Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe het begon 1

Wij kochten het huis in Frankrijk in september 1993 en tot ik in 2006 digitaal ging fotograferen heb ik alle foto van het Franse gebeuren altijd af laten drukken en ingeplakt, dat zijn bij elkaar elf albums.

Ik zocht een bepaalde foto en spitte een paar van de vroegste albums weer eens door en dat was leuk maar tegelijkertijd schrok ik. Hoe hebben we het ooit aangedurfd om die oude zooi te kopen, onnozele halzen. Goed dat we nog niet wisten wat een werk ons te wachten stond en dat is in de loop der jaren ontzettend veel geweest.

Maar ach, we waren een stuk jonger, dachten er niet lang over en kochten binnen twee dagen, na wat onderhandelen over de prijs, ons huis in Frankrijk. We waren er hardstikke blij mee en zagen niet op tegen wat werk.

Gelukkig hebben wij alle ellende die je ziet, hoort en leest over buitenlandse aankopen van onroerend goed niet ondervonden. We hadden ons van te voren goed verdiept in het kopen van een huis in Frankrijk en alle valkuilen waar je in kon trappen. 

We troffen aardige verkopers, nog steeds mensen die vlakbij ons wonen en een prima makelaar die het voorlopige koopcontract met ons van A tot Z heeft doorgenomen voordat we mochten tekenen. En de notaris is een prima vent, alle mensen in de vallei hebben al eens met hem te maken gehad. Zijn vader was ook notaris hier dus wij hebben een koopcontract waar een heel stuk van het verleden van ons huis in wordt vermeldt.

Ik denk dat ik nog meer van deze blogjes ga maken, best leuk om in het verleden te snuffelen.

Reacties

Bertiebo zei…
Doe maar. Hartstikke leuk!
In de weer zei…
Heel leuk Marthy, ik ben op dit moment ook bezig met in vanalles en nog wat te snuffelen.
Reden, nadat hier de plafonds zijn gerepareerd zijn we verder gegaan om alle muren te schilderen.
Kasten leegruimen, boekenrek/wand leeghalen, dozen nakijken en wat je dan allemaal tegenkomt.
Heel leuk, maar ik sta nu ook wel in de opruim/weggooistand.
Judy zei…
Heel leuk om te lezen en te zien! Dat huis is inmiddels helemaal met jullie vergroeid.
miekequilt zei…
Wat een leuk idee! Natuurlijk willen we weten hoe het ging met jullie huis. Goed dat je zoveel foto's hebt gemaakt én bewaard. Er zullen heel wat herinneringen bovenkomen.
Emie zei…
Jaaaa, leuk om te zien en te lezen
Sjoerd zei…
Ik vind het ook wel leuk om te lezen en te zien.
Altijd leuk om die oude foto’s te zien en de verhalen die daarbij horen nog eens door te spitten. Doen wij ook nog steeds èn met plezier! Je weet het hè: wij durfden in het begin niet eens de foto’s van onze bouwvallen aan anderen te laten zien!
KnutzEls zei…
Leuk om alles weer terug te zien. Maar goed dat we niet alles te voren weten, werd er niks beslist.
Elizabeth zei…
Nou..., zo onnozel waren jullie nu ook weer niet hoor! Jullie hadden je in elk geval van tevoren goed in de materie verdiept. Maar dan nòg kun je reuze pech hebben! En een oud huis zorgt altijd voor verrassingen..
Erg leuk om te zien hoe het er destijds uit zag, vooral ook die inrichting. Dat krijgen wij normaliter nooit te zien.
Vera zei…
Leuk, om het ook nog eens zo te zien!
Ik herinner mij nog goed de foto's op jouw blog van de verbouwing van de voormalige stal tot prachtige vakantiewoning!
Groet Vera
Janny zei…
Leuk om die oude foto's te zien, wij weten hoe het er nu uitziet, jullie hebben echt heel veel werk verricht en het is prachtig geworden, al met al een goede beslissing geweest om het huis te kopen!
Leuk om te zien! Wij kochten ons appartement op papier, dwz het moest nog gebouwd worden, en dat gebeurde tussen juni en december 2007. In 5 maanden tijd dus, met kerst was onze eerste vakantie. Nooit spijt gehad van de investering :-)
Oh heel leuk. Dank je wel dat je dit met ons gaat delen. En inderdaad meestal veel beter dat je niet weet waar je aan begint..
Wat leuk dit verhaal. Kom maar op!
Lies zei…
'k Kijk graag mee.
Hier kocht ik, op plan, in 2013, en sindsdien elke dag miserie...
Lie(f)s.
Josephine zei…
Ohhh maar dit is heel leuk omdat allemaal terug te zien, zeker voor jullie.
maar ook voor ons natuurlijk om te zien hoe alles begon en verder.....
Het is gewoon een paradijs daar in Frankrijk.
willy zei…
leuk om zo eens achteruit te kijken Marthy

dat mag je meer doen

prettige avond