Door de vallei

Voor een zak koemestkorrels reden we naar St. Sauveur de Montagut. Een ritje van een half uur door de vallei en dat is geen straf, er is onderweg genoeg te zien. Allereerst de prachtige ontluikende natuur in de vallei waar de bloeiende bomen natuurlijk het meest opvallen. Verder kijken we altijd naar de waterstand in de rivier en die is hoog op dit moment, het heeft de laatste weken veel geregend. Het water schuimt dan langs en over de stenen, mooi gezicht. Wat we ook leuk vinden en dan even bespreken is  hoe het rondom de huizen er voor staat. Nieuw schuurtje gebouwd wat we wel of niet mooi vinden, hoe ver zijn ze in de moestuin en zag je die mooie bloeiende struik. Bij het huis hieronder vonden we het brommertje wel leuk en fantaseerden we wie er zou wonen.

Reacties

Ineke zei…
Wat wonen jullie toch in een prachtige omgeving. Ik geniet elke dag van jouw mooie foto's en sommige plekjes herken ik. Een mens zou er heimwee van krijgen - ik denk nog even na.....
Blijf vooral genieten en foto's maken - dan geniet ik mee.
Liefs ook voor Mart.
Marthy zei…
Gewoon trein boeken, niet teveel nadenken;-)
Mirjam zei…
Echt een heel mooie omgeving zo bij jullie in de buurt. Ik had je al eens verteld dat ik helemaal geen Frankrijk ganger ben, maar ik begin er nu toch steeds meer het mooie van in te zien. En dus geniet ik lekker van jouw plaatjes en waan me dan ook een beetje in jouw omgeving. Ik vind het heerlijk...
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Onliemie zei…
Haha daar woont zeker en vast een Fransman aan de rommel rond zijn huis te zien. Manman die kunnen er toch wat van. Daar zijn onze Walen nog niks tegen.
Prachtige lente daar bij jullie.
Emie zei…
Dat soort 'besprekingen'voeren wij ook altijd Marthy. En we hebben ook zo onze voorkeursplekken zoals het 'rommelerf' of de moestuin van de meneer die wij altijd Prima Vera noemen. Omdat hij dat eens op een mooie lentedag naar ons riep: Viva la Prima Vera.
Marthy zei…
Ik met plezier een Francofiel van jou!
Marthy zei…
Ja, dit is nog echt een rommelkont, Kris, maar gelukkig is niet iedere Fransman zo.
Marthy zei…
Oh ja, die voorkeursplekken hebben wij ook, zoals die mevrouw met dat rommelerf maar waar alles wat maar groeit en bloeit en een felle kleur heeft op haar erf aanwezig is.
Wieneke zei…
Waarom moet ik nu ineens aan zo'n aangeharkte Vinexwijk denken :-)
Marthy zei…
Ik realiseer me dat ik een bevoorrecht mens ben, maar tegelijkertijd weet ik zeker dat er heel veel mensen in diezelfde Vinexwijk van jou er niet aan moeten denken om in deze verlaten vallei te wonen. Laten we dat lekker zo houden, zij tevreden, ik tevreden;-)
Sjoerd zei…
Ik vond het destijds een hoop ouwe troep... Die mening is inmiddels wel bijgesteld.
Marthy zei…
Natuurlijk staat er een hoop oude troep tussen, maar dat heeft soms ook zijn charme, Sjoerd.
Jolanda zei…
Wat wonen jullie toch prachtig! Ik geniet zo ontzettend van je foto's van de dorpjes en de wandeling die jullie maakten. En inderdaad het is nu zo stil. In de zomer kun je over de hoofden lopen in de leuke stadjes.
Marthy zei…
Gelukkig blijft het ook zomers stil in onze omgeving maar in de zuidelijke Ardèche is het dan heel druk met toeristen, voornamelijk Nederlanders. Wij zijn bofkonten dat we daar in het vroege voorjaar heen kunnen, Jolanda.