Doorgaan naar hoofdcontent

Na twee hoosbuien

Van mijn zus kreeg ik een jaartje geleden deze plant in een klein glazen potje, het was een stekje van een stekje. Af en toe een beetje water en de plant groeide voorspoedig, hij begon ook allemaal stekjes rondom te maken. Daar moest ik wat mee gaan doen dacht ik toen we nog in Nederland waren en daar had ik kleine potjes voor nodig. Die heb ik bij de kringloop in Reeuwijk nog op de kop kunnen tikken.

Ik heb de plant uit het potje gewrongen en de kleine stekje kwamen meteen los en die heb ik allemaal in die kleine potjes gepoot. De foto is genomen net na het uitpoten. Ziet er goed uit toch. De grootste plant ging in die oude schaal waar ik Mart een gaatje in heb laten boren

Er stond nog een groot stenen blad en daar paste de potjes precies op. En nu lekker gaan groeien jongens. Maar...ondertussen hebben die leuke potjes twee verschrikkelijke hoosbuien achter de rug en hebben ze vol water gestaan. Vanmorgen zijn de potjes voor de tweede keer afgegoten en nu onder een afdak gezet maar of die kleine plantjes het nog gaan redden betwijfel ik.

Bloggerprobleem.
Nadat ik mijn foto's op mijn blog heb geladen klik ik op een foto om hem in het voor mij gewenste formaat te krijgen. Ik heb dan de keus uit vijf formaten maar ik kan klikken op het gewenst formaat wat ik wil, de foto doet niets. Ik heb het nu met de hand gedaan, de grootte een beetje gegokt maar dat is wel bewerkelijk. Heeft iemand dit probleem ook en wie weet raad?

Reacties

Judy zei…
Ik duim voor de plantjes!
Net even geprobeerd, maar ik heb geen problemen met foto's plaatsen, al moest ik wel een paar keer proberen tot hij 'pakte'.
Sjoerd zei…
Ik heb een volledig eigen blog en doe de sizing altijd handmatig. Jammer van die hoosbuien die plantjes overleven het wel als de zon snel gaat schijnen.
Bertiebo zei…
Die ervaring heb ik nog niet. Maar ik moet de laatste tijd wel twee of drie keer klikken voor dat het werkt
Emie zei…
Alweer een leuk hoekje met al die plantjes. Ja een mens kan behoorlijk bezig zijn met al dat spul. Ik hoop dat ze het redden.
Dat 'probleem' met de foto's heb ik ook op dit moment. Ik laad ze nu eerst en stop dan. Opnieuw de post openen en dan het gewenste formaat kiezen en dan doet-ie het wel. Beetje omslachtig, maar het wordt in ieder geval wat ik wil.
Marthy zei…
Super, dit werkt Jeanette, het scheelt me een hoop werk. Reuze bedankt! Fijn dat we op deze manier elkaar kunnen helpen.
In de weer zei…
Wat leuk al die kleine plantjes.
Ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat ze het gaan redden.
Het lijkt me een stevige plant.
Ger zei…
Kan op de foto niet goed zien met mijn op dit moment wazig zicht,maar denk dat het Aloë Vera is,dan heb je te maken met een sterke kamerplant die gemakkelijk te onderhouden is,die ook buiten kan,maar zolang de stekjes nog weinig wortelgroei hebben en de temperatuur laag is blijven ze beter binnen.Later kunnen ze in de half-schaduw buiten,liever niet op het zuiden in direct zonlicht.Pas water geven wanneer aarde in potje helemaal droog staat.
Met jou ‘groene vingers’ gaat dat zeker lukken!
Jolande zei…
Volgens mij staan ze hier op het eiland in het wild, of in ieder geval familie ervan, dus dan zouden ze toch wel tegen water moeten kunnen, maar ik zal voor je duimen.
Ik heb geen problemen met het laden van de foto´s, maar misschien komt dat omdat ik alle foto´s die ik op mijn blogs zet eerst verklein.
Janny zei…
Wat een leuk gezicht, al die kleine potjes bij elkaar, ik koop ook regelmatig potjes bij de kringloop. Hopelijk overleven de plantjes de hoosbuien!
Elizabeth zei…
Het zijn wel sterke plantjes, maar als het water niet weg kan dan gaan ze rotten. Altijd leuk om stekjes aan elkaar door te geven. Ik vind dat veel leuker dan nieuwe planten kopen. Laatst zag ik bij Intratuin een kaartje bij een plant 'niet om te stekken'... Nou ja zeg, dacht ik toen...
Blogger heeft nogal wat kuren, en het is altijd vervelend.
Zelf heb ik het probleem met de grootte van de foto's niet.
Maar ik zag dat je al een goede tip hebt gekregen!
Lies zei…
Tuurlijk ga je die plantjes redden, liefdevol als ze behandeld worden...
'k Zit op WP, dus 'k weet het niet.
Lie(f)s.