Doorgaan naar hoofdcontent

Rondom het Rijks

Zowel van binnen als van buiten is het Amsterdamse Rijksmuseum ontzettend mooi. Het gebouw werd ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers en is sinds 1885 in gebruik. Tussen 2003 en 2013 was er een grote renovatie van het gebouw.

Miljoenen mensen genieten en worden geïnspireerd door de collectie in dit museum, kijk maar eens naar de bezoekerscijfers: in totaal bezochten afgelopen jaar 2,7 miljoen mensen het Rijksmuseum. Zij waardeerden hun bezoek gemiddeld met een 8,5. Ruim één miljoen bezoekers kwam uit Nederland. Van de internationale bezoekers kwamen de meeste mensen uit de Verenigde Staten (12% van het totaal), gevolgd door Frankrijk en Duitsland (beide 7% van het totaal). 473.000 kinderen bezochten in 2023 het Rijksmuseum. Het online bezoek lag nog vele malen hoger: 8,2 miljoen mensen bezochten de website en via sociale media werden 77 miljoen mensen bereikt.

In de tuin van het museum fotografeerde ik deze monumentale boom. Het is de vleugelnootboom die gepland is rond 1907 en gelukkig tijdens de renovatie van de tuin behouden kon blijven. Want ja, bij zo'n prachtig oud gebouw als het Rijksmuseum hoort toch een monument van een boom.

En in die tuin, vlakbij de boom lagen deze twee jonge mensen te genieten van het zonnetje. Waarschijnlijk niet echt iets vermoedend van de historie om zich heen.

Reacties

Anoniem zei…
En ook niet echt iets vermoedend van een foto die gemaakt wordt ;-)
Lies
Judy zei…
Geweldige foto!
Sjoerd zei…
Alleen de foto is al een bezoek aldaar waard.
Waarschijnlijk hebben ze al een flink museumbezoek achter de rug en zijn ze nu aan het bijkomen!
Edward McDunn zei…
Mooi en interessant hoor, ik ben er ooit ook geweest.
KnutzEls zei…
Die twee lijken zelf wel een museumstuk
miekequilt zei…
Het is weer een leuke serie foto’s. De boom vind ik prachtig, en het gebouw ook.
Het gebouw heeft prachtige kleuren, zeker tegen de blauwe lucht. Fijn dat de boom is behouden. Ook die is cultureel erfgoed.
Janny zei…
Ja, het is een prachtig gebouw, binnen en buiten. Lekker om zo in de zon te kunnen genieten.
Jolande zei…
Die laatste foto vind ik erg leuk.
Lies zei…
Heel mooi, binnen/buiten!
En levensgenietertjes...!
Lie(f)s.
willy zei…
die laatste foto is bijzonder mooi Marthy

en het museum, zou ik nog eens willen bezoeken

groeten