Doorgaan naar hoofdcontent

Degelijk

Gisteren aan het eind van de dag was mijn plantenborder helemaal op orde en zijn we vandaag verder gegaan in de moestuin. Daar had Mart terwijl ik in de border bezig was bijna al het onkruid uit gehaald en de grond los gemaakt, hier is hij aan de laatste meters bezig. Ik het begin van de week hadden we al aardappels gepoot en nu zitten ook de uien en de sjalotten in de grond. Ik heb bietenplantjes gepoot en daarvan ook wat gezaaid en onder dat regeltje zand zit het wortelzaad. Sla en prei zitten er inmiddels ook in en maandag gaan we verder met poten en zaaien.



De bovenste aardbeiplantjes had ik in het najaar uit stek opnieuw gepoot, van de onderste plantjes in het bed heb ik halverwege de week al het blad afgeknipt en zie, nieuw blad vormt zich al weer en de eerste bloemetjes komen te voorschijn. Na het afknippen hebben de plantjes natuurlijk wel een scheut koemestprut gekregen.

Tja, en dat dit bouwwerk. Omdat ik peultjes en ook nog lathyrus wilde kweken had ik daarvoor een steun nodig. Ik had iets leuks in mijn hoofd van oude stokken en wat gaas, maar mijn degelijke uitvoerder dacht daar heel anders over, zoiets zou bij het minste zuchtje wind omgaan volgens hem. Hij had nog wel wat stevige palen en gaas van de juiste afmeting en aldus geschiedde. Stevig is ie, dat is zeker, mooi minder maar och, als het wil lukken met mijn peulen en lathyrus zie je straks niets meer van dit gevaarte.

Reacties

Bertiebo zei…
Wat heerlijk een moestuin bij je huis. Maar hard werken ook!
Marthy zei…
Een moestuin is veel werk, maar zo verschrikkelijk leuk en dankbaar. Van begin juni totdat we in oktober weer naar huis gaan eten we eruit, vers en onbespoten.
Mirjam zei…
Dat ziet er al helemaal geweldig uit Marhy en dat rek zie ik al voor me, helemaal vol gegroeid met heerlijke bonen en prachtige lathyrus... Komt helemaal goed.
Fijn weekend,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Ik heb zaad gekocht van hele mooie lathyrus dus ik hoop inderdaad dat dat goed komt, Mirjam.
Jeanne zei…
Wat heerlijk om te doen, lijkt me. Als ik dit lees mis ik mijn tuin wel!
Fijn he dat er alweer zoveel de grond in kan. Wij hebben maar een piepklein moestuintje, maar het plezier is er niet minder om.
Fijne zondag alvast.
Emie zei…
Oh, wat zijn jullie al ver! Wij moeten de moestuin nog helemaal van onkruid ontdoen. Enfin, misschien de komende week... met die hulpmannen op het erf maken we we wel een extra slag
Marthy zei…
Het is ook heerlijk om te doen, Jeanne. We halen er veel voldoening uit.
Marthy zei…
Ook van een piepklein moestuintje kan je ontzettend veel plezier hebben, Jeanette. Het is zo leuk om alles te zien groeien en dan het oogsten.
Marthy zei…
Ja, we hebben echt hard gewerkt, Emie maar zijn heel tevreden. Het is toch ieder jaar weer een heel karwei om die moestuin onkruid vrij te maken.
Dat gaat daar nogal vooruit!
Inge zei…
Ik ben al blij met de grote pot munt op mijn terras :-)
Vlimbouter zei…
Oh, wat fijn om met zijn tweetjes in de tuin te werken. Mijn echtgenoot houdt echt niet van tuinieren. Ik hou het dus bij een siertuin, maar een groentetuin lijkt me heel leuk (gezond én lekker)
Marthy zei…
We doen ons best.
Marthy zei…
Haha, het is in ieder geval iets, Inge.
Marthy zei…
Een groentetuin is ook heel gezond en lekker. Echtgenoot doet al het zware en ik het lichtere werk.
Sjoerd zei…
Mooi verdeeld dus, de werkzaamheden. De tuin hier is mijn afdeling. Ik heb behoudens de siertuin alleen een kruidentuintje erbij.
Marthy zei…
Het is bij ons voor één persoon niet te doen dus is het maar goed dat we alle twee van tuinieren houden.
Jan uit Perth zei…
Je "uitvoerder" hanteerde een degelijk en beproefd motief: "form follows function"! Zal wel goedkomen dus.
Marthy zei…
Haha, Jan, ik weet zeker dat het goed komt. Ik leef al 45 jaar met zijn degelijkheid.
Onliemie zei…
Heerlijk... hier in onze bostuin is groenten kweken totaal geen optie... dus ook hierop ben ik een ietsiepietsie jaloers! ;-)
Nu zie ik het vandaag pas maar je hebt een nieuwe Header... ik ben precies echt een blinde mol! Mooi in ieder geval. Dat me dat niet eerder opviel!
Geniet nog fijn van het tuinieren!
Marthy zei…
Zo leuk dat tuinieren. Ondanks dat het wat regent vandaag loop ik dan toch even de tuin in om te zien hoe het er voor staat. Ik kan zo genieten van dat hele prille in de tuin.
Jolanda zei…
Heerlijk zo'n moestuin en zeker in een warm land waar het allemaal nog beter groeit!
Marthy zei…
We hebben hier vulkaangrond, Jolanda en laat dat nou uitstekende grond zijn. Alles groeit hier als een tierelier.