Doorgaan naar hoofdcontent

Van alles wat

Ik had nog meer foto's genomen terwijl ik mijn rondje om het dorp liep. Wat kleur betreft een beetje van alles wat. Dit is een tak van de struikhortensia met nog wat zwarte bessen die er in de winter aanblijven. De vogels eten er graag van.

Ereprijs, een ieneminie maar o zo mooi bloempje.

Blaassilene, ik was blij dat ik het weer zag. Het stond in een paar plukjes bij elkaar. Zo'n prachtig teer plantje maar je moet goed kijken want tussen het geweld van hoog opgroeiend gras in de bermen zie je het gauw over het hoofd.

Ik kon niet kiezen welke foto ik zou gebruiken dus dan maar alletwee. Zo'n pracht mag getoond worden.

Ook klein maar fijn, Robertskruid, met nog wat regendruppels op de blaadjes.

Helemaal scherp is de foto niet maar het is de eerste vlinderfoto van dit jaar dus het kleingeaderd witje krijgt hier toch een plekje.

Eigenlijk wilde ik deze foto van de rode klaver weggooien, niet al te scherp en er stond genoeg klaver om een nieuwe foto te maken. Maar toen zag ik deze hommel op de genomen foto. Zo leuk, toen ik richtte was er nog geen hommel te zien maar terwijl ik afdrukte moet hij aan zijn komen vliegen.

Deze foto van een klaver in wording laat maar weer eens zien hoe mooi de natuur is. Je kan op de foto's klikken voor een vergroting.

Deze schoonheid, de adelaarsvaren, kan wel anderhalve meter hoog worden. Ze staan boven in het dorp langs het weggetje naar Seignebelle. Nu nog met wat ruimte om de planten heen maar over een tijdje lijkt het daar meer op een bos. Ook in Nederland zie je ze veelvuldig.

Reacties

Bertiebo zei…
Blaassilene... nog nooit van gehoord, maar wat mooi!!!
Judy zei…
Zo mooi wat je allemaal zag, en wij dus ook dmv je foto's!
Ik geniet mee van de mooie bermen. De vlinderfoto is op de juiste plek scherp hoor en het vliegende bijtje vind ik ook geslaagd.
Sjoerd zei…
Puur genieten toch van deze natuurfoto's...
Mevrouw W. zei…
Mooi al die inheemse planten! De foto's zijn goed, hoor. Soms maakt onscherpte een foto juist mooi.
Petra zei…
Hallo jij zegt dat de eerste foto een struik hortensia is maar ik denk dat het een tak van een klimop is. Misschien zit ik er helemaal naast maar ik herken hier geen hortensia in. Wel zijn het stuk voor stuk prachtige foto’s die je ons hier laat zien. Groetjes Petra
Emie zei…
Toevallig ( nou ja..toevallig?) ben ik ook een serie aan het maken waarin ik het kleine wilde spul vastleg. Je hebt met met een paar namen al geholpen!
Heel mooi om al dat moois vast te leggen.
miekequilt zei…
De tweede foto van de blaassilene ( nog nooit van gehoord) is werkelijk prachtig. Kom je wel eens iemand tegen als je zo rondloopt?
Marthy zei…
Petra, domme woordfout van mij,het is natuurlijk struikklimop. Dank je.,
Janny zei…
Wat mooi, vooral die blaassilene, goed dat je haar niet over het hoofd zag!
Annelies zei…
Echt prachtige foto's.
Lies zei…
Dat moois stopt niet bij jou! Knappe fotografie!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Wat maak je toch prachtige foto's! Ieder z'n vak zullen we maar zeggen...
KnutzEls zei…
Wat kunnen we daar van genieten, gratis en voor niks.
willy zei…
bijzonder mooie natuurfoto's Marthy

bravo !
Margriet zei…
Toen wij bij jullie waren nam ik wat zaden mee van de blaassilene. Ze deed het goed in mijn volkstuin, maar kan er nu natuurlijk niet meer van genieten.Het is een prachtig bloemetje