Doorgaan naar hoofdcontent

Alweer het weer

Zo zag het er eergisterochtend uit toen we naar Privas reden. Het regende, de dag ervoor ook en het bleef regenen tot gistermorgen vroeg. Misschien vinden jullie dat ik zeur over het weer hier maar als je meer dan genoeg buitenwerk hebt voor twee personen en je kan soms dagen niets doen vind ik dat ik wat mag mopperen. En dat mogen de mensen in Nederland zeker die alweer de dupe zijn van overstromingen wat trouwens veel erger is dan ons probleempje.

En niets doen is wat overdreven met een man als die van mij. Die gaat vrolijk zijn kelder opruimen en tussen de bedrijven door repareert hij kleine zaken die zijn blijven liggen.

De kofferbak van de auto zat helemaal volgestouwd met spullen voor de vuilstort. Ik sta daar altijd met plezier die auto leeg te halen, het geeft zo'n tevreden gevoel.

Onze kelder is groot met rechts achterin de cv ketel, zo'n computergestuurd geval.  Verder heel veel gereedschap, dat krijg je als je je hele leven een enthousiaste doe het zelver bent geweest.

De compressor uit de werkplaats (links op de foto) deed Mart niet over aan zijn opvolger van de fietsenzaak. Hij gebruikt hem regelmatig hier en onze buurmannen waren laatst tijdens de opschoondag vol bewondering toen Mart zijn compressor gebruikte om een leiding van een bron door te spuiten. Het lostte een probleem op en daar was iedereen blij mee.

Reacties

In de weer zei…
Lekker toch om met zo’n weer klusjes die zijn blijven liggen te kunnen doen, dat geeft een dubbel goed gevoel.
En ach, klagen over het weer, dat doe je niet zo vaak Marthy, is weer eens wat anders ;-)
Yova zei…
Mooie bergen. In nl heeft zeker heel veel geregend. Vooral in Limburg last van overstroming. Je kelder is zeker veel. Ketel ligt wel laag. Werkplaats heeft wel veel ruimte. Schoonspuiten is dan ook weer nodig. Spuiten helpt veel. Wij hebben dit ook om balkon schoon te maken. Vooral alg. Deze reis hebben niet gebruikt. Leuke verslag foto's heb je daarover geschreven. Fijne dagen.
Judy zei…
Als buitenmens is het weer een belangrijke factor. Maar wat ziet jullie kelder er netjes opgeruimd uit!
Sjoerd zei…
Wat moet een man zonder gereedschap... Je moet toch, zeker met een eigen huis, wat basisgereedschap hebben. En als je ook elders klust wat meer...
Bertiebo zei…
Dat tevreden gevoel herken ik helemaal!
Emie zei…
Het weer was ook hier gisteren spelbreker. Dat is best frustrerend in verband met het tuinwerk maar het ruimt lekker op.
Dan is de boel in ieder geval weer aan de kant. Hopelijk snel weer mooi weer en een beetje zon!
Elizabeth zei…
Natuurlijk mag je mopperen... Het weer gooit behoorlijk roet in jullie plannen! Eén dagje gaat nog wel, maar als het een paar dagen gaat duren baal je daar flink van.
Maar nu kunnen we wel een keertje een kijkje in jullie kelder nemen! Wat een leuke oude kast met die bakken voor het gereedschap enzo. Het ziet er weer netjes uit!
miekequilt zei…
Ik vind het mopperen wel meevallen hoor. Natuurlijk heb je de pé in. Er valt buiten zoveel te doen, maar gelukkig is er in jullie grote huis van alles te doen.
Anoniem zei…
Anneke zegt,

Balen mag! Flexibele insteken noemde ik het, toen ik nog een werkgever had.

Toch hopen wij echt dat wanneer wij over een week naar de Drome vertrekken, de zon een beetje meer gaat schijnen.
Het leven wordt dan een stukje mooier ingekleurd.


Marthy zei…
Mooi gezegd Anneke. Fijne vakantie in de Drôme.
Lies zei…
Een handig iemand heeft spullen nodig!
Lie(f)s.
Zo leuk om een kijkje te mogen nemen in jullie kelderberging. Boekenkasten, werkkamers, schuren, ze zeggen zoveel over de bewoners. Ik zie ze graag.