Doorgaan naar hoofdcontent

Familiereünie


In juni 2007 hadden we de laatste Overdevesten reünie en na de begrafenis van een tante van Mart in november werd er besloten dat het hoog tijd werd om opnieuw bij elkaar te komen. Het betreft de familie van mijn schoonmoeder en aangezien opa en oma Overdevest tien kinderen hadden zijn er neven en nichten genoeg om een feestje te vieren. Opa was aannemer en twee van zijn zoons namen het bedrijf in Rijnsaterwoude over. Twee andere zoons en een schoonzoon begonnen een aannemersbedrijf in Venlo en stichtten daar hun gezinnen. Toen de kleinkinderen groter werden vond er ieder jaar in de zomervakantie in Arnhem een uitwisseling plaats van kinderen die in Venlo gingen logeren en kinderen die vanuit Venlo naar Rijnsaterwoude en Leimuiden kwamen. De Limburgse tak vond dat zij ook maar eens een reünie moest organiseren en die vond in 1992 plaats. Ik weet nog hoeveel plezier we daar toen gehad hebben. We waren vandaag met 85 mensen en de sfeer was geweldig. Het is zo leuk om elkaar weer te zien en te spreken. Op een groot scherm waren de oude foto's die we ingezonden hadden te zien. Sommige foto'svan mijn man zag ik voor de eerste keer. Één ding is wel zeker, kleinzoon Luuk lijkt sprekend op kleine Martientje.


Reacties

Inge zei…
Zelfs ik zie gelijkenissen :-)
Vlimbouter zei…
Fijn he, zo'n familiereünie. Wij komen om de 2 jaar bij elkaar.
Marthy zei…
Haha, met wie?
Marthy zei…
Misschien is dat wat snel voor zo'n grote groep, maar leuk is het. We kwamen niet uitgepraat.
Mirjam zei…
Ik ben gek op familiebijeenkomsten. Zo hadden we er een met Pasen en komende Pinksteren zijn we weer met de hele familie bij elkaar bij mijn broer. Maar een echte familie reunie dat is al weer een flink aantal jaar geleden. Zeker al zo'n 12 jaar terug. Misschien moeten we er eens voor gaan zitten om ze allemaal weer eens bij elkaar te laten komen. Fijn dat het voor jullie zo geslaagd was.
Fijne avond en mooie nieuwe week, op naar Frankrijk voor jullie.
liefs,
Mirjam
Inge zei…
Jouw man - Luuk, jouw man - opa Overdevest, opa Overdevest - Luuk :-)
Lida zei…
Een familie reünie, wat gezellig. En wat een geweldig weer hadden jullie. Tenminste...bij ons was het mooi, maar hoe was het in Limburg?
Ik wens jullie een hele prettige reis morgen. Laat de zomer maar komen!
Emie zei…
Ach, wat zit jouw leven toch vol met heerlijkheden en het blijft ook leuk om te lezen.
Bertiebo zei…
Wat leuk! Zoiets en dat je dan die gelijkenis ziet!
Wieneke zei…
Familiegelijkenissen zijn altijd leuk. Ik heb me wel wat verbaasd over de tijden van de reünie. Om 0.30 pas een koud buffet. Tegen die tijd valt iedereen toch om van de honger en de slaap? ;-)
Sjoerd zei…
Ik ben niet zo'n familieman. Buiten mijn kinderen zie ik nooit iemand van de familie.
Marthy zei…
Begin jij maar met organiseren, Mirjam, is jouw wel toevertrouwd.
Marthy zei…
Ik 1992 zaten we in Swalmen, Limburg, Lida. Nu waren we in Leimuiden, Zuid Holland. Ik heb er in het begin van mijn trouwen ook nog vijf jaar gewoond. En we hadden toch mooi weer, op laatst zat iedereen buiten, wat daar gelukkig mogelijk was.
Marthy zei…
Ik ken nog iemand die beslist geen slecht leven heeft, haha.
Marthy zei…
In al die oude foto's zag ik kinderen en kleinkinderen terug, Bertie, maar Luuk scoorde heel hoog.
Marthy zei…
Dit vond in 1992 plaats en ik kan met me niet precies meer herinneren maar we hebben beslist vroeger gegeten. Het viel mij ook al op.
Marthy zei…
Ik kom werkelijk om in de familie maar zie ook niet meer regelmatig iedereen hoor Sjoerd.Deze familie is echter wel heel leuk, die wil ik iedere vijf jaar wel zien.