Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

De moestuin, het wordt tijd dat ik daar eens over ga vertellen. Eigenlijk viel er tot nu toe niet veel over te vertellen. Maar gisteren hadden we zowaar een zonnige dag, wat kan een mens daarvan genieten. Ik hoop dat mijn aardbeitjes er ook blij van werden want zon en een beetje warmte hebben ze echt nodig. Ze zien er wel goed uit hoor maar er zit nog niet genoeg groei in

Rabarber hetzelfde verhaal, snakt ook naar hogere temperaturen. Ik heb er nog niet van kunnen oogsten.

Gisterochtend toch maar de planten in de grond gezet die we al een dag of tien in huis hadden. Overdag stonden ze buiten en 's avonds zette Mart ze in de tuinkamer. We hebben twee komkommers geplant, we hopen dat deze in dat oude hek gaat klimmen. Komkommer kan je iedere dag eten, wij teminste wel. 

Daarentegen hebben we maar één courgette gepoot. Als die een groeiexplosie krijgen eind juni en maar door blijven produceren weet je niet meer wat je met al die groene jongens moet doen, het merendeel wordt dan uitgedeeld of gaat op de composthoop.

Maar dan wel tien tomatenplanten, daar kan ik wat mee. Behalve de gewone consumptie maak ik daar ieder jaar potten vol met passata en gevulde tomatensaus mee. De hele winter plezier van.

Prachtige stevige planten, al een flinke hoogte en kijk, sommige bloeien al. En dat voor tachtig cent per stuk, ik begrijp niet dat zo'n kweker het er voor kan doen.

Drie slasoorten achter elkaar, de rucola hou ik ieder jaar over. Ik haal ze uit de grond, knip ze bij en zet ze op een andere plek. En ze gingen weer netjes aan de groei. De eerste twee slasoorten staan er al even, daarachter heb ik al weer nieuwe slaplanten gezet, zo hoop ik over langere tijd sla van eigen tuin te kunnen eten.

Reacties

miekequilt zei…
Heerlijk, al dat groen. Straks rood van de tomaten en aardbeien erbij en je kunt weer smakelijk genieten.
Bertiebo zei…
Ook over onze moestuin is niet veel te vertellen. Komt nog wel.
Emie zei…
Het ziet er toch veelbelovend uit. Maar , o, o wat willen we toch graag de zon zien en voelen!
Edward McDunn zei…
Het zal wel goed komen denk ik hoor.
Over een poosje barst het van de vitamientjes.
Ger zei…
Aan het buiten en bezig zijn zal het niet liggen en aan de kwaliteit planten ook niet.
Nou moet het weer nog meewerken aan de V van vitamine die elk mens nodig heeft en ook de moestuin.
Janny zei…
Hier doen de aardbeiplanten het juist heel goed, er zitten al veel aardbeitjes aan. Het spuiten tegen de trips heeft zo te zien geholpen, we hadden twee courgetteplanten maar helaas is er al eentje opgegeten, hopelijk doet de ander het wel. Je tomaten en sla zien er prima uit!
In de weer zei…
Het begin is er en als het weer verbeterd, dan gaat het snel met de groei, toi, toi, toi !
Lies zei…
Toch staat het er allemaal fris bij!
Hier: één keer rabarber geoogst, tomaten hebben nog geen bloempjes, patatjes vandaag aangeaard, en sla, alleen mizuna wordt niet compleet opgegeten...
Lie(f)s.
Jolande zei…
Leuk om het begin van de moestuin dit jaar te zien.
Het begin is er in ieder geval. Wij hebben d eerste aardbeien gegeten en vorige week heb ik een rabarbertaart gebakken. Zo fijn dat het oogstseizoen weer is begonnen.
Elizabeth zei…
Ja, sla uit eigen tuin vind ik zo handig...
En nu wachten op de zon! Heerlijk om straks veel tomaatjes te hebben!