Doorgaan naar hoofdcontent

Goede voornemens?

Goede voornemens, ik doe er niet aan. Eigenlijk ook niet nodig want met roken ben ik al jaren geleden gestopt, mijn ene glaasje wijn iedere dag bij de avondmaaltijd blijf ik gewoon drinken en om meer te bewegen heb in geen aansporing nodig, ik hou er gewoon van, kan niet zonder.

Maar voor de mensen onder mijn bloglezers die wel wat aansporing kunnen gebruiken en naar oefenmateriaal zoeken heb ik hier twee leuke filmpjes. Naast de speciale revalidatieoefeningen voor mijn nieuwe knie en het wandelen en fietsen ben ik ook begonnen met deze oefeningen om de algehele conditie wat op te vijzelen. En dat was wel nodig merkte ik nadat ik de eerste keer met Anja een seniorenles had gevolgd. Ik had verdorie bijna overal spierpijn, dat had ik niet verwacht. Het is trouwens ook een leuk mens, die Anja.

En bij een blogster die ik volg pikte ik dit filmpje op. Heel anders van sfeer, echt Amerikaans. Toen ik het voor het eerst zag was ik bang dat het te zwaar zou zijn voor mij maar aan de andere kant vind ik bewegen op muziek zo leuk. Ik heb voordat ik dertig jaar geleden reuma kreeg jarenlang aerobics gedaan. Heerlijk, die opzwepend muziek die je uitdaagde om door te gaan met die zware oefeningen. Proberen kan altijd dacht ik en sinds een paar dagen doe ik een deel van de les, met de zwaarte viel het enorm mee. Als de muziek nog sneller gaat haak ik voorlopig af, ik moet voorzichtig blijven met de knie. Het is leuk en voor je conditie uitstekend. Ik trok de eerste keer de dunne trui die ik aan had binnen twee minuten uit.

Ik zet dit soort filmpjes op het bureaublad van mijn kleine laptop en kan ze zo ieder moment van de dag doen, wanneer het mij uitkomt. Niet alles op een dag hoor, ik verdeel het over de dagen en als er een keer niet van komt, jammer dan, morgen weer een nieuwe dag.

Reacties

Bertiebo zei…
Ik ga straks eens even kijken. Op mijn gemak. Nu het nog kan op mijn gemak, want ik moet eigenlijk wel aan de bak!!
Judy zei…
Supergoed dat je dat doet! Ik wacht nog even.
Yova zei…
Hele goed dat je deze filmpje om te doen. Filmpje zie je hier goed dat je moet bewegen. Rustig aan doen dus. Dan word je knie sterker daar door. Succes ermee. Fijne dag. Voor ons eventjes rustig aan doen.
Sjoerd zei…
Die staan niet bij mijn voornemens, maar ik ga er wel eens over denken. Vooral het filmpje van Anja kan me wel bevallen, Nu train ik alleen maar met gewichten.
Emie zei…
Ik kan wel wat aansporing gebruiken en ga eens kijken bij Anja.
Ik ga het eens bekijken. Kan nooit kwaad.
KnutzEls zei…
Muziek erbij maakt het leuker. Daarom ga ik ook wekelijks naar mijn gymles. En doe ik regelmatig oefeningen van diverse instagram filmpjes.
Ik ben natuurlijk wel even komen spieken naar wat jij voor oefeningen doet. We kunnen altijd van elkaar leren.
Janny zei…
Wij doen elke dag mee met Nederland in Beweging, ik ging voor de operatie 1x per week naar Bewegen op Muziek en hoop dat deze maand weer op te pakken, en verder wandelen we veel zoals je weet. Als ik er een dag niet aan toe kom zoals gisteren mis ik het echt.
Edward McDunn zei…
Aan goede voornemens doe ik ook niet hoor.
Roken en drinken doe ik al jaren niet meer, dus blijft er weinig over hè?
Jolande zei…
Ik doe ook niet aan goede voornemens.
Roken heb ik nooit gedaan en ik drink alleen een glaasje witte wijn met feestdagen.
In Capelas proberen we zoveel mogelijk te zwemmen, maar als dat niet gaat hebben we een hometrainer.
Hier in Belgie staat er ook een, daar ga ik wel op met rotweer, maar die staat afgesteld op Julian en dat is niet echt ideaal, maar voor die paar keer gaat het wel.
Ik vind dat Amerikaanse filmpje op muziek wel wat hebben, misschien dat ik daar in Capelas wat mee ga doen, want als we weer terug zijn is het water hoogstwaarschijnlijk te koud om te zwemmen.
miekequilt zei…
Wat een doorzettingsvermogen heb jij, en een aantal van je bloglezers. Ik heb het ook, maar absoluut niet op beweeggebied. Oefeningen voor mijn schouder? Ik doe ze zelden, heel dom, maar ik denk er ook niet aan.
Misschien moet ik mijn leven eens gaan verbeteren.
Goede voornemens …. ook ik doe daar niet aan. Morgen ga ik weer naar de sportschool, da’s gewoon leuk :-), ik ben blij dat ik nog altijd goed kan bewegen
Elizabeth zei…
Nou, ik kan eigenlijk ook wel een beetje Anja gebruiken...
Slim om dat op je bureaublad te zetten en ik denk dat ik het ook maar doe!
Lies zei…
Ook dit jaar weer, geen goede voornemens.
En sport..., als wandelen sport is... Geen zin in meer...
Lie(f)s.
Josephine zei…
Goede voornemens doe ik ook niet aan, maar de oefeningen van Anja
die je ons laat zien zijn wel heel prettig en ook verstandig om me
daar ook eens wat meer mee bezig te gaan houden. Bedankt voor de
link!