Le Pot-au-Feu met in de hoofdrollen Juliette
Binoche en Benoît Magimel. Wat hebben wij genoten van deze film, van de eerste tot de laatste minuut.
Een Frans kasteel, 1885. Chef-kok Dodin Bouffant en zijn
trouwe rechterhand Eugenie bereiden zonder dat er veel gesproken wordt de ene na de andere gang voor een verrukkelijke maaltijd. Die scène duurt zeker een half uur in een keuken met grote koperen pannen en een enorm fornuis. Dodin en Eugenie zijn verliefd op elkaar, werken al zo’n twintig jaar samen maar Eugenie gaat niet in op Dodins huwelijksaanzoeken. Als ze ziek wordt, gaat hij voor haar koken. De
precisie waarmee hij zwijgend de maaltijd bereidt is zowel ontroerend als
romantisch.
Er gebeurt niets bijzonders in de film maar juist daarom is de de film zo bijzonder. Het gaat over alledaags genieten, de liefde voor koken en eten en daarbij de liefde tussen Dodin en Eugenie en dat alles is zo fijnzinnig in beeld gebracht dat het fascinerend is.
Niet zo gek dat wij dit een heerlijke film vonden. Wij houden van Frankrijk, van koken, eten en mooie wijnen. En het kijken naar het spel van Juliette Binoche en Benoît Magimel is een feest.
De trailer krijgen jullie erbij om een indruk te krijgen van de sfeer in deze film.
Reacties
Als ik de Pot au Feu in Nederland maak krijg ik hem nooit zo lekker als in Frankrijk.
Máár die film moeten we zien...!
Lie(f)s.
Ook voor 2024 wens ik jullie alle goeds toe en heel veel plezier maar bovenal gezondheid.
Groeten
Marga