Doorgaan naar hoofdcontent

Tomaten

Jaren geleden zag ik bij Vreeken's zaden in Dordrecht een paar van die oude platen hangen en ik vroeg of ze te koop waren. Nou, ik mocht er wel eentje kopen en blij ging ik met mijn schat naar huis waarna deze mooie plaat met allerlei verschillende soorten tomaten op zolder belandde want in het Stolwijkse huis bleek ik toch geen geschikte plek te hebben. Niet erg want hij hangt nu mooi te zijn in de Franse keuken. Vilmorin-Andrieux, waar de plaat vandaan komt is een heel oud Frans bedrijf wat van oorsprong alleen zaden verkocht. Zijn geschiedenis begon al in 1743 als Vilmorin en in 1775 kwam de naam Andrieux erbij. Het bedrijf bestaat nog steeds en heet tegenwoordig trouwens weer Vilmorin. Vreeken's zaden is niet zo oud, van oorsprong 1926, wat ook wel respectabel is. Kijkend naar de plaat bedacht ik me dat ik dit jaar toch eens wat meer verschillende tomatensoorten moet planten. Keus genoeg.


Reacties

Onliemie zei…
Een mooie plaat en ze hangt daar prachtig. Goed idee die verschillende soorten tomaten... moet lukken daar met al die grond en vooral zon! Succes!
Mooi hoor, die plaat boven je aanrecht. Hebben we de hele keuken al een keer gezien?
KnutzEls zei…
Wat een mooie plaat. In de gite die wij vorig huurden hing een lijst met verschillende sardines etiketten. Ik vond dat zo leuk, dat ik allerlei reclameplaten op Pinterest verzamelde. Daar wil ik tzt nog wat mee doen. Gezellige keuken ook bij jou daar ;-)

Emie zei…
Ziet er smakelijk uit, zowel de plaat als de keuken. Nou de moestuin nog...
Hij hangt daar perfect!
Lida zei…
Zo dat springt eruit zeg. Ik vind zulk soort platen ook zo mooi, alleen zie ik ze nooit. Jij hebt daar blijkbaar oog voor. Goeie keus om hem daar te hangen.
Marthy zei…
Ik hoop in de loop van de zomer wat mooie tomaten te laten zien, Kris.
Marthy zei…
Speciaal voor jou hier nog een keer: http://heenenterugnaardeardeche.blogspot.fr/2015/05/droomhuis.html
Marthy zei…
Ik heb een reclameplaat van verschillende soorten vijgen maar dat is een splinternieuwe Els, deze plaat is een mooie originele.
Marthy zei…
Gaan we aan werken, Emie.
Marthy zei…
Mijn nan zegt altijd dat ik pikogen heb, Lida en daar bedoelt hij mee dat ik altijd alles opmerk. Mooi meegenomen toch.
Marthy zei…
En nu maar hopen dat ik zelf ook zulke mooie tomaten kan kweken.
Ageeth Mooij zei…
Oh, wat mooi oude echte! Een paar van die oude soorten tomaten wil ik wel in onze kas.
Lijkt me leuk en lekker, al die soorten tomaten! Ik ben ooit eens in de Historische Groentehof geweest in Beesel waar ze tomaten kweekten in diverse kleuren: van bijna donkerpaars tot helgroen (en toch rijp!) diverse smaken, vormen enz. Groeten van Annelies
In de weer zei…
De plaat heeft geduldig liggen wachten tot hij meemocht naar deze perfecte plek, mooi !
Marthy zei…
Hier in Frankrijk vlakbij ons zit een kweker ik waar wel twintig verschillende soorten tomatenplanten kan kopen. Ik ga daar over een week of drie maar eens heen, Ageeth.
Marthy zei…
Al die kleuren zijn hier denk ik aardig verkrijgbaar, Annelies. Zie mijn reactie hier boven. Ik ga er een paar proberen.
Marthy zei…
Zo is dat, Toos, en hij past hier trouwens veel beter.
Wat een prachtig poster. Die hangt daar mooi bij jullie in de keuken!
Sjoerd zei…
Het zal me benieuwen, al die verschillende tomaten.
Marthy zei…
Ik heb lang getwijfeld of ik hem op zou hangen, hij is nogal opvallend.Nu ben ik er hel blij mee.
Marthy zei…
Ik hou je op de hoogte, Sjoerd.
Mirjam zei…
Wat een prachtige plaat Marthy, en afkomstig van zo'n Franse zadenkwekerij hoort hij toch eigenlijk ook wel in Frankrijk. Hij hangt daar echt heel mooi boven het aanrecht.
Fijne dag,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Je hebt gelijk Mirjam, zo had ik er nog niet eens over gedacht, haha.