Doorgaan naar hoofdcontent

Brocante met zon

Met vrienden bezochten we de brocantemarkt in La Voulte, voor ons alle vier een favoriet uitje. En wat denk je, de zon scheen en de temperatuur was eindelijk eens wat ie moest zijn. Wat heerlijk om daar over de markt te slenteren in de warmte van de zon. Wat had ik dat gemist.

We zagen natuurlijk weer allerlei leuks maar worden steeds selectiever in onze aankopen. Maar kijken en genieten is ook leuk. 

Een heel oud kunstbeen, ik stond er vol verbazing naar  te kijken, werd dit echt vroeger gedragen? Gelukkig voor de mensen die het nodig hebben worden ze tegenwoordig heel wat mooier en beter gemaakt.

Dit was het enige wat ik kocht, een een klein zilverkleurig portemonneetje. Ik koop wel vaker wat bij deze handelaar, hij heeft altijd mooie kleine spullen, onze vrienden kochten een stenen waterkan bij hem. Hij heeft veel verstand van antiek, weet altijd iets over zijn koopwaar te vertellen.

Over dit glazen bonbonschaaltje in die felle kleur groen bijvoorbeeld wist hij te vertellen dat het uraniumglas was waaraan als kleurstof een uraniumverbinding is toegevoegd. Meestal gaat het om kleine hoeveelheden uranium (2%). Het glas heeft een groene of gele kleur die onder ultraviolette straling oplicht (fluoresceert). Het is laag radioactief en niet schadelijk voor de gezondheid.

Dit glas is een geliefd verzamelobject, we hebben maar niet naar de prijs gevraagd, vonden het niet echt mooi maar wel bijzonder.

Het was moederdag in Frankrijk en dan is het superdruk in de restaurants maar wij hadden gelukkig een besproken plekje en hebben heel lekker zitten eten. Buiten op het terras, eindelijk.

Reacties

Sjoerd zei…
Mijn vader had zo'n kunstbeen. Om de haverklap moest het de reparatie in omdat de scharnieren die er in zaten, of de riemen waarmee het vastzat kapot waren. Fijn dat jullie mooi weer hadden, wellicht kun je wat deze kant op sturen.
Judy zei…
Leuke dingen daar op de brocantemarkt. Gelukkig zijn de moderne kunstbenen een stuk mooier en comfortabeler.
Heerlijk hè, die zon! Wij hebben gisteren ook buiten kunnen lunchen maar helaas…..in de loop van de middag wèg zon en weer regen! Mooi dat tasje: komen we binnenkort even in het echt bewonderen.
miekequilt zei…
Een leuke markt, want ik was er ook eens met jullie. Fijn dat jullie mooi weer hadden. Nu zien te houden!
Een vriend van mijn heeft een hele verzameling Anna Groen, het uranium glaswerk. Er zijn vele liefhebbers voor.
Fijn dat de zon weer eens scheen !
Wat leuk toch altijd die brocantemarkten! Ik kijk nog elke dag met veel plezier naar mijn Franse serviesgoed!
Ja inderdaad, zo hoort het op een brocante, lekker rondkijken, zonnetje, hapje eten en misschien zelfs op de achtergrond de klanken van "La romance de Paris"!
Emie zei…
Jaaaaa...die zon maakt alles leuker.Heerlijk dat struinen over een antiekmarkt en dan nog lekker en gezellig aan de lunch met elkaar, levert een topdag op.
Ger zei…
Een zonnige zondag.
Gezellige brocante markt.
Samen met vrienden.
De inwendige mens verwennen.
Jullie weten wat genieten is.
Ben al vele jaren in bezit van verschillende oude zilveren tasjes,een hangt er op dit moment aan zijkant van Engelse commode als decoratie,aan oude Franse houten kleerhanger samen met kanten kraagje van schoonmoeder,zilveren belletje wat boven mijn man zijn wieg hing.En zo verzin ik al vele jaren van tijd tot tijd iets anders met al mijn ooit verzamelde spullen.
In de weer zei…
Tja, zo’n kunstbeen, gelukkig zijn ze nu héél anders.
Deze is alleen maar leuk om op zo’n markt tegen te komen.
Leuk tasje trouwens !
Janny zei…
Fijn dat jullie mooi weer hadden om lekker over de markt te struinen, leuk tasje!
Elizabeth zei…
Wat heerlijk dat jullie eindelijk zon hadden... Het weer is gewoon niet wat het 'hoort' te zijn.
Ik vind het zo leuk om deze bijzonderheden te zien op je foto's. Voor zoiets moet je echt in Frankrijk zijn!
Jolande zei…
Een zonnetje erbij maakt alles veel vrolijker.
Wat een aparte dingen heb je gezien.
zo´n portemoneetje heb ik nog nooit gezien.
Lies zei…
En weer zo'n gezellig dagje! Moooiiiii...!
Lie(f)s.
Bertiebo zei…
Leuk. Ik heb me al eens verdiept in dat glas. Anna groen. Vanwege de naam!