Doorgaan naar hoofdcontent

Een paar snipperdagen

Even er tussen uit. We zijn nu een maand in de Ardèche en hebben alleen in de eerste week aardig weer gehad. Tussendoor de rest van de weken gelukkig ook droge dagen zodat we toch aardig wat tuinwerk konden doen wat nu zover was dat we wel een paar snipperdagen konden nemen. Ik had een huisje besproken in de buurt van Carpentras wat ligt tussen Orange en Avignon. Weerkaarten bestudeerd en dit moest het worden. Alhoewel, vandaag is het weer op het laatste moment een twijfelgevalletje geworden. Geeft niet, we hebben een alternatief voor een slechte dag.

Verleden jaar nam ik al eens een foto tijdens een fietstocht in het zuiden van een veld vol met klaprozen, vandaag krijgen jullie er nog eentje. Ik heb nog nooit zoveel klaprozen op één dag gezien, duizenden.

We starten onze route vanuit het plaatsje Monteux, schuin onder Carpentras en fietsten een stuk op de Via Venaissia die je hieronder het viaduct ziet liggen. Dit oude hekwerk werd door de Franse Spporwegen in heel Frankrijk gebruikt, we zien het overal terug.

Deze groene weg is aangelegd op de route van de oude spoorlijn die Orange met Isle sur la Sorgue verbond door de vruchtbare landbouwgronden van het Comtat Venaissin. Hij is verbonden met de ViaRhôna ten zuiden van Orange en brengt fietsers naar Carpentras, aan de voet van de Mont Ventoux.

Een oud laadstation aan de rand van de spoorweg kreeg een mooie muurschildering. Zien jullie het, achter de tijger de top van de Mont Ventoux.

Het oude stationnetje van Aubignan-Loriol. Heerlijke plek om je zondagse lunch te gebruiken.

Prachtige oude spoorwegbrug. Al het ijzer is ouderwets geklonken, men kon toen nog niet lassen. Deze informatie is van Mart, volgens hem zijn dit soort bouwwerken uit de tijd van de Eiffeltoren die gebouwd werd in 1887.

Het was niet helemaal helder maar daar is hij dan, de Mont Ventoux, de kale berg. Ik heb hem van verschillende kanten gefotografeerd maar  deze foto met de druivenstokken op de voorgrond beviel me het beste. Maar hij komt ongetwijfeld hier nog wel een keer in beeld.

Reacties

Mevrouw W. zei…
Mooie foto's!
Wij hebben jaren geleden vlakbij Carpentras op een camping gestaan.
Sjoerd zei…
De tijger staat er mooi op, evenals de Mont Ventoux. Mooie foto's Marthy
Judy zei…
Wauw, die klaprozen! Wat een mooie weg over de oude spoorweg!
Bertiebo zei…
Leuk die muurschilderingen. En wat heerlijk dat je dan gewoon even weg kan gaan!
Emie zei…
Bij Isle sur la Sorge heb ik direct mooie herinneringen. Heerlijk dat je een paar dagen op pad bent in een andere en heel mooie omgeving. Veel.plezier!
Geniet van jullie ‘snipperdagen’! Woensdag nog de laatste bewolkte dag hier maar dan……zon!
Bisou😘😘
Janny zei…
Heerlijk een paar dagen er tussenuit, hopelijk hebben jullie goed weer. De Mont Ventoux, daar heb ik goede herinneringen aan!
In de weer zei…
Prachtige foto’s Marthy, fijn dat jullie nu genieten in die mooie omgeving.
Mooie herinneringen hebben wij er aan, want in juli 1995, we vierden toen onze 25 jarige bruiloft in Frankrijk, met de kinderen en onze Franse vrienden en besloten toen ook de Mont Ventoux op te fietsen.
Zo gaaf was dat, we fietsen vanaf ons hotel in Carpentras naar Bedoin, waar de echte beklimming begon.
Helemaal geweldig vonden we dat.
Veel plezier nog daar en wij genieten mee van alles wat je weer vastlegt.
willy zei…
het veld klaprozen valt me hier het meeste op Marthy

geniet van jullie snipperdagen

groeten
Wat een mooie foto's. Die klaprozen, wat een kleurspectakel. Geniet van jullie uitstapje.
miekequilt zei…
Heerlijk op pad!! Doen jullie goed. En wij mogen weer meegenieten.
Lies zei…
Verdiende rust! Jullie weten de plekjes wel te kiezen! Héél schoon daar!
Lie(f)s.
Wat een idyllische plekken, prachtig!
Koen zei…
Een mooi (foto) verslag. Om goesting te krijgen om ook ...