Doorgaan naar hoofdcontent

Le Pot-au-Feu

Le Pot-au-Feu met in de hoofdrollen Juliette Binoche en Benoît Magimel. Wat hebben wij genoten van deze film, van de eerste tot de laatste minuut.  

Een Frans kasteel, 1885. Chef-kok Dodin Bouffant en zijn trouwe rechterhand Eugenie bereiden zonder dat er veel gesproken wordt de ene na de andere gang voor een verrukkelijke maaltijd. Die scène duurt zeker een half uur in een keuken met grote koperen pannen en een enorm fornuis. Dodin en Eugenie zijn verliefd op elkaar, werken al zo’n twintig jaar samen maar Eugenie gaat niet in op Dodins huwelijksaanzoeken. Als ze ziek wordt, gaat hij voor haar koken. De precisie waarmee hij zwijgend de maaltijd bereidt is zowel ontroerend als romantisch.

Er gebeurt niets bijzonders in de film maar juist daarom is de de film zo bijzonder. Het gaat over alledaags genieten, de liefde voor koken en eten en daarbij de liefde tussen Dodin en Eugenie en dat alles is zo fijnzinnig in beeld gebracht dat het fascinerend is.

Niet zo gek dat wij dit een heerlijke film vonden. Wij houden van Frankrijk, van koken, eten en mooie wijnen. En het kijken naar het spel van Juliette Binoche en Benoît Magimel is een feest.

De trailer krijgen jullie erbij om een indruk te krijgen van de sfeer in deze film.

Reacties

KnutzEls zei…
Dat vonden wij ook. Heerlijke film.
Sjoerd zei…
Dat lijkt me letterlijk en figuurlijk een heerlijke film.
Yova zei…
Ik heb dit nooit gezien. Het lijkt wel mooie film om te kijken. Fijne dag.
Judy zei…
Een bijzondere film, lijkt mij.
Emie zei…
Het kon haast niet anders dan dat jullie hier ook van genoten hebben. Wat een sfeer hè.
Een echte Franse film dus, zeggen wij dan altijd. Sober, weinig woorden maar veel emotie, sfeervol en natuurlijk ook in deze film hele goede acteurs. Staat alweer op ons lijstje voor straks in Nederland…..als die dan nog draait!
Daarom houden wij ook zo van Franse films en in dit geval ook van de Pot au Feu!
Als ik de Pot au Feu in Nederland maak krijg ik hem nooit zo lekker als in Frankrijk.
Máár die film moeten we zien...!
miekequilt zei…
Het lijkt me een mooie film. Fijn dat jullie hebben genoten, jammer dat je niet kon ruiken hoe het rook. Dat moet heerlijk zijn geweest.
Lies zei…
Dát zou ik ook graag zien!
Lie(f)s.
marga zei…
Fijn dat jullie hebben genoten van deze film.
Ook voor 2024 wens ik jullie alle goeds toe en heel veel plezier maar bovenal gezondheid.
Groeten
Marga