Doorgaan naar hoofdcontent

Zachter weer

Zondagmorgen dronken we even koffie bij zoon Bas, het is maar een klein stukje lopen maar wat had ik het koud. Het leek wel of die venijnige wind door mijn jas heen blies. Gisteren nog veel wind hier maar de temperatuur was tien graden hoger en wat was dat genieten. En als je dan in een tuin de eerste voorjaarsbolletje naar boven ziet komen stijgt met de temperatuur ook je humeur.

Hier en daar nog een dun laagje ijs in de Bovenkerkse Wetering maar dat stelde niet veel voor. Overwegend open water.

Ik dacht eerst dat deze reiger nog op het ijs stond maar dichterbij zag ik dat hij met zijn poten gewoon in de modder stond, het was maar een klein slootje.

Ook de weilanden weer zonder sneeuw en ijs. Verleden week fotografeerde ik een paar zwanen bij deze boom, nu waren het ganzen. Als je de foto vergroot kun je zien dat er één gans niet in de (ganzen) pas liep.

Overal lagen bossen wilgentakken, men is in het weekend blijkbaar flink aan het knotten geweest. Maar er werd hard gewerkt om die  bossen weg te slepen,

Het was mooi hoor, dat beetje sneeuw en dat men in deze omgeving een paar dagen kon schaatsen was ook leuk maar van mij mogen we nu opstomen naar wat zachter weer, een beetje voorjaar snuiven als het kan.

Reacties

Sjoerd zei…
Je woont daar in een mooie omgeving. Wat het weer betreft sluit ik me bij je aan...
Judy zei…
Goed plan: opstomen naar het voorjaar!
Precies zo denken wij er ook over, hier! Nu even je Nederlandse voorjaar opsnuiven en straks je Franse voorjaar, Marthy!
Ik wil ook naar het voorjaar toe!!
In de weer zei…
Nog een paar maanden, de winter is net begonnen.
Even geduld nog :-)
Elizabeth zei…
Het heeft zo allemaal z'n charme, vind ik. Maar dit weer is zeker aangenaam en je krijgt weer zin om buiten wat te doen of op te ruimen.
Mooie foto's maakte je weer; ik bespeur een vleugje heel vroeg voorjaar:)
Ger zei…
Van bolgewas naar ganzenpas en altijd wel iets te fotograferen in die mooie wijdse polder van jou.
Het is mij aangeraden om het lijf niet bloot te stellen aan grote temperatuurswisselingen,dus ik zoek de koude niet op en verbleef zondag in mijn kleine keukentje met de warme oven in de rug waar in de ochtend pepernoten cake in stond en in de middag pan met draadjesvlees.
Dankzij de sneeuw en kou van afgelopen week genieten we nu extra van het lenteachtige weer.
Jolande zei…
Ik kan natuurlijk niet meepraten over de temperaatuur, maar je foto´s vind ik wel weer heel mooi, vooral die van de reiger.
Bertiebo zei…
Ben het eens met Toos!
Van de ene op de andere dag was het buiten groen. Grappig dat die ene gans uit de pas loopt en jij dat ziet. Ik kijk de bolletjes uit de grond!
Janny zei…
Het voorjaar mag van mij beginnen, altijd fijn als er weer van alles gaat uitlopen in de tuin.
miekequilt zei…
We zagen vandaag alweer narcissen in het openbaar groen. Kom maar op met dat warmere weer!
Lies zei…
Buitenbeentjes zijn altijd leukerds (ganzen)!
Lie(f)s.