Doorgaan naar hoofdcontent

Buurvrouw Jany

We hadden een bepaalde reden om in de buurt van Carpentras te gaan fietsen want daar in de buurt woont Jany, onze buurvrouw die altijd bij ons in Le Serret heeft gewoond. Zij heeft een aantal jaren geleden het besluit genomen om permanent bij haar moeder te gaan wonen die toen al meer dan honderd jaar oud was. Toen die afgelopen winter overleed is ze niet meer terug gekomen naar Le Serret, ze is daar in haar leuke huisje blijven wonen.

Ik had gebeld of het uitkwam en we waren meer dan welkom. Ze was zo blij om ons weer te zien, heeft het wel tien keer gezegd. De ogen van Jany zijn zeer slecht, zij kan niet langer dan een half uur autorijden dus om een keer onze kant op te komen is niet meer mogelijk voor haar.

Haar huisje is niet groot maar heeft alle comfort en is ontzettend leuk ingericht met mooie oude snuisterijen. Het ademt nog steeds de sfeer van haar moeder Andrée.

Daarbij is het buurtje ook zo leuk, zo typisch Frans. Kleine straatjes en pleintjes. Ik zou hier mijn oude dag wel kunnen slijten.

En volgens Jany heeft ze hele lieve buren. Aan de overkant van haar huis staat dit bankje waar haar moeder altijd zat en waar de buren met haar een praatje kwamen maken. Dit heeft Jany me zo vaak verteld.

We hebben beloofd dat we gauw weer eens komen en dan gaan we eten hoor, zei ze, bij dat leuke restaurantje hier om de hoek. Het voelde naderhand zo goed dat we gegaan zijn, we hebben er alle drie plezier aan beleefd.

Reacties

Yova zei…
Leuk dat je buurvrouw daar gewoond hebt. Wel mooie huis. En kleurrijk om te zien.Boom in de hoek staat erg leuk. Sfeervol. Anders word het kaal. Met bankje erbij om lekker te zitten. Jammer voor de buurvrouw. Komt wel weer terug....
Bertiebo zei…
Wat een mooi bezoek!
Judy zei…
Wat een mooie vrouw, en een mooi huisje! En een mooie vriendschap!
Mevrouw W. zei…
Fijn dat jullie haar gingen opzoeken.
Ze woont daar mooi.
In de weer zei…
Goed gedaan Marthy, het aangename met het aangename verenigen :-)
Sjoerd zei…
Leuk woont ze daar, en als je daar prima zit zou ik ook daar blijven. Lijkt me ook handiger dan waar jullie wonen.
Petra1945 zei…
Fijn om te horen, leuk om te lezen en prachtig om te zien!
Wat is er van haar Le Serret-huis geworden? Verkocht?
Emie zei…
Wat fijn voor haar dat jullie die moeite hebben genomen haar op te zoeken. De verhalen over haar oude moeder kan ik me nog goed herinneren!
Dat geeft dan zo'n voldoening hè, zo fijn.
Marthy zei…
Petra, haar huisje is verkocht aan een een alleenstaande man, een leuke vent en een aanwinst voor ons dorpje, Zo lief van hem, hij belt haar regelmatig om te vertellen over haar huis en tuin.
willy zei…
goed om je buurvrouw terug op te zoeken

fijne dag gewenst
Lies zei…
Leuk huis(je), fijne dame! Hopelijk mag ze ook, gezond/gelukkig, meer dan 100 worden!
Lie(f)s.
Ger zei…
Uit het oog uit het hart is bij jullie gelukkig niet aan de orde.
Wederzijds een fijn bezoek met vervolg,hoe mooi is dat….
Elizabeth zei…
Ja, ik denk dat ze wel blij was dat jullie haar kwamen opzoeken...
En wat heeft ze een droomhuisje! Zowel van buiten als van binnen.