Doorgaan naar hoofdcontent

Snipperdag

Stralend weer afgelopen donderdagochtend, een strakblauwe hemel dus wij besloten op de fiets naar Haastrecht te gaan om te kijken of er nog geschaatst werd op het Doove Gat en misschien op de Vlist. Het had tenslotte die nacht nog 6 graden gevroren.

Onderweg door polder Bilwijk stond de molen aan de Vlist nog vol in de zon maar links van ons vanuit het noordwesten trok een band met bewolking op en dat ging zo snel dat toen we bij de kruising waren het grijs bijna de overhand had gekregen. 

Toen we het bruggetjes over de Vlist overstaken was het al niet helder meer, wat jammer. Op het ijs van de rivier veel water, daar kon duidelijk niet geschaatst worden.

Dit ondergelopen land heb ik nog nooit gezien hier, een gevolg van de overvloedige regen van de laatste tijd. Het verschil in tijd tussen de bovenste foto en deze was niet meer dan een kwartier. Zo snel was de hele lucht betrokken.

Maar dat kon de schaatsers niet deren. De echte liefhebbers van natuurijs laten zich niet weerhouden.

Ik denk dat er heel wat mensen bij waren die een snipperdag hadden genomen en gelijk hebben ze. De kans dat er op natuurijs geschaatst kan worden wordt steeds kleiner

Laten ze maar lekker genieten nu het nog kan, ik gun het ze. Ik word altijd blij als ik mensen zo zie genieten en dit is toch een prachtig gezicht.

Inmiddels is de dooi ingevallen en is het over met de pret. Iedereen gaat volgende week weer netjes aan het werk.

Reacties

Mevrouw W. zei…
Al die mensen op het ijs, vind ik altijd mooi om te zien. Ik vind het ook een beetje nostalgisch: dit deden ze eeuwen geleden ook al en nu willen de mensen dit ook, alleen kan het nog maar zelden.
Judy zei…
Wat heerlijk dat je even het zonnetje zag! En wat is het druk, zeg, met schaatsers, geweldig, het kon weer.
Sjoerd zei…
Als dat de winter was is het wel erg snel afgelopen dit jaar.
Emie zei…
Het zijn echte kakenderplaatjes, die foto's van jou.
KnutzEls zei…
Jammer he, het was zulk mooi weer. Veel te snel afgelopen.
Bertiebo zei…
Mooi allemaal. Maar ook vandaag is het (tot nu toe) weer grauw
Janny zei…
Jammer van het zonnetje, hier begon het donderdag ook zo veelbelovend maar de lucht trok al snel dicht. Voorlopig blijft het grijs.
Edward McDunn zei…
Mooi om te zien hoor, stond er geen "koek en zopie"?
Jolande zei…
Groot gelijk die mensen die een snipperdag namen, je moet ervan profiteren als het kan.
Wat een feestelijk gezicht al die schaatsers.
Echt Hollandse plaatjes. Ik kan er ook zo van genieten. Het was kort maar krachtig!
johmar zei…
Wel luxe als je spontaan een dag vrij kunt nemen, wij moeten minimaal 14 dagen van te voren vrij vragen.
miekequilt zei…
Heerlijk weer voor de schaatsliefhebbers. En wat heb je weer een mooie serie foto’s gemaakt.
Altijd zo'n mooi gezicht, die schaatsers op het ijs. Jammer genoeg was het bij ons voor niet dicht gevroren door de wind.
Lies zei…
Heel aparte beelden, ook met de schaatsers.
Lie(f)s.
mrs H. te B. zei…
Ik vind je beide molenfoto's MOOI! De lucht op
de eerste, bijzonder hoor!
Super foto's met dat licht. Een geluk dat ze de polder daar hebben laten onderlopen. Precies op tijd, want nu hebben veel schaatsers er plezier van.
Willy zei…
Mooie winterse beelden. Hopelijk komt er nog een vervolg.
Elizabeth zei…
Ja, helaas was de zon donderdag van korte duur... Maar groot gelijk dat jullie er even op uit trokken. Je waant je gewoon terug in de tijd, als ik naar die foto's kijk. Dat komt natuurlijk ook vanwege mijn eigen jeugdherinneringen...
Prachtige foto's!
bemar zei…
Ik heb hier in de buurt niemand zien schaatsen, maar het is ook altijd zo dat het ijs op de sloten kapot gegooid worden en er van alles op ligtdan kun je ook niet schaatsen.Mijn kleindochter maakte vanmiddag een ieniemienie sneeuwpop van de sneeuw die nog was blijven liggen van gisteren. De grootste lol met haar vriendin. Dat hebben ze mooi even meegenomen...