Rhônevallei

We waren niet voor de vele soorten tomaten die je hier ziet uitgestald op deze kwekerij maar ik had moeite om ze te laten staan.  Het is nog te koud voor deze jongens, het geeft hier morgen nog een graadje nachtvorst op. Wat we er wel kochten zie jullie in een latere blog want ik wil jullie eerst even mee laten kijken daar in die buurt. De kwekerij staat in de Rhônevallei, net aan de andere kant van de rivier, dat is geen Ardèche meer maar de Drôme. Vruchtbaar laagland daar, met veel groenten en fruitkwekerijen en dan moet je denken aan abrikozen en perziken, die doen het daar uitstekend. Ook wel wat wijnbouw maar het grotere werk op dat gebied begint wat lager langs de Rhône, onder Montelimar.


Dit is zo'n typisch Frans huis, zonder enige opsmuk. Gewoon een paar plantenbakken buiten en een oude plastic stoel om 's zomers even bij te komen in de schaduw want het kan daar knap warm zijn hoogzomer. Naast het huis nog een mooi oud hek en daarachter die hoge bomen. Prachtig plekje. Aan de overkant van de weg een paar van deze tunnels waarin groenten gekweekt wordt.


En dit tuintje vond ik zo schattig. Het was bij twee oudere mensen die waarschijnlijk erg van aronskelken hielden, want er stond er aardig wat. Daarvoor de aardbeienbedden, netjes op plastic, zo doe ik het ook. Leuk vind ik dat altijd, bij anderen in de moestuin gluren, ik doe vaak ideeën op maar ik hoef geen aronskelken.Reacties

KnutzEls zei…
Oh nee, voorcmij ook geen aronskelken. Net zo min als lelies. Maar gluren in tuinen doe ik wel weer graag. En op zo'n kwekerij kun je uren zoet zijn.
Marthy zei…
Het was er druk, Els, op die kwekerij. De mensen willen poten, groenten en bloemen. Ze hebben nu echt zin in het voorjaar.
Onliemie zei…
Alhoewel zo'n Aronskelk solo in een vaasje met daarbij een groot mooi blad... ik vind dat toch ook wel mooi? Prachtig Frans huis alleen zo jammer van die plastieken stoel...
Wieneke zei…
Grafbloemen toch? :-)
Sjoerd zei…
Ik vind het gewoon mooie bloemen, ik kan er ook niets aan doen...
Bertiebo zei…
Mooi die kleur van de luiken
Marthy zei…
Die plastieken stoel is zo typisch Frans dat ik er om moet lachen. Hoort er echt helemaal bij, Kris.
Marthy zei…
Ja, zo iets dacht ik ook al. Maar dan in zo'n simpel tuintje had het toch iets aandoenlijks.
Marthy zei…
Sjoerd, je mag ze van mij mooi vinden. Ik vind ze sjiek maar hoef ze niet in mijn tuin, past ook niet bij mij.
Marthy zei…
Die luiken maken het huis, Bertie.
Lida zei…
En dan zo'n pijp die gewoon ergens uit de muur komt. Gewoon met de Franse slag gedaan.
Bij Montelimar moet ik aan nougat denken.
Marthy zei…
Ook typisch Frans, Lida, die pijpen die zo ergens uit de muur komen. Mijn man kan zich daar aan ergeren, ik moet er om lachen.
Vlimbouter zei…
Oh, zo'n typisch Frans huis. Daar smelt ik gewoon voor! Ik kan al bijna niet wachten om terug naar Frankrijk te gaan (duurt jammer genoeg nog tot september)
Marthy zei…
Mooi hè, dat huis, ook helemaal mijn ding.
Dat is zeker die kwekerij waar al die verschillende tomatenplantjes te koop zijn, die je bedoelde pas geleden in je reactie!
Marthy zei…
Dat is hem, Annelies en behalve tomatenplanten hebben ze nog veel meer. Groenten- en fruitplanten, vaste planten. Een heel goed bedrijf. Als je het adres wilt hebben, mail me even op: mmberends@hotmail.nl
Mirjam zei…
Je laat ons weer veel moois zien Marthy, maar het mooiste vind ik nog de luiken aan de typisch Franse huis. Wat vind ik dat toch super romantisch. Die kleur ook....
Ik wens je een heel fijne zondag,
liefs,
Mirjam
Marthy zei…
Die luiken maken het huis, vind je ook niet.
Mirjam zei…
O ja, als je de luiken even wegdenkt blijft er niets van over...
Liefs,
Mirjam