Rhônevallei

We waren niet voor de vele soorten tomaten die je hier ziet uitgestald op deze kwekerij maar ik had moeite om ze te laten staan.  Het is nog te koud voor deze jongens, het geeft hier morgen nog een graadje nachtvorst op. Wat we er wel kochten zie jullie in een latere blog want ik wil jullie eerst even mee laten kijken daar in die buurt. De kwekerij staat in de Rhônevallei, net aan de andere kant van de rivier, dat is geen Ardèche meer maar de Drôme. Vruchtbaar laagland daar, met veel groenten en fruitkwekerijen en dan moet je denken aan abrikozen en perziken, die doen het daar uitstekend. Ook wel wat wijnbouw maar het grotere werk op dat gebied begint wat lager langs de Rhône, onder Montelimar.


Dit is zo'n typisch Frans huis, zonder enige opsmuk. Gewoon een paar plantenbakken buiten en een oude plastic stoel om 's zomers even bij te komen in de schaduw want het kan daar knap warm zijn hoogzomer. Naast het huis nog een mooi oud hek en daarachter die hoge bomen. Prachtig plekje. Aan de overkant van de weg een paar van deze tunnels waarin groenten gekweekt wordt.


En dit tuintje vond ik zo schattig. Het was bij twee oudere mensen die waarschijnlijk erg van aronskelken hielden, want er stond er aardig wat. Daarvoor de aardbeienbedden, netjes op plastic, zo doe ik het ook. Leuk vind ik dat altijd, bij anderen in de moestuin gluren, ik doe vaak ideeën op maar ik hoef geen aronskelken.Reacties

 1. Oh nee, voorcmij ook geen aronskelken. Net zo min als lelies. Maar gluren in tuinen doe ik wel weer graag. En op zo'n kwekerij kun je uren zoet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was er druk, Els, op die kwekerij. De mensen willen poten, groenten en bloemen. Ze hebben nu echt zin in het voorjaar.

   Verwijderen
 2. Alhoewel zo'n Aronskelk solo in een vaasje met daarbij een groot mooi blad... ik vind dat toch ook wel mooi? Prachtig Frans huis alleen zo jammer van die plastieken stoel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die plastieken stoel is zo typisch Frans dat ik er om moet lachen. Hoort er echt helemaal bij, Kris.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ja, zo iets dacht ik ook al. Maar dan in zo'n simpel tuintje had het toch iets aandoenlijks.

   Verwijderen
 4. Ik vind het gewoon mooie bloemen, ik kan er ook niets aan doen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sjoerd, je mag ze van mij mooi vinden. Ik vind ze sjiek maar hoef ze niet in mijn tuin, past ook niet bij mij.

   Verwijderen
 5. En dan zo'n pijp die gewoon ergens uit de muur komt. Gewoon met de Franse slag gedaan.
  Bij Montelimar moet ik aan nougat denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook typisch Frans, Lida, die pijpen die zo ergens uit de muur komen. Mijn man kan zich daar aan ergeren, ik moet er om lachen.

   Verwijderen
 6. Oh, zo'n typisch Frans huis. Daar smelt ik gewoon voor! Ik kan al bijna niet wachten om terug naar Frankrijk te gaan (duurt jammer genoeg nog tot september)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is zeker die kwekerij waar al die verschillende tomatenplantjes te koop zijn, die je bedoelde pas geleden in je reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is hem, Annelies en behalve tomatenplanten hebben ze nog veel meer. Groenten- en fruitplanten, vaste planten. Een heel goed bedrijf. Als je het adres wilt hebben, mail me even op: mmberends@hotmail.nl

   Verwijderen
 8. Je laat ons weer veel moois zien Marthy, maar het mooiste vind ik nog de luiken aan de typisch Franse huis. Wat vind ik dat toch super romantisch. Die kleur ook....
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die luiken maken het huis, vind je ook niet.

   Verwijderen
  2. O ja, als je de luiken even wegdenkt blijft er niets van over...
   Liefs,
   Mirjam

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.