er ineens trek in. Lekker met worteltjes en aardappelen. 's Woensdags staat er een viskar op het Dorpsplein met lekkere vis en als het gas dan onder de pannen aangaat springt Mart op de fiets en komt met zo'n heerlijk bakje kibbeling thuis, nog lekker warm. De klanten staan er rond etenstijd vaak in de rij volgens Mart. Ik hoef het niet teveel te eten, ben niet zo'n frituurliefhebber maar voor af en toe is het erg lekker.

Kibbeling is een snack die bestaat uit stukken gesneden vis die in beslag worden gedompeld en daarna gefrituurd. Inmiddels wordt kibbeling niet alleen van kabeljauw gemaakt vanwege de stijgende prijzen  maar van allerlei soorten witvis, zoals pollak, heek, schelvis, wijting en koolvis.

Reacties

Ger zei…
Niks lekkerder dan zo’n bakje kibbeling warm van de viskraam,hoe dichter dat die bij zee staat hoe lekkerder de vis zeg ik altijd.
Mijn man fietst op vrijdag wanneer onze dochter hier is wel eens voor familie zak naar de markt voor bij de lunch,nou die 2 hebben er geen moeite mee.
Judy zei…
Ik eet het eigenlijk nooit, misschien omdat ik er de deur voor uit moet. En zomaar een bakje eten op straat doe ik niet. Maar lekker is het wel.
Sjoerd zei…
Wij eten het zelden, het kan best zijn dat we eens een jaar heen bakje leeg hebben gemaakt.
Yova zei…
Daar ben ik dol op kibbeling. F.... moet helemaal geen vis. Het is overal stuk duurder geworden. Fijne dag.
Emie zei…
Heerlijk zeg. Helaas ben ik de enige thuis die er van houd en daarom eten wij dit nooit. Maar je brengt me wel op een idee om dit eens bij Simones in Scheveningen te gaan eten.
Bertiebo zei…
Wij eten het alleen als we in Enkhuizen zijn, in de viskraam daar. Heerlijk is het, met lekker veel saus
Edward McDunn zei…
Ik lust graag kibbeling,maar goedkoop is het niet.
willy zei…
hier moet je voor kibbeling op relatief grote markten zijn.., zoals bv in Antwerpen

zelf heb ik het nog niet geproefd

laat het je wel smaken

prettige dag
Jolande zei…
Soms als we in Maastricht zijn en er markt is kopen Julian en ik wel eens een bakje.
Op vrijdag staat hier ook een viskraam. Mijn man en dochter zijn te verleiden met versgebakken kibbeling.
miekequilt zei…
Met nog een echte visboer in ons dorp, is het voor ons iets wat we regelmatig eten. Ik eet graag allerlei soorten vis, en Jeroen gelukkig ook.
Lies zei…
Een delicatesse die hier niet zo populair is!
Lie(f)s.
Anoniem zei…
Vaste prik om in de haven van Terschelling te eten als we op de boot wachten, verder eigenlijk nooit maar lekker is het!
Elizabeth zei…
Echt heerlijk, ik houd ervan! Maar ik vind het ook er-rug duur geworden...