Doorgaan naar hoofdcontent

Niet getreurd

Wie dacht hier vandaag mooie zonnige foto's te zien van een tuin in het zuiden van Frankrijk komt bedrogen uit. Niks zon, gewoon de hele dag regen en volgens het weer bericht blijft dat nog wel even zo. Daarom niet getreurd, we hebben ons aardig vermaakt vandaag Wat kasten schoongemaakt, alles er weer in en een beetje uit Nederland erbij. Mart heeft toen het bleef regenen toch maar een regenjack aangetrokken en nog wat doosjes uit de auto gehaald die inmiddels ook weer leeg zijn. Ik had geen zin om mijn camera en mezelf nat te laten worden en heb uit het raam van de woonkamer wat foto's van de tuin gemaakt. Het krentenboompje rechts op de bovenste foto zal weldra in bloei staan en als het morgen een momentje droog is zal ik wat blauwe druifjes plukken voor in een vaasje. Het grasveld lijkt meer op een knollenveld, daar moet nog wel wat mee gebeuren en mijn border wacht om onder handen genomen te worden.


Hier boven in de bakken  staan wat vaste planten maar ook wat groenteplanten die we in de moestuin willen zetten. In de meeste potten hieronder zitten vetplanten die zo te zien de winter aardig overleefd hebben. Ze staan hier altijd lekker in de luwte,  aan de voet van het huis, achter die dikke muur. Als het niet al te hard vriest redden ze het wel. Sneeuw valt hier altijd wel een paar keer maar dat kan niet zoveel kwaad, zorgt voor een isolerend dekje.


Reacties

Ineke zei…
Wat jammer toch van het regenachtige weer.
Maar...schone kastjes en weer ingericht is ook tof.
Hoop dat het snel wat droger en zonniger wordt.
Want jullie handen jeuken....
Lieve groet
Mirjam zei…
Je doet er niets aan, maar het is toch jammer, dat er geen zonnetje was om je welkom te heten. Maar al het werk dat je hebt gedaan moest toch ook gebeuren, dus dan is dat maar geregeld. Ik hoop toch wel voor je dat je heel snel de zon gaat zien.
Fijne avond,
liefs,
Mirjam
Sjoerd zei…
Ach, met zo'n begin kan het alleen maar beter worden...
Inge zei…
Dus toch niet met de neus in de boter ;-)
Marthy zei…
Die zon komt vanzelf een keer, Ineke, maar het is weer heerlijk om hier te zijn.
Marthy zei…
Je hebt gelijk, Mirjam, die kasten moeten ook ingeruimd en die tassen en dozen moeten ook leeg. Morgen komt er nog een lading.
Marthy zei…
Beter worden doet het altijd, Sjoerd. Het is in ieder geval lekker groeizaam weer, ook voor het onkruid.
Marthy zei…
Er ging wat mis Inge, er verscheen een heel oud blogbericht, zomer 2011. Dus nee, niet in de boter maar in de regen, haha.
Vlimbouter zei…
Maar zo zijn alle dozen uit de auto alvast leeg en opgeborgen. Dan zijn jullie meteen al binnen klaar en kunnen jullie binnenkort buiten volop genieten van het mooie weer dat zeker en vast weer snel in aantocht zal zijn.
Vera zei…
Hier gisteren al net zo en voor vandaag woensdag zou het net zo zijn. Trek ik de gordijnen open en..... zie ik de zon, maar niet voor lang de eerste wolken drijven al onze kant op, om de pret te bederven. Oh wat hebben jullie toch een fantastisch plekje. Ik ben jaloers, ik geef het toe..
Marthy zei…
Nou, alle dozen...we hadden ook nog een aanhanger bij ons, maar dat zijn voor een groot deel de spullen van Mart, gereedschap, schilderspullen enzo. En of het binnen klaar is of niet, als het droog is gaan we buiten spelen.
Marthy zei…
Hier tegen de verwachting in droog en enigzins zonnig, Vera. Dus hup naar buiten om die plantjes die ik meegenomen heb een plekje te geven. Je komt van de zomer toch wel een bezoekje brengen op dat prachtige plekje?
Onliemie zei…
Tja... ook in de Provence was het slecht dit jaar...vandaar dat wij intussen alweer terug thuis zijn. Jammer!
Vera zei…
Zeker komen wij ook deze zomer weer op bezoek en nemen de Clairette weer mee
Marthy zei…
Lijkt me heerlijk, Vera.