Doorgaan naar hoofdcontent

De tien van Stolk

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.
Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%.

Team Krimpenerwaard doet in 2024 voor de 5e keer mee aan Alpe d’Huzes. Op verschillende plekken in de waard worden acties opgestart om maar zoveel mogelijk geld binnen te halen voor kankeronderzoek. Ook Stolwijk doet mee door middel van het organiseren van een trailrun, een 10 km loop door de polder.

Ik kan met trots zeggen dat wij in een dorp wonen waar zoiets georganiseerd kan worden. Nog steeds zijn er vrijwilligers te vinden die bereid zijn om hier aan mee te werken en ook vanuit het bedrijfsleven zijn er altijd weer sponsors die met geld, materiaal of diensten dit soort acties mogelijk maken.

De deelnemers aan de run, 250 in totaal, betalen een inschrijfgeld van 17,50 euro, de volledige opbrengst gaat naar Alpe d’HuZes/KWF-fonds!

Zaterdagmiddag om 13.00 uur begon de loop en wat een geluk, stralend weer hier met weinig wind. Gewapend met mijn fototoestel liep ik met Mart naar de startplaats, uit de verte hoorden wij het niet al te zachte stemmetje al van onze zoon Bas die in Stolwijk dit soort evenementen vaak aan elkaar kletst.

Eerst heb ik foto's genomen van de start maar ben al snel naar een plek gelopen waar ik de renners vanuit de polder Bovenkerk in zou kunnen zien lopen.

Dit was de eerste loper die binnenkwam, hij was bij de start ook al als eerste weg.

Een groep hardlopers met shirts waarop 'De Tien van Stolwijk' staat. Die hadden vast een sponsor.

Bijna binnen, even de armen op voor de foto.

Vergis je niet wat voor organisatie hier achter zit. Acht EHBO'ers, onder andere op quads, reden rond, er was een duikteam op de achterhand, pontons moesten gelegd worden om het mogelijk te maken sloten over te steken. Verschillende natuurorganisaties zoals bijvoorbeeld Zuid-Hollandslandschap en de boer op wiens terrein ik stond te fotograferen moesten toestemming geven om het land te gebruiken. Gelukkig is het allemaal perfect verlopen, geen ongelukken.


Deze twee hadden het tempo even verlaagd tot gewoon lopen en ik riep 'Vooruit meiden, voor de foto nog even in de versnelling' en zowaar, het lukte ze.

Deze loopster, de oudste vrouwelijke deelneemster wilde ik per se op de foto hebben, is wist dat ze nog onderweg was. Als een van de laatste kwam ze binnen, onze zwemjuf die aan drie generaties Stolwijkse kinderen zwemles heeft gegeven. Ook onze drie kinderen heeft ze zwemmen geleerd. Verleden jaar ging ze met pensioen. Petje af !

Reacties

Bertiebo zei…
Ja dat is stoer van de zwemjuf. Van iedereen trouwens. Mooi dat het zo goed gaat daar.
Judy zei…
Geweldig, allemaal! Waarom heet het toch ook weer Alpe d'Huzes? Die zes?
Sjoerd zei…
Heel mooi van al die mensen die daaraan meewerken. Mooie foto's ook.
Petra zei…
De Zes in Alpe d'Huzes is omdat je 'm zes keer op kan proberen te fietsen op die ene dag. Dat lukt niet iedereen natuurlijk.
Echt een mooie actie daar in jullie Stolwijk! Complimenten aan alle lopers, vrijwilligers en ook aan de fotografe!
Annelies zei…
Mooi dat er zovelen aan meededen.
Edward McDunn zei…
Geweldig dat dit gedaan wordt hoor, het plezier straalt van de deelnemers af.
Jolande zei…
Goed hoor van al die mensen, zowel de lopers als de vrijwilligers.
Willy zei…
Petje af voor allemaal! Krijg altijd kippenvel bij dit soort berichtjes. Mooi verslag!
Anoniem zei…
Prachtige foto’s weer. Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn.
Hier is de training voor de beklimming, inclusief het ophalen van geld, ook al weer begonnen.

Anneke
miekequilt zei…
Mooi dat dat georganiseerd wordt. Voor veel mensen een mooie manier om geld binnen te halen voor het goede doel. En wat goed dat zoveel mensen samenwerken om het allemaal voor elkaar te krijgen.
Ger zei…
Mooi gebaar van al deze sportievelingen om geld in te zamelen voor goed doel.
Je foto reportage geeft hun inzet goed weer.
Heb mijn steentje ruim 30 jaar onafgebroken bijgedragen met collecteren voor KWF in mijn buurt en dat waren in totaal heel wat kilometers lopen en bussen vol giften van(meestal)aardige gulle gevers.

In de weer zei…
Écht geweldig is dat, ik herken het, hier in ons dorp hangt ook alles samen door een groot aantal vrijwilligers.
Janny zei…
Wat fijn dat al die mensen zich inzetten voor het goede doel, mooi gefotografeerd.
willy zei…
een lovenswaardig initiatief Marthy

een geluk dat er nog vrijwilligers zijn

en je bracht de deelnemers goed in beeld

prettige avond
Lies zei…
Niet te onderschatten! Mooi dat het kan!
Lie(f)s.