Doorgaan naar hoofdcontent

Er gaat wat uit maar ook weer in

Gieters, ik had er heel wat en ze hebben hier jaren gestaan. Een paar op de cour en een paar voor het huis. Ze werden bijna nooit gebruikt, de grote waren zwaar, voor mij zeker. Eigenlijk stonden ze er meer voor de sier maar ik vond dat ze nu wel weg mochten, ik vond het opeens oude meuk. 

Mart begon er eigenlijk over, die was een van de kleine kelders aan het opruimen en schoonmaken. De olieboer moest komen en hij wilde makkelijk bij de tanks kunnen komen dus hij sleepte alles naar buiten. Ook nog een paar zinken bakken waar ik weleens planten in had gehad. Ik zet de laatste jaren niet te veel  planten buiten meer neer, het zorgt allemaal voor extra werk en dat hebben we hier genoeg.

'Bewaren we hier nog wat aan' vroeg hij. Ik ben een snelle beslisser, zag aan de andere kant van de heg buurman Daniël aan het werk in zijn moestuin en riep hem. Hij handelt wat in brocante, gaat vaak naar markten om zijn spullen te verkopen. Ja hoor, hij had wel interesse en  begreep dat ik het niet meer hoefde, het is wat uit de mode noemde hij het. Behalve het linker kleine gietertje wat ik altijd gebruik ging al het spul  over de heg naar de nieuwe eigenaar en kwam er een bakje aardbeien retour.

Wat een ruimte opeens.

De dag erna kwam de olieboer en gooide de tanks vol met 1190 liter stookolie en dat vertegenwoordigt een aardig bedrag. We doen ongeveer een jaar met deze hoeveelheid, het water wordt ook door de ketel verwarmd. Hierbij stoken we ook nog hout maar dat hebben we tot nu toe zelf bij elkaar gescharreld.

Toen wij zo'n dertien jaar geleden de installatie hiervoor aan lieten leggen hadden we geen keus. Gas is milieuvriendelijker maar de gaswagens zijn te zwaar voor het weggetje (lees bruggetjes) wat van de doorgaande weg naar ons dorp loopt.

Reacties

Judy zei…
Handig, zo'n handelende buurman! Ik heb in de kelder ook nog zo'n gieter staan.
Anoniem zei…
IK heb ook een paar gieters en een aantal emmers waarin op mijn plaatsje planten staan, aangezien ik daar niet veel ruimte heb om dingen in de grond te zetten en ik ze op een verhoging van oude grindtegels heb staan en er daardoor makkelijker bij kan nu ik niet meer goed kan bukken.
Bertiebo zei…
Goed gedaan. Een beetje lastig ook wel,denk ik
Ik zou het niet kunnen.
In de weer zei…
Ik heb hier ook nog een hoekje met dat soort bakken en was aan het twijfelen of ik het niet beter weg kan doen.
Meestal zet ik er planten in, maar heb het dit jaar nog steeds niet gedaan, dus !
miekequilt zei…
Een mooie collectie zo bij elkaar. Maar soms is de liefde over hè. En als je dan een ander met de spullen blij kan maken, dan is dat toch ook goed.
Sjoerd zei…
Wat zonde, ze stonden zo mooi bij elkaar. Gelukkig heb je nu de foto nog...
Emie zei…
Ja hoor, snap het. Ineens ben je het zat.Op deze manier hebben anderen er weer lol van. Opruimen is een continue proces.
Ontspullen Marthy!
Dat was inderdaad een hele collectie zink! Die buurman van jou zal er best blij mee zijn, ook al zegt hij dat ze wat uit de mode zijn. Of zei hij dat misschien omdat hij dacht dat je ze aan hem wilde verkopen😂
Marthy zei…
Voordat hij dat zei had ik hem al gezegd dat ik er niets voor wilde hebben, Annelies. En hij had gelijk, dit soort spul raakt uit de mode. Op de brocantemarkten zie je het ook steeds minder.
Janny zei…
Af en toe wat weg doen maakt weer ruimte voor iets anders, fijn dat je iemand anders er nog plezier mee kan doen.
willy zei…
Soms heb je van het goede te veel Marthy

En als een je een ander mee plezier kunt doen

Moet je niet twijfelen

Prettige dag
Ger zei…
Het is zó op de foto een leuke oude serie zink, die op de dag van vandaag niet meer zo in de smaak valt.
Toen oud gebruikt zink,wasteilen,badkuipen het liefst op pootjes,emmers,gieters etc. jaren geleden op elke brocante markt of in rommelschuren en loodsen aangeboden werden vroegen ze er nog net niet de hoofdprijs voor en dat kwam doordat er veel vraag naar was.Wat de een had wilden de ander ook hebben ,het was helemaal ‘in’.Tijden veranderen en iemand’s smaak ook vaak.Dat jij buurman met het oude zink blij kon maken voor zijn handel komt goed uit op deze manier,Opgeruimd staat netjes!
Ik vind het eigenlijk wel grappig dat het woordgebruik met de tijd ook veranderden wat oude (gebruiks)voorwerpen betreft,wanneer men iets leuk vindt spreekt men van brocante,antiek,uit grootmoederstijd,vintage,nostalgiek tot collector’s item aan toe. Waar is de tijd gebleven waar men in de blogwereld toen ik zo’n 16 jaar geleden begon met bloggen de mond vol had van shabby chic en Jeanne d’Arc Living style en Binnen Kijken……zucht…..,ik leef wat dat betreft al meer dan 50 jaar in dat wereldje met mijn interieur en tuintje en voel me er echt thuis.
Wanneer iemands smaak veranderd,iets niet meer in trek is of weg moet omdat het een sta in de weg geworden is of men wil ontspullen spreekt men van oude meuk,rotzooi,rommel,ouwezooi,oudbollig,uit de tijd,gedateerd etc.
Sorry Marthy voor de lange reactie….maar jou blogposten maken vaak veel bij me los en dan is het voor mij moeilijk om enkel met de woorden leuk,lief en aardig te reageren ☺️



Lies zei…
Een koopje voor hem, maar als jij ze echt niet meer moest... Zink blijft mooi! En toch moet 'rommel' af en toe van eigenaar veranderen...
Lie(f)s.
Marthy zei…
Geeft niet Ger, die lange reactie en je brengt de zaken goed onder woorden. Er verandert zoveel en jij hebt het allemaal meegemaakt. Shabby chic en Jeanne d’Arc Living style, dat waren uitdrukkngen die inderdaad net voor mijn tijd gebruikt werden. Leuk om ze weer eens te horen.
Tot 4 jaar geleden stookten wij thuis ook op olie, dat was iedere keer weer schrikken vwb de olieprijs.